Ahojte, nenašla som v otvorených diskusiách úplne presné info tak by som sa rada opýtala tých čo majú skúsenosť. Ak mi má počas MD skončiť pracovná zmluva uplynutím doby určitej, budem mať normálne nárok na MD aj rodičovský v plnej sume aj po tom skončení? Podmienku 270 dní za 2 roky mám momentálne splnenú. A anonymne preto lebo nechcem aby niekto kto má pozná pod loginom vedel že som tehotná, diky 😃
Ahoj, ja som mala nárok na materské a tiež som bola na dobu určitú. Mne končil PP v apríli, ale od marca som bola PN a na materskú som nastúpila až v polke augusta. Poberala som aj tehotenské a aj materskú
Nejak nechápem tvojej otázke. Keď ti skončí PP počas MD, tak materské už máš predsa rozhodnuté a poberas ho, tak aký nárok či budeš mať?
@lilinka88 no ja neviem či ten nárok potom nejako nezaniká, nemám s tým zatiaľ žiadnu skúsenosť preto sa pýtam.
A tam by mal byť teda asi nárok na tie vyššie dávky však? To je ošetrené týmo 270 dňami však?
Nezaniká nič. Akurát ti nepredĺžia zmluvu pracovnú ak máš na dobu určitú.
@alchemilkazltozelena ďakujem veľmi pekne 😊
v rozhodnutí, ktoré ti príde je uvedená výška materského a doba trvania dokedy ti bude chodiť. že ti skončí pracovný pomer na dobu určitú s tým nemá nič spoločné.
@lienocka2808 ok super ďakujem 😊
@lilly2303 tak to máme celkom slušnú finančnú podporu tehotných žien, teším sa a ďakujem 😊
Mne zmluvu nepredĺžili,ukončili so mnou pracovný pomer. Materská mi ide naďalej normálne
Však už budeš mať materskú schválenú, budeš ju poberať tak ako ti ju schválili, neskôr rodicak...