Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe

2. sep 2024

Ženy skončila som PP v skúšobnej dobe ale potrebujem odísť hneď no nesúhlasia ze musím aspoň 3 dni dopredu dat tieto veci vedieť je to naozaj tak ? Ďakujem

tykat
2. sep 2024

Podľa ZP

top_manazerka
2. sep 2024

Nie, v skušobnej možeš odist kedykolvek

tykat
2. sep 2024

Píšu, že "spravidla aspoň 3 dni"... čo to znamená v právnickej reči a či to musíš dodržať neviem.

top_manazerka
2. sep 2024

@tykat v praxi sa to nedodržiava a realne to ani nemaju ako vymahat

melanta
2. sep 2024

V skúšobnej dobe oznamuješ ukončenie pracovného pomeru. Oznamuješ. Čiže súhlas druhej strany nie je podstatný. Zákon hovorí "spravidla 3 dni vopred", nie "3 dni vopred". Spravidla znamená, laicky povedané, ak je to možné, tak vopred. Čiže nie je to podmienka ani zákonná povinnosť. Takto to môžeš odkomunikovať nadriadenému, ak má mylný pocit, že jeho súhlas je k niečomu potrebný. Takže doruč dnes oznámenie s dnešným dátumom a koniec.

lienka.7
2. sep 2024

V piatok oznamis, ze v pondelok už neprídeš (napr.)

autor
2. sep 2024

Vôbec neviem ako to riešiť pretože potrebujem už zajtra ostať doma a oni stále do mňa hucia ze nie ze musím tri dni dopredu dat vedieť

melanta
2. sep 2024

Písala som po slovensky. nechápem, čo tam bolo nezrozumiteľné. Takže ešte raz - odovzdala si ukončenie s dnešným dátumom, že končíš k dnešku? Ak áno, vyriešené, zajtra neprídeš. Oznám im, že § 72 odstavec 2 hovorí o tom, že ukončenie sa oznamuje spravidla 3 dni vopred, spravidla, nie 3 dni vopred. Čiže máš možnosť, nie povinnosť. Ak nevedia odborne pochopiť, čo to znamená, nech sa obrátia na právnika, tak ako si to urobila aj ty (kde a s kým si sa radila nemusia vedieť). Prípadne ak sa im nechce platiť právnik, môžu sa informovať na infolinke Inšpektorátu práce. Takže klídek, oznámila si ukončenie v rámci zákona, ich názor, ktorý je odborne nesprávny, je pre teba úplne irelevantný.

tiika
2. sep 2024

Nemusíš, môžeš zostat doma. Už si to oznámila. Ak si to nedala pisomne, skús aspoň emailom či SMS, len nech máš dôkaz. Podmienkou nie je, aby to bolo pisomne, lebo inak je to neplatné.

stankadu
2. sep 2024

Ja som takto skončila po 2 dňoch za pásom. Poobede som volala majstrovi, že už na ďalší deň neprídem. Rano som doniesla papier o ukončení v skúšobnej dobe v ten deň na personálne a hotovo.
Ty máš právo odísť kedykolvek v skúšobnej dobe a bez udania dôvodu. Zajtra nechoď do roboty a ich nerieš.