Situácia na pracovisku

14. dec 2023

Ako by ste riesili na pracovisku situaciu, ze si o vas sepkaju, ze mate nieco s kolegom, pricom to nie je pravda. Snazim sa s danym kolegom minimalizovat kontakt, realne sa stretneme na firemnej akcii max. trikrat do roka. Zvysok roka mame iba pisomnu komunikaciu ohladne prace. Nechapem z coho pochadza toto ohovaranie, ani kto ho neustale zivi, trva to uz takmer 2 roky. Je mi to neprijemne, ked to niekto spomenie aj mne priamo do oci a ma svoju pravdu za kazdu cenu.

lindous
14. dec 2023

Klasika 😅 aj o mne s kolegom kolovala takáto klebeta, ale my sme boli fajn kamoši, takže chápem ako vznikla, no nebolo na nej nič pravdy… začali sme si z toho robiť srandu aj my, pobavili sme všetkých na vlastný účet a prešlo to… myslia to kolegovia vážne alebo je to interný vtípek, ktorý sa uchytil a baví ich ako sa čertíš?

slovenka753
14. dec 2023

Tiež poznám. Raz to niekto povedal ako vtip a začalo sa to šíriť ako pravda. Ono s tým asi nemá zmysel veľmi bojovat. Ja som tu klebetu občas sama trochu prizivila a mala z toho srandu. Potom boli prekvapeni keď som sa zasnúbila z niekým úplne inym 🤣

hellionka
14. dec 2023

a inak prečo Ťa to trápi? Kašli nato, mne je úplne u prdele kto si, čo myslí. Ja by som bola ešte taká, že či sa nechcú pridať aj ostatní 🙂

autor
14. dec 2023

@lindous myslim si, ze skor vazne, ze sa mame priznat konecne a podobne, najde sa aj taky, ktory zamerne spomina jeho chyby a negativa a podobne

autor
14. dec 2023

@hellionka nenazvala by som to, ze ma to trapi, skor je to vrcholne neprofesionalne z ich strany a presahajuce hranice slusnosti, nejadna sa totiz o ludi s ktorymi bezne vtipkujem pri kavicke

autor
14. dec 2023

@slovenka753 jasne obratit to na srandu je fajn postup, lenze tu sa nejedna o ludi, s ktorymi vtipkujem pri kavicke, a prizivuje sa ta tema dostatocne aj bez mojich zasluh 😂

mikadooo
14. dec 2023

Keby ma to až tak sralo, poprosila by som nejakého muža-rovesníka, trebárs bývalého spolužiaka, alebo nejakého kamoša, či by nebol taký zlatý a prišiel ma počkať do roboty a predstavil sa ako môj priateľ, keď si ma dá zavolať. Prípadne môže na teba rovno spustiť niečo v štýle, no ahoj zlatko, ideme? Daj, vezmem ti tašky... Atď.

autor
14. dec 2023

@mikadooo z obidvoch stran je tam manzelstvo aj deti

mikadooo
14. dec 2023

Uff tak potom jedine požiadať ich aby s tým prestali a neočierňovali ťa. A ak by to nepomohlo, pravdepodobne by som úplne začala ignorovať akékoľvek snahy o takúto komunikáciu. Vôbec by som sa nezapájala. Maximálne "nie" na otázky o tom, či spolu niečo máte. Keby mi niekto "dohováral", tak na to by som nereagovala vôbec, po skončení by som sa opýtala, či sa už môžem vrátiť k svojej práci, aby som mohla odísť poobede načas - k manželovi a deťom... Prípadne by som muža poprosila, či by mohol občas prísť po mňa a dať mi poriadneho francuzáka pred všetkými...🤷

dejka77
14. dec 2023

A co konkretne ti ludia hovoria ked ta stretnu o vas dvoch?

judar
15. dec 2023

Ludia su proste klebetni...horsie natom je ked sa take reci dostanu kade tade az po najvysiu osobu a este ta zacne vyzvedat a starat sa do cudzieho sukromia...samotne somariny mi nezdvihaju tlak ako to ked niekto z vrchu zacne vyzvedat a starat sa do sukromnych veci svojich zamestnancov co nemaju s robotu absolutne nic spolocne

paciko9
15. dec 2023

Moj byvaly kolega,my sme mali super vztah na pracovisku. Nemali sme problem, sa objat dat si pusu. Nikto neveril,ze spolu nic nemame. Az raz,ked prisiel a predstavil mi frajerku im padla sanka🤣🤣🤣. Ako doberacky boli,ze ci naziarlim a podobne😉 Doteraz sa stretavame vo stvorici. Ja uz dieta mam, a teraz sa tesim snimi na to ich. A reci ma nezaujimali, vsak nech si vravia ked chcu. Jedno viem urcite,ze mam super kamosa na cely zivot. A on sestru, ktoru nema😊

autor
15. dec 2023

@dejka77 ze sa mame prejavit, nemame to skryvat a pritom nie je co 😊

autor
15. dec 2023

@judar ano, toto je jeden z dalsich neprijemnych aspektov

autor
15. dec 2023

@paciko9 tak mi sa kontaktu radsej vyhybame, kedze ani jednemu z nas nevyhovuju tieto neustale debaty ohladom toho