Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe

10. apr 2023

Ahojte,
Čo sa týka skončenia pracovného pomeru v skúšobnej dobe, ak ja podám skončenie napríklad 13. 04 s tým, že končím 14.04.
No oni to dostanú až 15.04
Odkedy sa počíta koniec?

moonlight1210
10. apr 2023

Ak to neboli len prikladove datumy, tak ak to nedostanu piatok 14.4., tak az v pondelok 17.4.. Mile od teba. (Pokial im nejak nechodi posta aj v sobotu. Alebo to ty nejak neplanujes doniest az v sobotu 15.4..)

Bude platit datum ukoncenia 14.4., ale je to akurat pre mzdarku neprijemne potom rychlo odhlasovat, chystat papiere,…

Preto zakon hovori (i ked neprikazuje), ze by bolo vhodne urobit tak 3 dni vopred.
Zas ta trocha slusnosti nikomu nezaskodi.

spadnutaslivka
10. apr 2023

to je ešte dobré... podaktorí sa ani neunúvajú s papiermi - skúšobná doba, skončiť sa môže zo dňa na deň bez udania dôvodu. Proste sa viac neukážu a finito.

mogaa
10. apr 2023

na konci prac.doby normálne povedz že končíš a viac neprídeš.....a nemusíš posielať ani list.....

doriiis
10. apr 2023

@mogaa ...aj tak sa dá ale je to také sedlacke.
@autor.....normálne podas písomne ukončenie PP počas skúšobnej doby.Vzor nájdeš napr.na nete....a podáva sa najneskôr 3 dni pred skončením.Takze ak im papier odovzdás 15.4 nech je tam dátum skončenia PP 18.4.

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
10. apr 2023

Sedliacke/nesedliacke....urob, ako ti vyhovuje. Keď potrebuješ skončiť okamžite, skonči. O tyzden si na teba ani nikto nespomenie..

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika0825
10. apr 2023

Je to aj podľa dohody, to že končíš by si podľa správnosti mala dať vedieť aspoň 3 dni vopred, teda tak to bolo teraz neviem. Záleží aj od toho či to posielas niekam poštou alebo si to vieš vybaviť priamo na tvojom pracovisku. Ja keď som bola v skúšobnej a chcela som odísť tak ja som si vytlačila z internetu vzor a vyplnila, odovzdala vedúcemu a išla som preč hneď. A to som raz ani nič nepovedala, iba som to šéfke dala na stol išla som jej povedať že končím a odisla som

euka210
10. apr 2023

Ja som rovno povedala pocas prac.doby, ze koncim a v ten den mi skoncil PP. Nevedela som, ci budu chciet pisomne, ci este 3 dni odrobit, tak som to urobila takto. Za mna osobne je praveze dostojnejsie ako len poslat papier ci rano surovo neprist.
Zavisi asi od prace, firmy...

autor
10. apr 2023

Ide o to, že 8 dní mám na to aby som na úrad práce priniesla zmluvu. Ak sa vyevidujem 3 mesiace sa nemôžem prihlásiť späť.
17 mi končí tých 8 dní avšak 17 tého mám v práci test, ktorý ak nespravím, jednoducho ma vyhodia.
Viem, že je to možno sedlacké, no keď sa odhlásim a následne ma vyhodia keď prídu výsledky napríklad 18tého? Čo spravím?
Neviem či sa dá spraviť to, že 17 napíšem test a ak budem vidieť, že mi to nešlo resp nevedela som to, po teste im poviem, že viac neprídem.
Na úrade poviem, že som zrušila pracovný pomer ale nebudem k tomu potrebovať papier? Asi ešte nie ak som sa teda ani neodhlásila len povedala, že mám v pláne sa odhlásiť

anicka182
10. apr 2023

Ak si pred nastupom do prace bola evidovana na UP a teraz pracujes na zmluvu, tu mas odniest na UP do 8 dni, na jej zaklade ta vyradia z evidencie, avsak ak ukoncis PP v ramci skusobnej doby, pojdes zase na UP so zapoctovym listom tiez to musis odniesť do 8 dni od ukoncenia, tak ta UP znovu zaeviduje...UP ta znovu nezaeviduje len vtedy ak ta vyradia pre nespolupracu...