Dobrý deň,
od 1.6 mám pracovný pomer na dobu neurčitú. Zároveň sa chcem opýtať či som vlastne ešte v skúšobnej dobe ? ak by som chcela skončiť pracovný pomer, môžem tak urobiť normálne ako človek ktorý je ešte na dobu určitu ??
Skusobna doba je najviac na 3 mesiace.
Musi byt dohodnuta pisomne v zmluve pred zacatim pracovneho pomeru.
Takze to, ci si v skusobej dobe mas v zmluve.
Tam je napisane, na ako dlho je skusobna doba dohodnuta a pokial nie je v zmluve vobec uvedena, nie si v skusobnej dobe.
@martul nič také tam nepíše ..ale mala by tam byť pre každeho nie ?
Je pre kazdeho, ale nie je povinna. Moze aj nebyť. Ak ju zamestanavatel neuviedol, si priamo v pracovnom pomere.
ako potom mozem skoncit pracovny pomer?
@mb2021 a ak robis menej ako 1 rok, tak sa mysli vztahuje na teba 1 mesiac Vypovedna doba.
teda na autorku.
Bud to skusis dohodou o ukonceni pracovneho pomeru ku konkretnemu datumu, aky ty chces. Ak to neprijmu, tak podas vypoved.
@bublinka1426 v maji som bola na dohodu, teda od 2.maja do konca a od 1.6 som na dobu neurcitu a pochybujem ze akceptuju dohodu...
no tak by si mala dat vypoved a tusim jeden mesiac je vypovedna mesacna doba, mozno ma dakto opravi. ( dohoda bola asi ako skusobka chapem)
@bublinka1426 ak by som ju podala 1.8 tak uz 1.9 nemusim do prace a je to ukoncene ?
1.8. je neskoro. Ak chces skoncit k 31.8. a 1.9. uz nenastupit, musis podat vypoved v juli. Nenechaj to na posledny den, vzdy sa moze nieco prihodit. Tak okolo 20. az 25. podaj. Pozri ci nie je nejaka spolocna dovolenka. Daj podpisat na personalnom svoj harok (ktory si nechas) - datum prevzatia vypovedi a podpis preberajuceho. Jeden harok s vypovedou im tam nechaj.
Môže byť skúšobná ale keď sa obe strany dohodnú môže byť rovno bez skúšobnej doby.
@roja01 nemame personalne je to sukromna firma, respektive lekaren..
Daj si podpisat sefkou prevzatie
Podaj výpoveď čím skôr a daj si pozor aby nerobili prieťahy v prijatí "listu".
Pozri si skúsenosti iných.
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/sef-mi-odmietol-podpisat-vypoved/
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/vypoved-48/
dakujem za rady.. skusim to poslat postou a uvidim...
Prečítaj si zmluvu, či tam máš uvedenú skúšobnú dobu