Ahojte ženy, matky, babky...!
Potrebovala by som poradiť. Dnes ma jedna známa zaskočila otázkou, či by som mohla vykonávať túto prácu. Mám vyštudované učiteľstvo akademických predmetov, ktoré sa vyučujú na 2. stupni ZŠ. Myslíte, že som kvalifikovaná vykonávať prácu školského sociálneho pedagóga? Alebo máte niektorá skúsenosť s podobnou situáciou?
Ďakujem za odpovede.
Neviem ci s tvojou kvalifikaciou splnas ale viem, ze to moze robit napr. Niekto s ukoncenou VS soc. pedagogikou, ucitelstvom alebo socialnou pracou
neviem co to mozes robit so skolou aku mas, ja mam socialnu pracu a s nou to robit mozem - ucili sme sa tam presne tie predmety ktore su k potrebne k taketomu zamestnaniu
@xena0
@dankamg
@martina123s
@kacena4 ďakujem za odpovede. Ja si myslím, že nie som kvalifikovaná a samozrejme túto pozíciu prenechám odborníkom.
Celkom by ma zaujímalo čo môže byť náplňou práce sociálneho pedagóga 😁 ešte som nepočula že na školách takáto pozícia funguje
@xena0 ide najma o prevenciu socialno patologickych javov - sikana, drogy, nasilie, deti z dysfunkcnych rodin. Spolupraca s uradmi a pod.
@martina123s ahaa, myslela som že to rieši školský psychológ
Aj ja som vyštudovaný soc. pedagóg a teda sa teším,že sa mysli aj na nás. Konečne. Dúfam,že aj na okolí budú ponuky,keď mi skončí MD.
@xena0 vacsinou sa im to prekryva a spolupracuju medzi sebou 😊 uz sa ta pozicia zacina rozbiehat na skolach, co je super.
@martina123s
@vanda323 super, myslím si že každá pomoc pri práci so žiakmi je dobrá 🙂 ale u nás som sa nestretla ešte d touto pozíciou zatiaľ
O takej pozícii som ani nepočula a to pracujem v školstve, to bude niečo nové.