Skrátený úväzok

13. máj 2024

Pekny vecer prajem, velakrat som tu citala, ze zeny pracuju na skrateny uvazok. Fakt ma zaujima na akych pozíciách. V mojej praci sa robi poobede az noc, ranne zmeny nemame, skrateny uvazok nemame. Takze vratit sa by znamenalo nikdy nebyt s dietatom. Na profesii je vsetko it, pravnici, lekari, ci uctovnici. Na beznu asistentku predaja som prekvalifikovana a nechcu ma zobrat. Tak mi povedzte, kde by ste hladali pracu ak mate vysoku skolu, ovladate anglicky level expert, prax mate roky ako veduca predajne takze s tym suvisiace vsetky administrativne veci ovladate, plus roky v koroporate cisto anglictina, no ako vravim robi sa poobedie az noc. Prosim radu. Nie som lekar, ani pravnik, nie som vyslovene it. A nie nehladam pracu od vidim do nevidím. Chcem byt aj s dietatom.

domkakvet
13. máj 2024

Skus opat tu veducu predajne, alebo ak chces pracovat v obchode, nemusis do zivotopisu uvadzat, ze mas VS.

tana85
13. máj 2024

ja robim prave v tom korporate na casti hr oddelenia. bola som tam aj pred MD aked som sa vracala, tak som navrhla skrateny uvazok na 6h/denne, manazerka suhlasila a zatial som tak uz 3 roky. navrat k 8 hodinam si uz neviem predstavit ak nechcem zosaliet a venovat sa aj detom. presne ako pises, chcem byt s detmi a nie v praci tolke hodiny

autor
13. máj 2024

@domkakvet problem veducej jej, ze tam nebyva skrateny uvazok, praveze ma byt k dispozicii viac ako radovy zamestnanec, takze mi to momentalne nevyhovuje. Bola som na pohovoroch, skrateny neponukaju.

autor
13. máj 2024

@tana85 u nas som zistovala, neda sa to, plus ta pracovna doba, chodila by som.domov v noci, rano by bral muz dieta do skolky a ked by po neho bolo treba ist, tak.ja by som uz bola v praci. Bola to fajn praca za slobodna, teraz nepredstavitelne.

smiling89
13. máj 2024

Skusila by som iny korporat.

tana85
13. máj 2024

ale su hlupi lebo ja za 6 urobim to co kolega za 8, ale platia mi 25% menej…win win situacia a firmy sa tomu brania

liz_lemon
13. máj 2024

@tana85 presne, mam kolegynu, co ma skrateny uvazok, ale pracovnu dobu ma este dlhsiu ako ti, co maju plny, aj meetingy mava v case, ked uz nema pracovat, nikto na to neberie ohlad

majka36912
13. máj 2024

Tiez som z profesie v tomto smere sklamana. Skusala si si vyhliadnut nejaku firmu, v ktorej by sa ti pacilo robit a poslat im nezavazne zivotopis s tym, ze hladas pracu napr. na 6 hodin denne? Znamej to takto vyslo, nie zo dna na den, ale poposielala si takto viacero zivotopisov a ozvali sa jej nazad s ponukou prace.
Ale je to smutne, ze maloktora firma hladi na zenu ako matku, ktora naozaj ten pracovny cas potrebuje mat rozvrhnuty aj podla rodiny, nielen podla toho, ako to vedeniu vyhovuje.
Je nieco take, v com si dobra a mohla by si to robit na zivnost?

autor
13. máj 2024

@majka36912 ano, je to smutne, ze clovek aj chce robit, aj mat rodinny zivot a nejde to sklbit. Nad zivnostou som velmi neuvazovala zatial, ale mozno by to bola cesta. Tak mohla by som ucit anglictinu, len mna hrozne nebavi ucit niekoho, nemam na to vlohy. Robila som to popri vyske.

bennn
13. máj 2024

call centrum samozrejme... s angličtinou ešte väčšia šanca nájsť. Alebo nejaký helpdesk/zákaznícky servis, kde je často homeoffice.

lauriik
14. máj 2024

Ja som robila na skrateny v malej "rodinnej" firme. Pripravovala som verejne zakazky. Pracovna doba od 7 do 12. Velmi mi to vyhovovalo akurat tie pe peniaze boli viac menej o nicom. Teraz robim na plny, do prace chodim na 6 a pred 3 som doma. Stiham pekne byt prva v skolke pre dieta. Takze aj tak sa da. 🤷🏼‍♀️

som_realistka
14. máj 2024

Skúšala si aj ine pozície, recepčná vo firme, sekretariát, to už dávno nie sú i pozície iba o kávička ch pre hostí, nás sekretariát zabezpečuje napr rezervácie pre vedúcich odd pri sluzobkach, register zmlúv, plnomocenstvo, preklady dokumentov a pod.

ekira1
15. máj 2024

Ja po materskej pracujem na skrátený úväzok. Akurát veľmi v práci na to neberú ohľad, že mám robiť 70% z prace, nie 100% ako na plnom úväzku. Ale za ten čas strávený s dieťaťom mi to stojí..