Ahojte baby.
Mám na vás otázku, 15.8 som začala pracovný pomer, no 3 týždne nato zo zdravotných dôvodov som zostala na PN.
Chcem sa Vás spýtať, ci mozem ukončiť pracovný pomer teraz v decembri ešte s tým, že som v skúšobnej dobe ( keď počas pn sa skúšobná doba predlžuje) alebo som to všetko v tých zákonoch zle pochopila?
Ďakujem za pomoc 😊
@thaiming pri prekážkach na strane zamestnanca (napr. V tvojom prípade PN), môže nastať predĺženie skúšobnej doby, ale nie je to podmienka. Pokial chceš ukončiť PP, najlepšie formou dohody.
@loginexistuje ja som ani nepochopila či už ukončila PN..
a ano mozes ukoncit aj pocas PN v skusobnej dobe s tym neni problem (aj ty aj zamestnavatel)
@loginexistuje ahoj, zamestnávateľ mi nič nedoručil, ani má nekontaktovali, takze neukončili pomer.
Ide len o to, že keď som išla na PN počas skúšobnej doby, neviem, ci sa mi predĺžila skúšobná doba a tým pádom neviem, ci mozem ešte ukončiť pomer okamžite.
@daniela1911 je irelevantne ci ukoncila PN v skusobnejndobe moze zamestnavatel ukoncit PP ( a vobec nie dohodou ale jednostrannym ukonom ) aj ked je na PN.
a to iste vie urobit ona posle proste informaciu ze ukoncuje pracovny pomer v skusobnej dobe podla paragrafu 72 a doruci zamestnavatelovi
@thaiming a si so zamestnavatelom v kontakte ?
@loginexistuje niesom v kontakte s ním. Chcela som tam ísť zajtra s tým, že ukončím pracovný pomer, len teraz neviem, či sa mi ta skúšobná doba predĺžila, alebo nie..
@thaiming a komundorucujes prechodku na penoaze od lekara pri PN ?
@loginexistuje posielam to po známom a ten to odovzdáva
@thaiming neboj sa predlzila sa ti urcite prides oznamis ze ukoncujes PP v skusobnej dobe a hotovo
@loginexistuje tak ďakujem za pomoc, ak to tak bude, ozvem sa 😊 aby sme vedeli do budúcna teda, pretože @daniela1911 uviedla že nemusí sa predĺžiť..
@thaiming nemusi ak napr je to kbslifikovany zamestnanaec a mal dva dni volno na pohreb rodica napr ale zamestnancovi co odrobi tri tyzdne a je potom niekolko mesiacov na PN ? tam to nema zmysel
@loginexistuje dobre, takze mozem tam zajtra zaniesť papier o ukončenie pomeru v skúšobnej dobe? Nemusím výpoveď dohodou alebo tak?
@thaiming nie normalne chod a daj oznamenie o skonceni pracovneho pomeru v skusobnej dobe
@loginexistuje ďakujem, zajtra sa ozvem ako som dopadla
@thaiming ja neriešim či ju môže zamestnaveteľ vyhodiť alebo nie počas PN. Ja riešim, že nie je povinnosťou predlžovať skúšobnú dobu ani pri PN. A skončenie PP dohodou - som myslela v tom zmysle, že sama nevie či je, alebo nie je v skúšobnej dobe 🤷🏼♀️ keďže nekomunikuje so zamestnávateľom.
Ideálne zavolať/prísť, informovať sa a na základe toho skončiť PP.
@daniela1911
@thaiming podla paragrafu 45 ods. 2 " Skusobna doba sa predlzuje o cas prekazok v praci na strane zamestnanca". Cize nie "moze sa predlzovat", ale predlzuje sa.
Takze ak si stale PN si v skusobnej dobe. Zajtra im doruc oznamenie o skonceni pp v skusobnej dobe.
a neukoncil ho medzitym zamestnavatel ? a ano si stale v skusobnej dobe (predlzuje sa o dobu na PN)