Dobrý deň,
Som študentkou denného štúdia a našla som zaujímavú ponuku na prácu na skrátený úväzok. Chcela by som sa však s vami podariť predtým ako odošlem životopis.
Skrátený úväzok je to isté ako polovičný úväzok?
Koľko % z platu mi bude strhávaných?
Je možné o strhnuté peniaze na odvody požiadať späť v daňovom priznaní, keď neprekročím určitú sumu ako sa to robí aj pri dohode?
Ďakujem Vám 🙂
@221girl Skrátený úväzok nemusí byť len polovica bežného pracovného času. Môže to byť 20 hod./týždenne alebo aj 30 hod./týždenne. To je na dohode ako to bude stanovené v prac. zmluve.
Čo sa týka odvodov, neviem presne koľko sa odvádza na poistenia, to radšej nech sa vyjadrí niekto, kto sa venuje mzdám.
A ak zarobíš menej ako je nezdaniteľné minimum, tak môžeš požiadať zamestnávateľa o to aby ti nebola z platu odvádzaná daň, alebo ak áno, tak ti ju potom v zúčtovaní daní vrátia na ďalší rok.
@221girl to ti nik presne nepovie, ako baby vravia..ved posli a nikde nie je za prve napisane, ze ta vyberu a za dalsie dozvies sa detaily az na pohovore, vtedy mozes zvazit ci to budes zvladat ci sa to nebude kryt so skolou...a odvody atd. To je na zamestnavatelovi ako to ma poriesene, ak si studentka tak c prvom rade bude profitovat z toho
Skrateny uvazok je lubovolny pocet ktory je nizsi ako bezny, tj mozete sa dohodnut na 5,6,7 zalezi podla dohody so zamestnavatelom. Narok na obedovu prestavku a gastrace je ak je viac ako 6hod odrobenych za jeden den. Odvody su ratane z vysky platu nie podla toho kolko odrobis.