Ahojte, aký je platový rozdiel medzi sestrou a sestrou so špecializáciou? Pýtam sa preto lebo všade to je inak a chcem si urobiť ako taký prieskum aký rozdiel reálne vychádza.
Ďakujem
@lilianka28 dajme tomu sestra s pokročilou praxou a sestra s pokročilou praxou so špecializáciou
@lilka5555 Stále si nenapísala počet rokov praxe. To je dôležité.
A sú len pojmy sestra s pokročilou praxou a sestra so špecializáciou. Nie že aj aj .
@lilianka28 pýtam sa napr aj na súkromne centra. Nie v nemocniciach. Tam to nie je takto definované presne na roky.
@lilka5555 Tak to potom treba zistiť v tom konkrétnom centre, lebo im stačí dodržať minimálnu mzdu v rámci stupňa náročnosti práce. Čo viem, tak sestra bez špecializácie väčšinou býva zaradená v 4. plat.stupni a so špecializáciou v 5 plat. stupni.
Teda čisto teoreticky podľa toho by mala mať sestra bez špecializácie minimálne 1200,-€ a so špecializáciou minimálne 1350,-€.
Tabuľky sú bežné dostupné na nete.
@janinah Nenamáhaj sa. To je tá istá, ktorá chcela ísť ešte minulý týždeň študovať medicínu popri malom dieťati. Tam si jej radila a tam napísala, že už má jednu VS a je inštrumentárka. Na túto prácu sa zasa pýtala pár mesiacov predtým. Takže, ak neklame, stihla to vyštudovať za pár mesiacov.😂😂😂 A minule písala, že vie veľmi dobre ako to funguje na súkromných centrách nielen s prácou, ale aj s atestáciami.
Zrejme je to len znudená matka na RD a skúma, kde by ju v zdravotníctve zamestnali.
@heleninamama znudena si pravdepodobne ty keď máš zmapovanu každú diskusiu.🤣 toto by ma ani nenapadlo pozerať kto kde čo napísal. Mám vyštudovanú VS -ose a ja sa nepytam na vysokú ale na špecializáciu . Ja ju nemám a chcem vedieť aký je rozdiel v plate. To že viem platy v jednom centre neznamená že mám mat prehľad o každom. A som vyhorena v mladom veku a áno pripravujem sa na prijímačky na medicínu takze uvidíme či sa dostanem.. fakt by ma nenapadlo zapájať sa vkuse do každej diskusie kde nemám čo povedať ale ísť tam so zámerom sa hádať.. hrozne
@heleninamama hej.uz som pochopila...
@lilka5555 Teraz sa to nedá napísať jednou sumou. Od minulého roka je rozdiel v platoch rôznorodý, aj vzhľadom na to, že sa prihliada na roky praxe (od 0 do 30).