Ahojte podpísal som brigádnicku zmluvu, práca mi nevyhovuje a celkovo nesedí.Chcem podať výpoveď mám však 15-dňovú v. lehotu.Nemám ale zmeny naplánované na ďaľši mesiac(zatiaľ) môžem im doručiť výpoveď aj pred dovolenkou mojou? Mám ju na začiatku druhého mesiaca. Neprídem tým o peniaze ak neprídem do roboty počas 15-dňovej v.lehoty?
Dohodár nemá nárok na dovolenku. Pokiaľ máš počas 15-dňovej výp. doby naplánované smeny - máš ich počas VD odpracovať. Právo zamestnávateľa na peňažnú náhradu pre prípad, že nezotrváš u zamestnávateľa počas výpovednej doby musí byť dohodnutá písomne v dohode, v opačnom prípade je dohoda o peňažnej náhrade neplatná - nemá ťa ako pripraviť o peniaze, vyplatí ti za ten mesiac to, čo si si odpracoval/a.
@simona1998 jedine ak to máte uvedené v dohode. V opačnom prípade sa dohodár aj zamestnávateľ drží ZP - kde je uvedené, že má 15 dňovú VD.
@alenah31 no nemám práveže nič naplánované ešte takže ak ju podám hneď nebudem musieť ísť už do práce?
Veď keď nemáš na čas VD naplánované smeny tak do práce logicky nepôjdeš.
@alenah31 to mi je jasné len že či mi ich nemôžu naplánovať aj tak keď mám 15-dňovu v.lehotu a počas tých dní mám pracovať
môžu - počas VD si stále zamestnanec s povinnosťami zamestnanca.
To je zaujímavé , nakoľko u nas vo firme môže brigádnik ukončiť pomer kedykoľvek .