Skorý nástup do práce po materskej

3. jan 2025

Ahojte,uz davnejsie som pisala,akym "zazrakom" k nam prislo dalsie dieta. Jedno dieta s diagnozou mame,druhe som nechcela+uz i vek,avsak zadarilo sa (2 dni po menzese,ochrana zlyhala,tabletka PO neucinna-sama neverim,ze take nieco je mozne,ale stalo sa). Ist na umele prerusenie tehotenstva som nemala srdce,i ked som vedela,ze financne si proste nebudeme moct dovolit byt na rodicovskom (skrz nakladne terapie). Blizi sa mi koniec materskej a neviem sa s tym zmierit,neviem si to predstavit odist od maleho dietata,lame mi to srdce,ze nebudem moct byt aspon do roka s tym malym cloviecikom doma,.Nemame tu rodinu,znamych,ktorych by sme mohli poziadat o pomoc,sme na vsetko sami,cize nic neostava,len navrat do prace a druhe dieta do jasli. Zmierim sa s tym niekedy?Podarilo sa Vam to?citim sa hrozne,chyta ma z toho depka :-/

monsterablue
3. jan 2025

Manzel nemoze ist na matersku?

stellarstar
3. jan 2025

Ale ved v práci nebudeš 24/7 ci?

autor
3. jan 2025

@monsterablue nemoze
@stellarstar nebudem,ale je to ine zhon praca/domacnost/deti a ine byt doma na rodicovskom a venovat sa tomu dietatu viac,byt s nim,vidiet ho,mojkat,uspavat atd

emma022
3. jan 2025

To staršie dieťa má akú diagnózu? Nemôžeš naňho poberať opatrovateľský príspevok? Rodičák a opatrovateľský príspevok sa dajú poberať súčasne

monsterablue
3. jan 2025

Tak 2 mesiace viete este vyriesit dovolenkou 1 mesiac tvoja dovolenka, druhy mesiac manzelova dovolonka. No a hladaj pracu s home officom. Dieta nebude musiet byt v jasliach tak dlho, alebo tolko dni v tyzdni.

lilinka88
3. jan 2025

A to mladšie už máte prijaté do jaslí? Sukromne?

autor
3. jan 2025

@emma022 dieta je skolopovinne,nema zavaznu diagnozu,ale taku,co ho obmedzuje,cize opatrovatelsky nie
@monsterablue pracu mam dobru,idealnu pri detoch,menit ju nechcem,HO vsak mozny u nej nie je
@lilinka88 este nemame,vo februari zacnem hladat

lilinka88
3. jan 2025

Tak to neviem ako i vás,ale v našom meste, a teda čo viem aj v iných, majú štátne jasle poradovník min na rok a deti sa prijímajú od 1 roka

autor
3. jan 2025

@lilinka88 nejde do statnych,ide do sukromnych,resp. ak sa mi podari zohnat minikolektiv v nasej blizkosti,tak tam

emma022
3. jan 2025

A otec dieťaťa by nemohol ísť na materskú? Takto by ste ešte vykryli ďalších 7 mesiacov

lilinka88
3. jan 2025

@emma022 lenže by prišli o RP a autorka by tak či tak šla do práce. Myslím,že jej ide o skôr o to,že ona ide od bábätka preč

emma022
3. jan 2025

@lilinka88 to chápem, ale takto by bolo aspoň dieťa doma s otcom a nie v jasliach

emma022
Autor odpoveď zmazal
Zobraz