Dobry den.Mohol by mi niekto vysvetlit,preco sa na Slovensku neda pracovat na polovicny uvazok ako zdravotna sestra na oddeleni? Zila som 15 rokov v zahranici a tam to je bezne.Podla mna by to bolo uzasne bud pre mamy na materskej alebo pre mamky samozivitelky, ktore nemozu pracovat na plny uvazok..Nemam pravdu?😊
Nielen pre matky s deťmi.ja mám 2 roky do dôchodku a nedá sa.nemam dosť dg na úľavu.A brala by som polovičny úväzok všetkými desiatimi.Este veľa vody Dunajom pretečie.kym kompetentní pochopia ako udržať sestry.
To nie je len v zdravotníctve. Ale v každej sfére. Ja, keď môžem za seba povedať, za seba viem svoju prácu urobiť za 6 hodín úplne v kľude. A taktiež homeoffice
U nás boli na oddelení aspoň "denné" sestričky , tuším do tretej robili iba pondelok -piatok a kamoška pracuje na polovičný úväzok ale v domove dôchodcov tam vraj s tým problém nemajú 🤷
Zrejme závisí od vedenia. U nás na klinike je toľko čiastočných úväzkov, že keď sa nad nimi človek lepšie zamyslí, normálne si precvičí zlomky.😄
Aj ja robím zdravotnú sestru na 25percentny úväzok
Dá sa
@kami36 u nas to bolo este pred MD (teraz neviem, ale myzlim, ze to ostalo nezmenene) tak, ze sestricky ronbili 12ky - denna, nocna, 2 dni volna, ci normalne dni, ci vikendy, ci sviatky, ale mali sme tam.aj osmickarky, ktore boli v praci kazdy pracovny den (vikendy a sviatky nie) na 8 hodin a nemali nocne
@samimami777 rada pocujem ze niekde to funguje
Mam pocit,ze je asi rozdiel medzi zapadom a vychodom Slovenska😀Vyzera to tak ze v BA vychadzaju v ustrety , v KE velmi nie
Dobrý deň či si sestra,praktická sestra, sanitar/aj bez školy sanitara/ u nás UNB Bratislava Kramare nám hovorila nadriadena že príjmu aj na polovičný úväzok sme na Kramároch III.Interna klinika Dobrý kolektív príď pracovať medzi nás radi ta privítame
PS mame aj ubytovňu za 20 euro oproti nemocnici.0918560655
U nas na odd sa napriklad sa aj tak dve sestry pracuju 🤷🏻♀️