Školská zdravotná sestra

kikini
11. apr 2022

ahoj žienky.

Prosím Vás, máte skúsenosť, že Vaše deti na bežnej ZŠ (prípadne MŠ) majú aj školskú zdravotnú sestru ? Od zač.roka je to legislatívne umožnené, zaujíma ma, či sa reálne táto pozícia aj vytvorila na nejakých školách.

Ďakujem 🙂

riskoh
11. apr 2022

V ZM nie

mogaa
11. apr 2022

@kikini pokiaľ na škole nie ej lekárka, tak zdravotná sestra je tam zbytočná....a otázne je aj to, kto by ju platil a čo by bolo jej prac.náplňou....

kikini
autor
11. apr 2022

dakujem, je to v uprave šk.zakona, rodič dava infomovany suhlas a sestra podava napr.inzulin...atd na zaklade odporucania lekara. O lekaroch sa tam nehovori. Aplikacia liekov a pod.zdravotné úkony,financovanie by malo byť z MŠ SR. Uvidíme, čo ukáže prax v budúcnosti.

janinah
11. apr 2022

Sestry chýbajú v nemocniciach,neviem prečo by sa mali ísť "zašívať" do škôl a mali by tam prácu na pár minút.....nedomyslené...ako veľa vecí ohľadom sestier.

damadama
12. sep 2022

u nás v Lehniciach (okres DS) sa na ZŠ objavila voľajaká zdravotná sestra. Už aj deti merali a vážili. A to im bolo povedané, že im ukáže, ako si správne čistiť zuby... Nikto nás ako rodičov o tom neinformoval. Chystám sa aj za tr.uč., že čo to je..?

damadama
13. sep 2022

@ukulela viem, to už som čítala. Rozhodujú o nás bez nás. Ja s tým ale nesúhlasím. Máme zdravé deti, na kontroly chodíme normálne a ako sa správne umývyjú zuby si pamätám a robím tak od ZŠ a naučila som to aj moje deti.
Osobne v tom vydím len tunel a vyhodené peniaze. Určite inzulín pichať nebudú. Tam mali pridať viac telesnej výchovy do škôl, rozzprávať sa o zdravom stravovaní, aj to, že hrať sa hry na tablete a mobile zdravé rozhodne nie je. Treba ich naučiť SLUŠNE sa správať, triediť odpad a poznať rastliny a stromy akolo seba. Aby deti vedeli, ako vyzerá živá krava, aká je veľká a že nie jefialová a nedojí čokoládu.., TOTO sú podstatné veci do života a nie vyhadzovať peniaze na nezmysli.

damadama
13. sep 2022

oprava: vidím

ukulela
13. sep 2022

@damadama je kopa deti, ktore potrebuju lieky. Alergie atd... u nas v skole mame dievcatko s cukrovkou, co jej ucky sleduju cukor. Keby nieco, musia volat mame. Kazda skola to mat nemusi. Ale s vela detmi to pomoze. A poznam ucitelov, co to vitaju.