Momentálne som 2hy rok na materskej dovolenke, pred nástupom som bola zamestnaná avšak zamestnávateľ počas mojej MD zanikol, firma sa zrušila a dostala som výpoveď. Prosím o info čo v prípade, že po 3. rokoch teda skončení MD nenájdem hneď novú prácu? Aké su moje možnosti ak plynule nenastúpim hneď po MD do práce? Mám nárok na sociálne dávky? samozrejme posledné čo chcem, je chodiť na UP a poberať dávky, ale zisťujem situáciu pre istotu, zákonné podmienky sa stále menia, už v tom strácam prehľad...Ešte dodám, že pred nástupom na MD som súvisle bez prerušenia odpracovala 7 rokov. Ďakujem
@marivka ja som na tom podobne ako ty pocas rod.dovolenky mi zanikol pracovy pomer a dostala som vypoved.Kedze mne uz rodicovska dovolenka skoncila tak som sa bola pytat na Upsvar a tam mi povedali,ze nemam na nic narok,lebo od datumu skoncenia rodicovskej sa rata 2 roky spätne a to uz som nesplnala takze nemam narok a ze som predtym odrobila 7rokov, nikoho nezaujima...
@zalka to mne PP skoncil uz davnejsie ste vo februari 2009 a rod.dovolenka mi uz skoncila v auguste 2012.A ja som prechadzala s jednej rodicovskej do druhej,bo mam dve deti po sebe.Ja viem ze nemam narok na podporu,len je smutne ze pred nastupom na matersku som v kuse sedem rokov odrobila a nic s toho...
To ja som odrobila v jednej firme 10 rokov aj 60 dní , za posledné 3 roky som bola na rodič. dovolenke. Rod. dovolenka mi skončila 9. jenuára 2013 a firma v ktorej som pracovala skrachovala a dostala som výpoved ku dnu 31.12 2011. Ja som si bola istá že po RD mi výjde na pol roka , keby som vedela ako sa zmenil zákon že sa treba do roka od výpovede nahlásit tak by som to využila. Iba tu som sa teraz dozvedela prečo nárok na podporu nemám, lebo v sociálnej poistovni mi to nikto nevysvetlil. Je to svinčina že som odrobila 10 rokov a nemám nárok na nič
@marivka určite máš nárok na podporu 6mesiacov.