Siemens Energy verzus Siemens Healthineers

miriamxx1
3. jan 2023

Ahojte, je tu niekto kto pracuje v Siemens a vedel by mi poradit rozdiel medzi Siemens Energy a Siemens Healthineers?
Hlavne ake su podmienky pre zamestnsncov? Su to obe tzv.zakaznicke centra? Umoznuju obe pracu z domu ?
Dakujem

martinmmartin
3. jan 2023

dva uplne rozne koncerny . a v kazdom pracju vsetky typy zamestnancov od upratovaciek cez call centrum, technikou az po riaditelstvo. Jedni sa zaoberqju energetikou a druhy medicinskou technikou. Cize tvoja otazka nedava v tomto stadiu zmysel lebo v obidvocj pracuju zamestnanci vseterho druhu. Co presne potrebujes vediet?

miriamxx1
autor
3. jan 2023

@martinmmartin vdaka za odpoved. Mas osobnu skusenost v jednej z nich? Snazim sa zorientovat na trhu prace a potrebovala by som ludovu radu typu " v xyz spolocnosti maju zamestnanci lepsie podmienky ako v abc spolocnosti". Mam na mysli platove pomery a hlavne moznost pracovat vacsinu tyzdna z domu.

Viem, ze to zalezi od typu pozicie, no niektore na mma posobia, ze ich budu casom presuvat do inych krajin ako je zvykom v AT&T, IBM, atd.

martinmmartin
3. jan 2023

Obidve firmy su obrovske koncerny. Siemens energy ti preda hotovu elekttraren, alebo sadu poistiek do zajhradnej budky. Healthineers ti pridu vybavit komplet nemocnicu alebo opravit babke polohovatelnu postel...... tu sa naozaj neda zovseobecnovat .

Platove podmienky su vsade na svete viac menej rovnake , tym myslim ze ludia co dokazu robit nieco co len tak niekto nedokaze maju vzdy krajsie zivoty ako ti co dokazu robit iba to co dokaze kazdy druhy.

Ide o konkretne pozicie v ramci tychto koncernov , vtedy by sa dalo uvazovat o nejakych blizzich informaciach

Vsade najdes ludi co pracuju furt doma , co pracuju trochu doma a co pracuju furt nedoma. Presuvat do inych krajin budu moct iba urcite pozicie - vyzaduju iny jazyk ako anglictinu? Estoncinu tazko presunies do indie, vyzaduju iba opicu pri compe co bude citat veci z monitoru alebo bude musiet telefonista prudko rozmyslat a rozdavat rady ako nastavit lopatky na turbinach?

ketrint
3. jan 2023

@miriamxx1 v jednom z nich som bola pár mesiacov dozadu na pohovore 😂 Controllingova pozícia, podobná aku mám teraz, plat by som mala lepsi, aj ma vzali, ale po zvážení som to nakoniec zrušila práve kvôli HO - dávali 5dni a to už prezentovali ako zmenu počas korony a uzasny benefit (teraz mám neobmedzene, čo s vecne zavretou školou je pre mna momentálne kľúčové)… a nemali žiadne iné benefity porovnateľne s inymi korporáciami (nie jazykové kurzy a nie 13. a 14.plat)…
Toľko moja nedávna skúsenosť.

ketrint
3. jan 2023

@miriamxx1 Ale ako už bolo písané vyššie, je to rôzne, určite sa to nedá zovšeobecniť… napr v mojej aktuálnej firme sú tiež inak nastavené HO pre rôzne oddelenia, nie sú jednotne pravidla…

savanna
3. jan 2023

@ketrint mozem sa opytat, ci to bol Healthineers, alebo Energy? Ja som tak ockom pozerala inzeraty od Healthineersu, tak sa pytam zo zaujmu. HO 5 dni to bolo mesacne?

ketrint
3. jan 2023

@savanna Energy. Áno, 5 bolo za mesiac a prezentovali to ako novinku a veľký benefit, takze viac to nebude ani neskôr 🙄😂

savanna
3. jan 2023

@ketrint veru, v dnesnej dobe prezentovat 5 dni mesacne HO ako benefit je trufale 😀.