Ahojte, chcela by som sa opytat, ci mi po nastupeni maleho do skolky konci aj narok na rodicovsku dovolenku? Totiz maly ma tri roky az v oktobri, ale uz od septembra ide do skolky. Do prace chcem nastupit ale az od jeho narodenin, aby som mohla byt doma keby bol chory alebo sa nevedel tak rychlo zadaptovat v skolke a musela som ho zobrat skor domov..? Dakujem
@erikadunda aj ked pojde maly do skolky prispevok este budete mat za september aj oktober a mali by ste ho aj keby ste sli do prace
@susu29
@lubaka Pyta sa na uplne nieco ine.
@erikadunda RD trva do 3rokov veku dieťaťa bez ohladu na to ci chodi do jasiel, škôlky,....
@evittam ano, ja sa nepytam na peniaze, ale na to ci musim nastupit do prace. Nie ze by sa mi nechcelo, ja mam velmi rada svoju pracu a uz sa aj do nej tesim, ale kvoli aklimatizacii maleho si chcem nechat cas, aby som s nim este mohla byt doma, ak by potreboval zo zaciatku chodit skor domov..
@erikadunda Odpoved si dostala
V pohode mozea ostat doma do 3 rokov. Mne minuly rok syn nastupil vseptembri a ja do prace az v novembri. Mohla som v poho az v decembri ked mal 3 roky. Ale cerpala som aj dost dovolenky lebo mi ostalo veoa a naschval som nastupila skor aby som aj za dany rok mala narok ana viac dni dovolenky lebo bol velky rozdiel v pocte ked clovek nastupi v oktobri a ked v novembri ci dexembri. Lebo sa to inak rata. 😀 ale to uz je o inom. 😀
@evittam pardon trepwm. Isl9 o tych 60 pracovnych dni. Ze ak by som nastupila k novembru nevychadAlo mi 60 odpracovanych dni a vysiel by mi narok na.dovolenku cca 3 dni z celkoveho naroku 20. Ked som nastupila v oktobri uz som mala odpracovanych nad 60 dni a dovolenka sa mi mohla kratit. Keby som nastupila v novembri mala by som narok na.dovolenku za dany kalendarny rok 3 dni. Ked som nastupila v oktobri (cerpala som.dovolenku ktora m8 ostala po materskej a amusela som ju aj tak do konca roka minut) tak mibvyslo ze som stihla do decembra odpracovat 60 dni a dovolenka sa mi rkatila a tym padom mi vysiel narok.cca.10.5 dna. Uz neviem presne to cislo.
@evittam ano viem ze pisem z mobilu. Ale co nedava zmysel. Ak odpracujes viac ako 60 dni tak dovolenka sa krati za prvych 100 dni o 1/12 a za kazdych 21 o dalsiu 1/12 atd. To jaane ze vies lebo mas s tym viac skusenostii. Ak by som nastupila az v novembri nedoslo by k moznosti kratenia dovolenky lebo by som v danom roku nemala odpracovanych nad 60 pracovnych dni.
Preto som nastupila do prace v oktobri ze mi vznikol takto po krateni narok na tusim 10.5 ci 11.5 dna dovolenky. Ale ak by som nastupila az v novembri tak by mi vysiel narok len za november december cize na pomernu cast dovolenky za kalendarny rok
Myslim, ze Ti rodicovsky ostava do 3 roku veku dietata, kedze sj keby si sla pracovat pocas RP, na prispevok mas stale narok.