Zdravim zienky..uz dlhsie ma trapi problem v praci a rada by som si vypocula nestranne nazory mozno ak mate niektora podobnu skusenosti..Mam 28 rokov a uz 8 rokov pracujem v pre jedneho operatora ako operatorka na informacnej a poruchovej linke..praca ma bavi mam skvele kolegyne s ktorymi super vychadzame a pomahame si..celkovo je v praci dobra atmosfera a rada tam chodim..ani financne ohodnotenie nie je zlé..ide o to ze nam pred rokom a pol odisla nasa skvela sefka ktoru sme mali vsetky velmi radi nakolko prijala pracovnu ponuku v Cesku..na jej miesto nastupil novy sef ..sympaticky mlady muz asi o dva roky starsi odomna..najskor sme sa vsetky obavali ze kto pride po nasej sefke lebo ona bola naozaj super a mali sme strach ze uz to moze byt len horsie...ale po case sme zistili ze novy sef je jej velmi podobny..mily ustretovy, priatelsky, férovy..tak nam odlahlo a pokracovali sme dalej..prvych 8 mesiacov bolo super...hodnotenia sme mali dobré so sefom sme si tiez postupne vytvorili priatelske vztahy..lenze..pre mna tieto priatelsky vztah s nim skoncil pred pol rokom a ja doteraz netusim preco..ide o to ze pred 6 mesiacmi boli u nas v meste mestske slavnosti..bol piatok poobede koncila som smenu a sef sa ma spytal ci idem aj ja na slavnosti tak som mu s usmevom povedala ze nie nejdem ze manzel dnes oslavuje 30 tku a idem po tortu..kupit sampanske a ideme oslavovat..chvilku na mna pozeral..len povedal ze: aha dobe..tak som a s nim rozlucila..ked som prisla potom v pondelok do prace zacalo peklo..sef si na mna zasadol..neustale na mne zacal hladat chyby ..dostavam zdrba za uplne vsetko..aj za to ze sa o minutu omeskam z obeda..uz si to vsimli aj kolegyne ze co ma somnou za problem a pytali sa ma co som mu spravila ze je na mna taky ( k ostatnym sa nadalej sprava ako predtym..milo priatelsky..)--ked chcem dovolenku alebo ocr ku malej ked je chora robi mi neskutocne prieky..dokonca ma premiestnil aj z miesta kde som sedavala 7 rokov a posadil ma hned ku sebe..kolegyne sa bezne rozpravaju alebo chodia na internet ked nie su hovory ja nesmiem ani jedno..neustale pocuva len moje hovory a hlada tam chyby potom mi ich pred vsetkymi vyhadzuje na oci..proste toto trva uz viac ako pol roka..za kazdym idem do prace s tym ze neviem co zase nove na mna vytiahne..raz som sa ho aj nepriamo spytala ze preco stale len na mne hlada chyby a preco je ku mne taky tak povedal ze on sa ku vsetkym sprava rovnakko..ale aj idiot vidi ze to tak nie je..som tam proste uz pol roka cierna ovca..kolegyne ma lutuju ale ani jedna sa neprihovori..co aj chapem..len neviem uz co robit...nechcem z tej prace odist mam to tam napriek vsetkemu rada..
@0silvia0 ale kdezee to sa len dve kolegyne ktoro somnou koncili smenu dohadovali ze idu a on to pocul ako sa dohaduju a obratil sa na mne ze ci sa chystam aj ja..tak som povedala ze nie..to bolo pol tretej a o pol stvrtej som mala ist vyzdvihnut tortu pre manzela..a mala prist aj rodina kedze sme chystali oslavu..
Ja si myslim ze ta chcel a tym ze si zadana, a mozno len vtedy ked si povedala o tej oslave, to zistil a msti sa ti lebo ta nemoze mat. Muzske ego.
Ja by som sa ho pred všetkými, vo chvíli, keď ťa kritizuje, opýtala, či sa ešte nezmieril s tým, že si ho ohrdla, že už sa za ten čas s tým mohol zmieriť 😀 povedala by som mu, že keď sa mu nepáči, môžem aj odísť. A ešte by som mu povedala, že som šťastne vydatá aby ho roztrhlo.. Lebo očividne je to pomsta, išiel po tebe a nevyšlo mu to
@linda171 no tak mozno sa nagelovaneho frajerika smrtelne dotklo, ze seda myska nevyskala od radosti, ze sa jej nagelovany frajerik spytal, ci ide aj ona. Neviem, nejaky suvis to mat musi. Ja by som na tvojom mieste skusila pracovny kolektiv nejako zocelit, neviem, prines kolaciky, ponukni ho, alebo ho zavolajte cely kolektiv na nejaky drink po praci, nieco take...
@linda171 tak mozno si pekna baba a mudra a inteligentna, takze jasne ze sa mohol namotat. Naco su mu zmalovane krasotinky, kt. maju v hlave nasr*. Mozno si ten typ baby, ktoru chce ale jednoducho si zadana a to ho stve
neviem ci je zadany..a dalsia vec ja som na tie slavnosti nemala ist s nim..on tam tiez nesiel len sa zaujimal ci aj ja idem..a neverim ze by mal o mna zaujem..nikdy nedal nic najavo.. vzdy sa ku mne spraval rovnako ako k ostatnym..nikdy neprejavil nejak extra zaujem ani nic..chvalil ma rovnako ako ostatne hodnotenia ..keby bol nejaky naznak ze by mal o mna zaujem tak by som nad tym uvazovala ale nejde mi to do hlavy..
teraz sme mali vianocne posedenie a boli sme aj na bowlingu ako celý tím..tam sa bavil so vsetkymi okrem mna..pytal sa ci maju nakupene darceky ako planuju stravit silvestra a podobne..mna ignoroval akoby som tam ani nebola..
@linda171 nič iné v tom nebude, páčiš sa mu a je jedno, či si zadaná alebo nezadaná, stalo sa mi to isté a to moj bývalý šéf mal aj priateľku, ja som bola tiež zadaná a aj tak po mne vyštartoval na služobke a predtým absolútne žiadny náznak záujmu, odmietla som ho a bolo peklo, z roboty som odišla nakoniec, je proste urazený ako malé decko
mali sme aj sutaz proti druhemu tímu..a vyhrali sme ju hlavne vdaka mne ( nechvastam sa ale bowling hravam dlho.)..ale nic ani slovko uznania len ma vkuse prehliadal..ked potom kolegyna povedala ze velku zasluhu na vyhre mam ja tak sef povedal len: No asi..
@linda171 ako šikanovaná ti poradím len jedno , výpoveď
iná cesta nie je , zaživam to každý deň, odrátavam .... trpieť to môžeš , ale otázka je za akú cenu
@linda171 ved a nemate aj menezera? Resp nejaky sef nad nim byt musi. Tak sa stazuj. Len rataj s tym ze sa moze stat ze pracu opustis. Ale ak nechces trpiet tak to skor ci nrskor pride. Viem co to je tiez som mala sefa debila...horsie bolo ze on bol ten najvyssi.
@lucia147852 so sefom co je nad nim su dobri kamarati..chodia spolu aj hravat fotball..
@lucia147852 ja ked sa ho opytam alebo naznacim tak povie ze nic take ze sa ku mne sprava normalne tak ako ku kazdej..ze ak sa mne nieco zda tak to nie je jeho problem..
@linda171 tak potom jedine trpiet...co ti poradime 😐 je to proste debil. S takymi neni ani rady ani pomoci. Ale kym neskusis nevies. Musis sa vediet ozvat aj branit
viete co mi spravil naposledy?..oznamil nam rano ze vzdy pred zaciatkom smeny si urobime taku poradu a vypocujeme si hovor od kazdej z nas aby sme si poradili navzajom co tam spravila dotycna zle takze budeme mat 8 porád a na kazdej odznie hovor jednej z nas..no a co myslite?..na kazdej jednej porade pustal len moje hovory..a potom kazal kazdej z kolegyn aby sa vyjadrila co som tam spravila zle..zakazdym som cakala ze ked teda moj hovor uz bol tak pojde na rad dalsia kolegyna ale figu..za kazdym len ja..ked som sa ho pytala preco pusta len moje hovory ze vsak je tu dalsich 7 kolegyn tak povedal s usmevom ze asi ma na to dobry dovod..
asi by som bola nanho medzi 4 ocami tvrdsia a rovno mu povedala svoje. Dokazy mat nebude a vyhodit ta za to nebude moct. Bud pripravena odist, bud sa to polepsi alebo este zhorsi. Suhlasim ze je to chudak. Urcite mate HR, nahlasila by som oficialne sikanu. Budu to musiet preverit.
@linda171 veď ja ti rozumiem....ale presne tak sa zvyknú správať chlapi ktorom sa žena páči ale je tam niečo čo im bráni ju mať.A neprekvapilo by ma ak by po tebe časom vyštartoval..Znie to blbo ale niektorý proste nevedia ovládnuť svoje emócie a on tým že je na teba hnusný si myslí že to preňho bude lepšie alebo že ty sa začneš viac snažiť aby si mu vyhovela a to je to čo si myslím že očakáva.Proste chce aby si mu venovala pozornosť .A v podstate mu to vychádza ..lebo teba trápi že je na teba zlý...vyčíta ti somariny...snažíš sa možno viac ako obvykle a on to vidí....jemu to vyhovuje.Mohla by si ešte skúsiť jednoducho ignorovať jeho narážky.Rob si svoju prácu ako doteraz a nesnaž sa mu zapáčiť len aby ťa pochválil. Bude sa cítiť na koni.
@baccio ja sa snazim o to viac..ostavam aj dlhsie snazi sa pracovat precizne aby nebola ani najmensia chybicka..ked su nejake nove pokyny vsetko si zapisujem a dodrziavam do bodky..do prace chodi medzi prvymi a odchadzam posledna..naposledy mi vynadal ze som technikovi zadala nespravne udaje o zakaznikovi a tym padom vznikol chaos..technici nevedeli najst adresu..klient volal nahnevany a podobne..a potom zistil ze to som nebola ja ale kolegyna ktora ma podobne priezvisko..samozrejme ospravedlnenia som sa nedockala..ale zatial co na mna nahucal ako na maleho smrada..jej len povedal: Katuska davaj si na to pozor dobre?..uplne miernym tonom..
@linda171 mas 2 moznosti, teda 3.
1. moznost - protiutok - najprv v sukromi ho usvedcit zo sikany, vymenovat vsetky prieky, ktore ti urobil, pokojne mu to dat aj pisomne. Jasne a razne. Potom to vytiahnut na porade pred vsetkymi a povedat mu, ze to vidia vsetci a nech sa netvari, ze nevie, o co ide.
Ak by nepomohlo, robila by som di z jrho reci srandu - jeej, zase moj hovor, asi som slavna! Asi mate rad moj hlas, ked pustate iba mna! Chcete ma mat blizko, ked sedim pri vas?....
2. moznost - potichu to trpiet.
3. moznost, odist.
Ja by som zvolila moznost c. 1 - ja som papula a mna by neprechcal. Len by to skusil!!!
@linda171 vec presne to očakáva ....že sa budeš snažiť sa mu vyhovieť.Nerob to !!! To mu vyhovuje. Chod o odchádzaj z práve rovnako ako ostatny .Skús jednoducho ignorovať jeho správanie.Spravaj sa akoby sa nič nedialo. Neukaž na sebe že ťa to žerie....už sa ho nič nepýtaj .Skús byť taká ako predtým.....kašli naňho......vyhodiť ta len tak nemôže. Ak vieš že tie chyby nerobíš nemáš sa čoho báť.
ja stale dufam ze ho to nejak prejde..ze zas bude taky ako predtym aj ku mne..mne je az do placu ked vidim ako je k ostatnym kolegyniam milý priatelsky a ku mne akoby som mu matku zavrazdila...uz posledny mesiac to ignorujem..dovtedy som sa snazila byt mila aby videl ze nema dovod sa ku mne tak spravat ale prestalo ma to bavit
@linda171 asi si to tvoje odmietnutie ist na slavnost nejako zle vysvetlil a dotklo sa ho to. To ste isli vtedy cely kolektiv?