Dobrý deň,
chcem sa opýtať ako je to s návratom do práce po rodičovskej dovolenke. Chcem sa vrátiť do práce o rok skôr, v dvoch rokoch dieťaťa.
Je možné, že mi zamestnávateľ povie, že v termíne, kedy by som chcela nastúpiť späť pre mňa nebude mať miesto a nebude ma chcieť vziať?
Viem, že pôvodné miesto sa drží pol roka, ak sa nemýlim, ale neviem ako je to neskôr. Jasle viem zariadiť až od júla a počítam, že aspoň dva týždne bude treba na zvyknutie, teda predpokladám, preto by som asi najskôr to videla na august.
Ďakujem za odpovede.
Musis dat vediet mesiac dopredu a musi drzat miesto, ktore odpoveda tvojej zmluve. Ak neponukne take, mozes odmietnut a on ti musi dat odstupne.
@erika237 do práce sa môžeš vrátiť kedykoľvek, nie je podmienka až po 3 rokoch. Povinná si ohlásiť to mesiac vopred (samozrejme, môžeš aj skôr). Ak nemá zamestnávateľ pre teba pôvodné pracovné miesto, má ti ponúknuť iné, s rovnakou mzdou (resp. nie nižšou) a blízku tvojej kvalifikácii. Ak odmietneš alebo pracovné miesto nemá, ukončí s tebou pracovný pomer s odstupným (výška odstupného je závislá na dĺžke pracovného pomeru).