Škôlka a koniec RD

erikadunda
1. sep 2018

Ahojte, chcela by som sa opytat, ci mi po nastupeni maleho do skolky konci aj narok na rodicovsku dovolenku? Totiz maly ma tri roky az v oktobri, ale uz od septembra ide do skolky. Do prace chcem nastupit ale az od jeho narodenin, aby som mohla byt doma keby bol chory alebo sa nevedel tak rychlo zadaptovat v skolke a musela som ho zobrat skor domov..? Dakujem

susu29
1. sep 2018

Myslim, ze Ti rodicovsky ostava do 3 roku veku dietata, kedze sj keby si sla pracovat pocas RP, na prispevok mas stale narok.

lubaka
1. sep 2018

@erikadunda aj ked pojde maly do skolky prispevok este budete mat za september aj oktober a mali by ste ho aj keby ste sli do prace

evittam
1. sep 2018

@susu29
@lubaka Pyta sa na uplne nieco ine.
@erikadunda RD trva do 3rokov veku dieťaťa bez ohladu na to ci chodi do jasiel, škôlky,....

erikadunda
autor
1. sep 2018

@evittam ano, ja sa nepytam na peniaze, ale na to ci musim nastupit do prace. Nie ze by sa mi nechcelo, ja mam velmi rada svoju pracu a uz sa aj do nej tesim, ale kvoli aklimatizacii maleho si chcem nechat cas, aby som s nim este mohla byt doma, ak by potreboval zo zaciatku chodit skor domov..

evittam
1. sep 2018

@erikadunda Odpoved si dostala

dzina007
1. sep 2018

V pohode mozea ostat doma do 3 rokov. Mne minuly rok syn nastupil vseptembri a ja do prace az v novembri. Mohla som v poho az v decembri ked mal 3 roky. Ale cerpala som aj dost dovolenky lebo mi ostalo veoa a naschval som nastupila skor aby som aj za dany rok mala narok ana viac dni dovolenky lebo bol velky rozdiel v pocte ked clovek nastupi v oktobri a ked v novembri ci dexembri. Lebo sa to inak rata. 😀 ale to uz je o inom. 😀

evittam
1. sep 2018

@dzina007 No ked nastupis v novembri patri ti dovolenka za november a december. Ak v decembri tak len za december.😉 Az taky extra rozdiel to však nie je.

dzina007
1. sep 2018

@evittam ano ale ked v oktobri tak mas nad 90 dni a dovolenka sa i.krati a vychadzalo to potom viac dni.

dzina007
1. sep 2018

@evittam som zle ale napisala. Nastupila som v oktobri.

evittam
1. sep 2018

@dzina007 Co mas v októbri nad 90dni?

dzina007
1. sep 2018

@evittam pardon trepwm. Isl9 o tych 60 pracovnych dni. Ze ak by som nastupila k novembru nevychadAlo mi 60 odpracovanych dni a vysiel by mi narok na.dovolenku cca 3 dni z celkoveho naroku 20. Ked som nastupila v oktobri uz som mala odpracovanych nad 60 dni a dovolenka sa mi mohla kratit. Keby som nastupila v novembri mala by som narok na.dovolenku za dany kalendarny rok 3 dni. Ked som nastupila v oktobri (cerpala som.dovolenku ktora m8 ostala po materskej a amusela som ju aj tak do konca roka minut) tak mibvyslo ze som stihla do decembra odpracovat 60 dni a dovolenka sa mi rkatila a tym padom mi vysiel narok.cca.10.5 dna. Uz neviem presne to cislo.

evittam
1. sep 2018

@dzina007 Prepac ale neda sa po tebe čítať a nemá to co pises ani hlavu ani pätu. Bohužiaľ.

dzina007
1. sep 2018

@evittam ano viem ze pisem z mobilu. Ale co nedava zmysel. Ak odpracujes viac ako 60 dni tak dovolenka sa krati za prvych 100 dni o 1/12 a za kazdych 21 o dalsiu 1/12 atd. To jaane ze vies lebo mas s tym viac skusenostii. Ak by som nastupila az v novembri nedoslo by k moznosti kratenia dovolenky lebo by som v danom roku nemala odpracovanych nad 60 pracovnych dni.
Preto som nastupila do prace v oktobri ze mi vznikol takto po krateni narok na tusim 10.5 ci 11.5 dna dovolenky. Ale ak by som nastupila az v novembri tak by mi vysiel narok len za november december cize na pomernu cast dovolenky za kalendarny rok

dzina007
1. sep 2018

@evittam nasla som ten vypocet co som rieisla:
za október až december mi vznikol narok na 11,5 dňa dovolenky (keďže som mala odpracovaných 65 dní do decembra a dovolenka mi bola tým pádom krátená o 195 dni čo je krátenie o 5/12 z 20dní).

evittam
1. sep 2018

@dzina007 No vidis, že sa to da napísať aj zrozumiteľne.😉 A mne toto naozaj vysvetľovať nemusíš. Ja to ovládam.