Pred tromi rokmi som si v banke nastavila povolené prečerpanie, vypočítali mi ho na max. 600 eur. Keď bolo treba tak som išla iba málokedy možno tak 3 krát do mínusu ale max. 50 eur. Končím pracovný pomer a idem do práce kde rok budem dostávať nižší plat, po spravení skúšok budem mať vyšší než v terajšej práci. Mám aj pôžičku, ktorú budem zvládať platiť. Keď mi povolené prečerpanie raz odsúhlasia a mám pritom pôžičku, a idem meniť prácu, nechajú to tak alebo mi môžu povolené prečerpanie znížiť alebo zrušiť? Nebudú ohľadom toho opletačky? Moc to nevyužívam, keby bolo treba tak si prečerpanie pôjdem dať zrušiť.
@veronka1996 Ďakujem
Ak budes splacat nacas v pripade precerpania, tak nemaju dovod, rusit Ti ho
nemate pravdu 🙂 limit povoleneho precerpania sa priznava a pravidelne prehodnocuje na zaklade vysky prijmu (kreditov na ucet), takze ak niekomu chodilo 1000€, povolene precerpanie mal schvalene vo vyske 800€ a zrazu mu zacne chodit nejake obdobie 500€ tak povolene precerpanie a teda vyska jeho limitu bude znizena, banky to robia na pravidelnej baze zvacsa raz rocne (je to ale individualne) a klienta vopred informuju, ze mu bude limit upraveny (smerom nahor, nadol alebo zostava nezmeneny)
ak budes mat nizsi prijem iba o nieco a nasledne vyssi, tak ti pokojne moze zostat nezmeneny limit
@petamich ale, to neplati asi v kazdej banke. Je pravda, ze sa to prehodnocuje kazdy rok, ale v mojej to nefungune sposobom, ako pises, posielam na ten ucet viac rokov menej penazi, lebo pouzivam ucet aj v inej banke a vysku precerpania mi nezmenili viac rokov, aj ked tam neposielam tolko penazi, ako kedysi
@mk1111111111 je tam threshold prijem (kredit) musi byt od x-y a vyska je potom takato, ak sa tam zmestis, tak samozrejme nikto nic neriesi - co bude urcite aj autorkin pripad si myslim (ale ak by si si tam zrazu zacala posielat 100€ dlhodobejsie a povolene precerpanie mas 1000€ tak urcite to budu riesit, lebo je to pre nich riziko ale presne kriteria v kazdej banke neviem, stat sa to ale moze)
@cukorfalat aj ja mam tak
Ako moze banka vediet, aky mas plat? Prijem sa zistuje cez socialku len v pripade novych uverov, v pripade predschvalenych ani to nie. Takze PPU ti neznizia, ani nezrusia ak o to sama nepoziadas.