Skončenie rodičovskej a nástup do práce

dada7701
15. mar 2016

Baby poradte ak viete.....pred tromi rokmi som z prace dostala vypoved, nebrala som odstupne, ale pracovala som dalej vo vypovednej lehote..podarilo sa mi otehotniet, t.z., ze vypoved sa stopla, sla som na PN,MD a nasledne RD. 20.juna 2016 mi konci RD....cize mala by som ukoncit aj prac. Pomer nakolko vypoved trva a viem, ze ma nevezmu. Ako dalej...mala do skolky pojde az od septembra a nemam ju kam dat.....mohla by som to vyriesit PN, napr cez leto a potom az nastupit na podporu??!! alebo ?!

siska53
15. mar 2016

@dada7701 a to chces byt cele leto doma v byte aj s dcerou kvoli PN?
Daj sa na urad prace a na tie predvolania chod a nou a pocas pripadnych pohovorov si k nej na tu dobu dakoho zabezpec (rodinu,kamosku).
Ja som PN ani nezvazovala (a to som bola naozaj chora), mala som.v plane hned ist na urad prace po skonceni prac pomeru v byvalej praci. Ale 2dni predtym mi volali,ze ma beru do prace inde. Tak som.rychlo hladala miesto v sukromnej skolke.

evittam
15. mar 2016

@siska53 Prečo by mala sedieť celé leto doma v byte s malou. Existujú diagnózy kde ti lekár môže dať neobmedzené vychádzky....teda ak to chce riešiť ako PN.... 😉

siska53
15. mar 2016

@evittam vlastne ano.. ..len musi nejakeho doktora ukecat...

siska53
15. mar 2016

@evittam len mne je proti srsti take vymyslanie si diagnoz...

evittam
15. mar 2016

@siska53 No, niekedy by si bola prekvapená ani moc vymýšlať nemusíš - mne dala lekárka problémy s krčnou chrbticou (čo pri dlhoročnej práci s PC jen normálne) a "čuduj" sa svete po návšteve ortopéda a následne rehabilitačného sa diagnóza potvrdila a chodila som na rehabilitácie a všetko možné......Takže ako moja lekárka povie - nie je sa čo čudovať - vekom máme každý nejakú tú diagnózu. 😉

siska53
15. mar 2016

@evittam ja blba! Vidis, s mojou chrbticou by som u dr.podla vsetkeho tiez uspela a bola na dlhokanskej PN.. Len nemam cas so ju vobec riesit.. :/