Ahojte co by ste robili na mojom mieste ?Nastupila som do zamestnania ,vsetko fajn az na veduceho zamestnanca,kt. vsetkych sikanuje,hlavne ak sa cerpa PN alebo OCR.Vypisuju sa vyhrazne sms a pod. ,ostali by ste pre peniaze alebo odisli?
Posle mi nejakú výhražnu sms? Obratom posielam jeho nadriadenému
Môžeš napísať tu https://www.ip.gov.sk/chcem-sa-poradit/
Ešte to môže dopadnúť aj tak, že jeho vymenia a ty budeš mať fajn prácu.
stazovat sa vyssie, ukazat sms
@maranco Ja som zase videla viac prípadov, že vedúci pracovník sa celkom dobre pozná so svojím nadriadeným a ten mu najviac ak niečo povie, ale aby vymieňali, keď ani nemajú veľmi za koho.
@anjelicek26 kedze ste boli na ocr dovolenka vam prepada ,dovolenka kt.mi patri
@anjelicek26 a nesmiem si ju preniest
Kam si ju nesmieš preniesť? Do ďalšieho roka? Zamestnávateľ ti nie je povinný povoliť preniesť dovolenku na ďalší rok. Naopak, je oprávnený ti nariadiť vyčerpanie dovolenky v ním stanovenom termíne. Toto žiadna šikana nie je.
SMS, že kvôli OČR ti prepadá dovolenka. Odpíš, že toto legislatívne možné nie je, preto je zbytočné písať takéto sms. Toto tiež nie je šikana, len hlúpy vedúci.
Skús napísať niečo, čo zaváňa naozaj šikanou, ak chceš relevantnú radu.
@melanta iny termin dovolenky nie je mozny kedze maju cerpat kolegyne a ja kedze som bola na ocr uz nemozem
Autorka logicky ked si si vzala v case, kedy si mala mat dovolenk OCR, tak ti dalsiu (v tej dobe) uz neda, lebo aj kolegyne si musia vycerpat... moze ti navrhnut, ze ti ju preplati, alebo si ju vycerpas inokedy.
@anjelicek26 nemala som mat vtedy dovolenku
@anjelicek26 mali sme cerpat to co mame do konca roka
@anjelicek26 ale termin nam stale presuva,nikdy sa neda cerpat
@anjelicek26 alebo musime ostavat na pracovisku dlhsie a nesmieme to ratat ako nadcas
a keď sa ti stane úraz počas tej doby po práci, tak ty máš problém čo si svojvoľne robila na pracovisku, keď si tam už dávno nemala byť a úraz by sa ti nestal a je to tvoja chyba.
Raz som takú SMS od šéfky preposlala na personálne a to točo co nastalo pani vedúcu zázračné naučilo co píše Zákonník prace
Ale na základe čoho potom zistavas dlhšie na pracovisku? Potom keď si tam len tak svojvoľne tak nie si chránená zákonníkom prace
neschvali ti dovolenku, ale nedovoli ani preniest? tak co ti potom tie dni preplatia?
@tana85 nie,vraj prepadnu
a kolko tam uz pracujes?
dámy, fakt si myslíte, že vedenie o tom nevie?? Osobne si myslím, že mu ten postup aj posvätili... Oficiálne by to samozrejme popreli. Ja by som v takej práci nezostávala ani omylom. A pri odchode by som ich nezabudla informovať, že Inšpektorát práce bude mať asi pár otázok.
Máš dokazy tak treba kontaktovať nadriadeného tvojho vedúceho.
Dovolenka môže prepadnúť až po dvoch rokoch. To znamená,že ak ste nevybrali za rok 2022 v roku 2023 tak tá vám môže prepadnúť ak sa nedohodne so zamestnávateľom o jej preplatení.
Ak ste mali takúto dovolenku mali Vám ju umožniť vybrať v prvej polovici roku 2023 ak neumožnili takto výber tak si zamestnanec môže určiť čerpanie dovolenky z roku 2022 sám. Dovolenka z roku 2023 sa môže preniesť do roku 2024. Takto to aspoň viem ja ako Laik. Môžem sa však mýliť.
Pn nema rad ziadny zamestnavatel.
@domkakvet ocr ,tak nech nezamestnava matky
To by sa asi mnohym matkam nepacilo.
Skus dat priklad tej vyhraznej sms, co ti vypisuje... ono je dobre, ze to mas pisomne, vies to riesit vyssie, len nech sa pekne rozhecuje, este by som sa pri tom zabavila 😅