Sedemročnica - nárok na odmenu počas materskej

violet88
9. sep 2020

Vedel by mi niekto poradiť, 3.októbra bude 7 rokov čo som zamestnaná a zamestnávateľ dáva sedemročnicu (finančnú odmenu), mám na ňu nárok aj keď som na materskej? A ešte jedna otázka, k 31.10 som dostala výpoveď, na koľko celá naša firma končí (kvôli aktuálnej situácii s covid), mám nárok na podporu po skončení rd? Ďakujem

mondolina
9. sep 2020

@violet88
Či máš nárok na sedemročnicu sa musíš opýtať zamestnávateľa, keďže predpokladám, že to máte v kolektívnej zmluve.

krisbar
9. sep 2020

Sedemrocnica nie je narokovatelna zo zakona, cize je to len benefit zamestnavatela, kde si on urcuje podmienky za akych takto odmenuje zamestnancov. Ale moj odhad...ak firma k 31.10 konci tak asi nic vyplacat nebude.

violet88
autor
9. sep 2020

@mondolina viem, že sa musím spýtať zamestnávateľa, len som chcela vedieť či s tým má niekto skúsenosť

violet88
autor
9. sep 2020

@krisbar práveže kolegyňa mala v auguste sedemročnicu a teraz v septembri jej ju vyplatili

mondolina
9. sep 2020

@violet88
Tak držím palce.

violet88
autor
9. sep 2020

@mondolina ďakujem veľmi pekne

ukulela
9. sep 2020

@violet88 ja som u nás odmenu dostala aj počas materskej. Ale záleží od toho, ako to maju u vás dohodnuté ....

violet88
autor
9. sep 2020

@ukulela super, hádam budem mať aj ja také šťastie 🙂

dee01
9. sep 2020

@violet88 držím palce, to je aké super, u nás ľudia nedostávali nič ani po 15tich rokoch...že dovidenia, akurát výpovede