Šikovná účtovníčka, ktorá mi vie poradiť

matkak29
11. nov 2020

Prosím 🙏 Vás je tu nejaka šikovná účtovníčka ktorá mi vie poradiť čo môžeme žiadať s prvej pomoci plus a načo máme nárok lebo tá naša nám nevie poradiť a už kvôli nej sme prišli o peniaze s prvej pomoci. Ďakujem

simca06022011
11. nov 2020

https://www.pomahameludom.sk/
tu si treba precitat a porovnat so svojou situaciou, naozaj je tam vsetko rozpisane a ziadosti su tam, pripadne aj popis ako sa podavaju a kam (niektore cez slovensko.sk). Ak to vasa uctovnicka nevie, tak uz potom neviem kto to ma vediet.

matkak29
autor
11. nov 2020

Áno to sme si zistili aj jej povedali lenže ona tvrdí iné. Muž je szčo sme zatvorení a ja som uňho zamestnaná na polovičný úväzok a ona nám povedala že ma nárok len na pokles tržieb a namňa ako na zamestnaca nič.Tak to ma mohol hneď prepustiť toho 15. ako sme zatvorili a mohla som ísť na úrad práce na podporu len nám radili že má nemusí prepustiť a môžeme požiadať na príspevok na zamestnanca bod 3A tak teraz nevieme ako ďalej. Tak sme to mali aj prví krát ale na zamestnanca len prví mesiac potom som išla na očr tak sme to ukončili a že teraz už to tak neplatí.

ivkazba
11. nov 2020

@matkak29 ale veď na stránke je písané, že v rámci bodu 3A má nárok na 80% z ceny práce zamestnanca. K tomu nepotrebuješ účtovníčku, stačí postupovať podľa pokynov na stránke.

matkak29
autor
11. nov 2020

Aby mi poradila prečo to namňa teraz neplatí a či to mám poslať radšej ja keď účtovníčka nechcela. Tá prvá čo bola ešte za marec už asi neplatí keďže tam poslala papier že som na očr od apríla.

simca06022011
12. nov 2020

@matkak29 kontaktujte rovno upsvar s presnymi informaciami a nech vam poradia. Urcite ma on narok ak je zatvoreny.. a ak ma zamestananca, ktory berie mzdu a splnaju sa ostatne odmienky, je narok aj na nahradu mzdy. Sup, precitat, vyplnit a zaslat... A preco vam uctovnicka nepovie preco to na teba neplati? ved ju na nieco mate a za neico platite.. my vsetky informacie nemame, preto sa neda povedat ci ma pravdu alebo nie. Ale ak je na toto urad (kontakty su na tej stranke), treba sa poradit rovno tam a netreba sa na neodborne fora spoliehat.