Dobrý deň, nejak som nenašla odpoveď cez Google tak sa chcem prosím poradiť tu, nadriadena už 2krat volala mojej mame ze ma prísť o pár dní na školenie, pritom mama je už mesiac na PN a v ten daný termín ma CT vyšetrenie v inom mesto na ktoré dlho čaká, už minule sa stalo ze jej volali a musela ísť počas PN na školenie (reálne išla lebo ze musí jej bolo povedané) je takéto konanie v poriadku? Mamina ani nikam nechodí dodržuje liečebný režim, chodí samozrejme len k lekárom a po vyšetreniach. Ďakujem za nazor
Mama urobila chybu, že počas PN išla na školenie. Počas PN môže ísť von akurát tak v rámci lekárom nastavených vychádzok a k lekárovi. Musí? Nemusí. Nech napíše mail na personálne, že je PN a napriek opakovaným žiadostiam od nadriadenej sa žiadnych pracovných aktivít počas PN nebude zúčastňovať. Možno potom nadriadenú trkne, že sa má ukľudniť. Ak je mama na PN už mesiac, tak asi nemá nádchu, takže nech si len stojí za svojim, že nie.
Mama je na PN ... počas PN nie je povinná chodiť do práce ani na príkaz zamestnávateľa ... a keby jej prišla kontrola zo SP, čo by povedala? Že bola v robote? ... nech si len pekne pochodí po vyšetreniach, zdravie je najviac ... a ak by ju nadriadená ešte raz počas PN kontaktovala s tým, nech príde do roboty, obrátila by som sa na šéfa firmy.
Tak ako píšu vyššie. No nie že nie je povinná, ona nesmie ísť na žiadne školenie. Porušila liečebný režim. Pokiaľ ju bude zamestnávateľ naďalej atakovať takouto požiadavkou, radím všetko riešiť cez mailovú komunikáciu, s tým že upozornis že počas PN sa nemôžeš zúčastniť školenia. V prípade ďalšieho naliehania a vyhrážania budeš kontaktovať inšpektorát práce.
Ja som momentálne tiež dlhšie už PN, a počas tohto obdobia boli dve školenia, a teda přemna veľmi dôležité a ani jedného som sa nezúčastnila ..a ani to nadriadené nevyžadovala. Jednoducho som raz PN, tak tam nemám, čo robiť. .riadiť sa má mama liečebným režimom a hotovo ...si predstav, že jej príde kontrola so sociálnej poisťovne a ona bude sedieť na školení ...ako to potom ona vysvětlí, a zamestnávateľ dá ruky preč a povie, že on jej tam nekázal být ...ani počas vychádzok tam nemá, čo robiť...
Nech jej nahrajú na video záznam zo školenia, pošlú a pozrie si to potom doma. Tak bude v obraze čo sa deje v práci a bude mať aj vyšetrenie.
Cez covid sme mali školenia online, bolo na výber, kto chcel pripojil sa z domu a kto chcel alebo nemal doma internet prišiel do práce.
Ďakujem Vám všetkým, no to je to, mama ma 2 roky do dôchodku, dlhodobo zdravotné problémy ale chce ešte vydržať tie 2 roky ale bojí sa aby ju nevyhodili keď máva tie pnky, precitam jej vaše odpovede ďakujem ešte raz
podľa mna ak je mamina PN, tak reálne nema čo robit na školení. Nadriadena si može hovoriť čo chce, jednoducho jej budu musiet dať náhradný termin na školenie( určite nie je posledné ) .Mamina nech ide na vyšetrenie, zdravie je prednejšie a zvlášt na doležite vyšetrenie na ktore sa ozaj čaka dlho. .