Ahojte poradte mi prosim ako postupovať, som nová v práci. Nadriadeny ma pusti o 15 minút skôr z pracoviska. Toto však “sledovala “ iná pracovníčka z iného oddelenia ( nie je mi priamou nadriadenou ) ! . Predstavte si , táto pracovníčka zavolala najvrchnejsiemu šéfovi a Normálne na mňa “bonzla” … Viem že mám ponaučenie , že nesmiem aj keď mi vlastný priamy nadriadený povie , že môžem ísť, tak aj tak nepôjdem, to už poučenie mám. Len ma zaujíma ako ďalej postupovať, prípdne ako sa ohradiť voči tejto osobe, ktorá mi ani nie je nadriadenou… Povedali mi ostatne kolegyne, že toto robí každemu, hocico si všimne nejakú chybicku a hned vsetko hlási najvyššiemu šéfovi.
Ako s takouto osobou vychádzať?
A najvrchnejší šéf za to popotahoval tvojho priameho nadriadeného a ten následne teba????
A mas z toho nieco?
Kolegyni vopred ohlas,ze dnes ostavas o tych 15min dlhsie, nech to ide zavolat riaditelovi. Do oci by som jej vravela,co si myslim o takych bonzakoch.
Vsak ale teba tvoj nadriadeny pustil, tak? Vedel o tom
Co ma milostiva s tym, co robi tvoj nadriadeny? Ked uz tak najvyssi sef si to ma vybavit s nim, teba sa to nijak netyka. A milostivej tiez. Tu by som s prehladom odignorovala aka je vysoka a siroka.
Aj my mame jednu taku vo vedlajsom time, ktora sleduje, kedy kto odide a bonzuje. Pracujeme vacsinou z domu, ale ona je stale v office a ked nahodou tam pride niekto dalsi, hned ho sleduje. Ale my mame flexibilnu pracovnu dobu, co si ona asi este neuvedomila, tak je kazdemu akurat tak na smiech 🙂 Niektori ludia asi trpia nejakym komplexom a potrebuju si ho takto riesit.
Btw, ked ta tvoj priamy nadriadeny pustil, henta osoba ti moze akurat tak fukat praskovy cukor... By som sa jej vysmiala normalne do oci.
Ja som mala kolegynu, ktora tiez taketo reci trusila, ze kde si isla? Bolo uz pat hodin? Tak som jej raz povedala, ze nech sa stara o to, kde je ona a kedy pride/odide a nie je to jej vec. Ja mam pracu urobenu a odchadzam skor VYLUCNE so suhlasom nadriadeneho. Odvtedy si davala velky pozor na to, kedy chodila ona sama.
to fakt niekoho platia za sedenie v práci? myslela som, že za vykonanú prácu
Môže ti byť absolútne ukradnutá.
Pokiaľ nemáte fixnú pracovnú dobu a nerobíš to každý deň a plus máš na to súhlas nadriadeného, nemá do toho čo hovoriť.
U nás to je napríklad tak, že mám byť v robote 8/12/18/24 hodín podľa rozpisu a keď ukončím to, čo som dostala ako denné zaradenie, idem pomôcť ostatným. Takže u nás by asi neprešlo keby som pravidelne odchádzala o 15 minút skôr, lebo by to bolao za týždeň 1h 15 min a to by sa už asi kolegom nepáčilo.
Ale my sme skvelý tím, takže u nás je skôr opačný problém - všetci nadčasujú, lebo roboty je vždy veľa a nikto nechce nechať kolegu v stichu.
a preco to vobec riesis? mas z toho nejake dosledky? nadriadeny to s tebou nasledne riesil?
lebo ak raz mas nieco odsuhlasene nadriadenym, tak si za mba out of obligo, ak s tym ma niekto problem, nech to riesi s nim