Skončenie pracovného pomeru počas materskej dovolenky

viki128
17. sep 2020

Ahojte, baby čo sa vyznáte prosím, som na materskej od júna, a k 30.9. mi končí pracovná zmluva na dobu určitú. Predpokladám že materskú mi bude sociálna poisťovňa vyplácať ďalej, však?
Treba sa potom od októbra evidovať na úrade práce? Pôjdu mi ďalej odvody?
Ďakujem ❤️

veronikaszabova
17. sep 2020

@viki128 nikam sa nemusis ist evidovat.
Do 2 rokov od skoncenia PP mozes poziadat o podporu, ak mas na nu narok ( muz moze poberat MP, pripadne RP)
Ak nie, staci sa zaevidovat po skonceni RD.

natalia1619
17. sep 2020

@viki128 ja som bola na soc. poistovni aby za mna platil stat dochodcovske poistenie(tak nejak sa to vola🙂) presne takto mi skoncil pp aj mne. Potom ku koncu materskej treba ist na Urad prace na socialne veci poziadat o rodicovsky. Teda tak to bolo tu u nas vo februári.

veronika180384
17. sep 2020

@viki128 áno

paigesy
17. sep 2020

@natalia1619 a kedy ste šli na tu sociálnu poisťovňu prosím? Po ukončení prac.pomeru ?

natalia1619
17. sep 2020

@paigesy ak si dobre pamatam tak ano, a prechod na rodicak vybavovala pred koncom materskej.

paigesy
17. sep 2020

@natalia1619 a čo ste tam ešte vybavili po skončení prac.pomeru ? K čomu je dobre to dôchodcovské ? 🙈

natalia1619
18. sep 2020

@paigesy aby stat za vas platil odvody na dôchodok, ak ste zamestnana je to automaticke alebo ak toto nie je prve dieta a uz ste si to raz vybavovali tak to automaticky stat plati. Ak nie tak za vas stat neplati 🙂

paigesy
18. sep 2020

@natalia1619 aha 😲 ďakujem pekne

veronporubska92
13. máj 2022

@viki128 dobry den 🙂 chcem sa spytat s odstupom casu, mali ste stale taku istu matersku aj ked vam skoncila pracovna zmluva ? 🙂 ja to budem mat tak isto ako vy 🙂 dakujem za odpoved

viki128
autor
14. máj 2022

@veronporubska92 áno pokračovalo to normálne do konca materskej, potom normálne prejdete na rodičak 🙂

veronporubska92
14. máj 2022

@viki128 dakujem ♥️♥️

kabba
31. okt 2022

@viki128 dobry den, ja mam momentalne taky isty problem. Na materskej som od zaciatku oktobra a dnes mi konci pracovna zmluva. Treba ist do soc. poistovne oznamit im, ze mi skoncil prac. pomer? Ako steto riesili vy? Dakujem!

viki128
autor
15. nov 2022

@kabba materskú mi normálne vyplácali do konca. Po skončení materskej sa musíte prihlásiť na poberanie rodičovského príspevku na úrade práce, a budete na rodičovskej dovolenke. Stále ste poistencom štátu 🙂 dá sa to aj elektronicky ak máte elektronický podpis v občianskom preukaze. No a po skončení rodičovskej dovolenky, keď bude mať dieťatko 3 roky, tak už vám nič nikto nevypláca ani neplatí za vás odvody, čiže bud zamestnať sa alebo zaevidovať alebo nejakú inú možnosť

kabba
15. nov 2022

@viki128 dakujem, tento postup viem. Len ma zaujimalo, ci musim dat vediet socialnej poistovni, ked mi pocas materskej skoncila pracovna zmluva, alebo to automaticky zamestnavatel ohlasi 🙂 Ale uz som si to zistila, dakujem 🙂

beka25
1. jan 2023

@kabba môžem sa spýtať, ako to teda je? Mne skončil pracovný pomer včera a som na materskej, treba to niekde hlásiť?

accountant2022
1. jan 2023

@beka25 Nie

kabba
2. jan 2023

@beka25 nie, netreba nikde 🙂

macinka123
13. jan 2023

Ja to mám tak isto že mi na materskej skončil pracovný pomer ale už budem prechádzať na rodičovský a chcem sa spýtať že či dostanem ten vyšší rodicak alebo nižší keď som predtým zamestnaná bola?

veronika180384
27. jan 2023

@macinka123 ak si poberala materské, tak budeš poberať vyšší rodičovský príspevok