Šikana v práci

23. apr 2024

Dobry den,
Ako zvladnut to ked ste v praci robite svoju pracu a to co vam skontroluju si stale vymyslia nejaku blbost napr ze toto mas tam doplnit a ze to plati a pritom na ziadnom skoleni to nebolo povedane ze bola tato zmena a stale si vymslia nieco. Samozrejme na skolenia chodia vyvoleni, posmievaju sa mi, ak som navrhovala riesenie nieco diskutovat tak posmesne.

Viem ze mam z tamad oddist viem to nemusite mi to pisat v komentari ale inu pracu nemam.
Dlho hladam a posielam Cv do inych prac a zatial nic. Mam z toho stres ze sa ku mne tak chova nadriadeny a kolektiv.
Priznam sa je mi to luto.

Prosim poradte mi.

Prosim o radu.

deti95060810
23. apr 2024

kúp si magnézium ... a smer psychológ.
aspoň si pokecáš a sa ti uľaví.
držím palce.

autor
23. apr 2024

@deti95060810 magnezko pouzivam a chodim na koučing. 🙂

kavenkaa
23. apr 2024

Ahoj, a o aký typ práce ide? Výsledok práce je tvoj alebo tímový?

mmonika
23. apr 2024

a neda sa ti ist aspon na cas na pn ? ze by si si doma oddychla nabrala silu a ktovie možno sa ti aj nova praca podari najst

sadkoni
23. apr 2024

a nadriadený o tom vie? v prvom rade sa sťažuj tým smerom, ono neviem či to potom môžeš aj nejako trestne napadnúť veď šikana je trestná či nie? a zlé meno firme dobre neurobí 😉

pribinak
23. apr 2024

Daj výpoveď a chod na PN. Zober nejakú inú prácu a hľadaj ďalej

elistek13
23. apr 2024

@deti95060810 No to je ozaj rada nad zlato.

klotildabazarik
23. apr 2024

Chod na PN

deti95060810
23. apr 2024

@elistek13 jediná rada je dať výpoveď ..a to ona nechce. s ostatným si skončila.
a sťažovať sa nie vždy má zmysel...
daj radu ty. 🙂

elistek13
23. apr 2024

@deti95060810 Nehovori, ze vypoved dat vyslovene nechce. Skor ju nechce dat, kym nema istotu, ze ma inu pracu. Co chapem, lebo ostat bez prace a teda bez prijmu nie je bohvieco. Ak je moznost, tak by som poradila skoncit a ist na urad prace a cerpat podporu v nezamestnanosti, kym sa nenajde ina praca. Mozno to potom pojde rychlejsie, ked bude uz viacej pritlacena k tomu, ze niekde bude musiet zacat pracovat.

barborachors
23. apr 2024

hľadať job popri stresovej a toxickej robote je z kaluze do blata - zo zufalstva najdes este horsie, ako mas.
Odporucam ttento postup :
1. emocne to vediet spracovat a obrnit sa a necakat ze nová práca pride za pár mesiacov, treba sa pripraviť minimálne na to, že kludne to moze trvať aj jeden rok
2. zároveň si premyslieť plán kedy a akú prácu chces a vies robit, ci sama alebo v tíme, v akom prostredí atd
2. ked toto všetko uz budes vediet, prepocitaj si financie ci mas rok z coho zit
3. daj sa na dlhodobú PN a aktívne hladaj, neboj sa oslovit znamych, dat status na fb ze hladas, poprosiť priatelov atd - ideálne poslat denne 30-40 zivotopisov ktoré ti profesionálne spraví agentúra
4. pripraviť sa profesionálne na pohovor, info najdes na YouTube
5. pracovat neustale na sebarozvoji, športovať a vzdelávať sa... a pripraviť sa na všeličo mozne, dnea je sikana druhé meno v každej firme

tiika
23. apr 2024

Snažiť sa nebrať veci osobne. Je to snaha kolegov vyniknúť, cítiť sa výnimočne, byt lepšia ako ty, mat navrch, čo je za tým? Skús si to ujasniť a potom sa pokus za ich reakciou vidieť presne takúto ich potrebu.
Z kritiky na tvoju osobu, prace si odnes niečo pre seba.. ako by si mohla zabrániť, aby sa rovnaká chyba opakovala? Môžeš sa ich priamo opýtať, čo by ti poradili, aby si sa tomu do budúcnosti vyhla.
Keď v tom smere dospejes k nejakému záveru, rozhodnutiu, viac sa tým nezaoberaj, nerizpytvavaj. Stopni ďalšie myšlienky, kto, kedy, prečo ti to povedal, čo si o tebe mysli a pod…
Požiadaj o zreferovanie toho, čo bolo na školení, urobit si záznam, najlepšie je v takejto firme komunikovať pisomne, emailom.
Ak si naozaj spravila chybu, s pokojom ju priznaj, druhý potom nebude mat priestor sa po tebe voziť a ďalej to rozmazavat.
Popritom sa snaz udržiavať v čo najlepším nastavení mimo prace, venuj sa niečomu, čo ta baví, prináša ti úspech, buduj vzťahy. Fakt sa na to zameraj dôslednejšie ako kedykoľvek predtým.

mimirka32
23. apr 2024

Ja som na byvalej pozicii mala nieco podobne, manazer bol nekompetetny blbec, kolegovia falosni a neposuvali informacie, ktore boli pre moju pracu dolezite, takze tiez som robila casto chyby nie mojou vinou...co mne pomohlo prezit bolo to, ze mi casom zacalo byt ukradnute co si o mne myslia a aj ci nieco urobim spravne alebo nie ..urobila som co som vedela a ako som vedela, ked to bolo zle, vysvetlila som preco, ci prijali vysvetlenie mi uz bolo jedno...v konecnom dosledku zodpovednost pada na hlavu manazera, takze je v jeho zaujme, aby si mala vsetko potrebne info..ak nemas, nech to riesi...tak proste rob co vies, nic naviac, kasli na nich a hladaj novu pracu

sunny3
23. apr 2024

.

autor
23. apr 2024

@kavenkaa pracujem na oddeleni a za seba vybavujem pracu lenze moja praca je kontrolovana nadridenym a zastupcom a ti ma vkuse buzeruju na blbostiach. Praca ma bavi ide mi skusam ine firmy ale nedari sa. Mam nervy ako keby som nemala stastie na tu pracu v inej firme ale skusam podobne odvetvia dala som aj mije zivotopisy do personalnych agentur aby mi pomohli najst pracu a nic. Vysse dvoch mesiacov to je. Co som dala svoje cv. Ja uz som zufala a zaseknuta v jednom kruhu a to ma stve.

autor
23. apr 2024

@sadkoni nadriadeny ma buzeruje a nad nim neviem kto je lebo je to korporat

autor
23. apr 2024

@pribinak ja cchem aj inu pracu a nedari sa mi nikto sa mi neozyva