Sanitárka v nemocnici

13. nov 2021

Ahojte dievčatá takže začnem tým že v decembri mi končí materská, pred materskou som bola rok nezamestnaná. Pred tým som pracovala v rôzných call centrách, na recepcii. Proste bývam v malom meste kde je práce málo a ak aj práca je tak iba po známostiach. Prácu potrebujem veď to viete každý potrebuje prácu. Proste už teraz viem, že nemám kám isť a začala som rozmýšlať, či mi neviete poradiť napríklad ak by som chcela robiť sanitárku v nemocnici tak akú školu mi treba ? Ja mám titul BC sociálnu prácu ale v tejto sfére sa u nás nedá uplatniť všetko ide po známostiach. Poraďte niečo prosím.

mogaa
13. nov 2021

treba sa spýtať v danje nemocnici, pravdepodobne tam bude treba opatrovateľský kurz....inak ak ej u vás DSS pošli si žiadosť s tým že opatrovateľský kurz ak ťa príjmu si dorobíš.....len DSS záleží čo by si robila buď sociálnu sestru(tam je treba sociálna práca-to spĺňaš) alebo opatrovateľku tam treba ten opatrovateľský kurz ale ak potrebujú opatrovateľky vezmú ťa aj bez a popri práci si ho dorobíš....opatrovateľku v najväčšou pravdepodobnosťou potrebovať budú, sociálnu sestru asi nie.....

nafka0483
13. nov 2021

Na sanitara netreba kvalifikaciu pokial viem. V rodine mame taky pripad, ukoncene gymnazium a robi sanitara - prevoz osob na vysetrenia, na ine oddelenie a pod.

autor
13. nov 2021

@mogaa no praveže opatrovateľku by som robiť nechcela, akože nie nechcela ale prebalovať toto by som nedokázala, už som to raz skúšala a nedalo sa.

dadulamamula
13. nov 2021

Na sanitarku nepotrebuješ kurz.. Ale na začiatok máš možnosti veľa, ísť ako predavačku, alebo na postu... Peniaze teraz je potreba to je samozrejme. Ale podla mňa po materskej budeš mat ešte nárok na pandemicky a budeš na úrade práce takže mozno aj tam niečo nájdeš.

zmrzlinka2021
13. nov 2021

no mas socialnu pracu - co konkretne by si chcela robit v tomto odbore?

autor
13. nov 2021

@dadulamamula myslíš že by som mala nárok na pandemický príspevok? na úrade nič nenájdem lebo ako som písala žijem v malom meste tam nie je veľmi na výber s prácou.

autor
13. nov 2021

@zmrzlinka2021 vieš čo hocičo, buď na úrade práce, alebo hoc by som robila aj terenneho soc. pracovníka že by som mala chodiť po romskych osadách tak by mi to nevadilo. Ale u nás na také práce je tlačenka.

dadulamamula
14. nov 2021

Áno, na pandemicky mas nárok pokým nepracujes ukončí rodičovský príspevok čiže dieťa dovŕši 3 roky, zahalsiš sa na úrad práce a máš nárok na pandemicky pokým bude pokračovať, a je to ta suma ako rodičovský 275€ čiže ty musíš vedieť ci sa ti to oplatí viac ako ísť do práce a zarábať viac.

nafka0483
15. nov 2021

@dadulamamula Jasne ze nech si hlada pracu, omg ze vraj co sa oplati viac?? Samozrejme, ze pracovat.
Pandemicky zrusia a ostane bez prijmu a zas bude fnukanie (myslim vseobecne nie autorku) ze z coho maju vyzit? Ved pracu si hladat treba, pandemicky rodicak je docasne nudzove riesenie.

laura164
15. nov 2021

Podaj si žiadosť do nemocnice ako sociálna pracovníčka, môžeš robiť aj dokumentacnu na oddelení alebo na ambulanciach ak to tam máte tak zaužívané. Nastúpiť do nemocnice môžeš ako pomocný pracovník v zdravotníctve a popritom si robiť večerný kurz sanitar na strednej zdravotnej, ale viac sa ti oplatí už urobiť zdravotníckeho asistenta. Do žiadosti si rovno napíš, že chces robiť iba ranné smeny, ale aj ti budú vyhovovať nočné, víkendy, sviatky aj kvôli príplatkom tak to tam uvádzat nemusis

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaskolka
15. nov 2021

Ako sanitarka v nemocnici robíš hlavne hygienu, teda aj prebaľovanie, umývanie znečistených pacientov, sprchovanie. Ci co si myslela, že je náplňou práce sanitarky?
A pandemicke OCR som žila v tom, že to je nutné na čas, keď kvôli korobe nemôže dieťa ti ísť do školy, či škôlky. Nie ze budeš doma na pandemickej OCR lebo nevieš nájsť prácu 🙉🙊

nafka0483
15. nov 2021

@jaskolka OCR ano ale tu sa hovorilo o pandemickom rodicaku.

lemra
15. nov 2021

A nie je pandemicjy rodičovský ešte stále?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yoxinka
15. nov 2021

Nie je jedna z hlavných náplní práce sanitárov práve umývanie, prebaľovanie atď …? 🤷‍♀️

nika82
15. nov 2021

@yoxinka ano umyvanie prebalovanie krmenie pomoc po vysetreniach , odnaska do labaku a upratovanie

luccija
15. nov 2021

@fidka79 teba to strašne irituje už nie prvý x to citam

nika82
15. nov 2021

Sanitar

Typické činnosti vykonávané na pozícii

Manipulovanie s biologickým materiálom, napr. krv, moč a pod.
Polohovanie pacientov.
Pomáhanie pacientom pri hygiene a ďalšie pomocné práce podľa pokynov sestry.
Prevoz pacientov na miesto určenia, napr. na operačnú sálu, lôžko, vyšetrenie a pod.
Pripravovanie zdravotníckeho materiálu a pomôcok podľa pokynov zdravotnej sestry.
Starostlivosť o lôžko pacienta a ďalší inventár zdravotníckeho zariadenia, napr. zber a odvoz použitej bielizne.
Základné ošetrovanie pacientov, napr. obväzovanie.

lemra
15. nov 2021

@fidka79 tak som to nemyslela ale dokým sa jej podarí nájsť prácu. Viem o com hovorím. Presťahovala som sa a nikoho tu nepoznám a robotu sa mi nedá zohnať a ešte keď máš drobca a nemáš stráženie. Všade sa len dozvieš, že bez známosti to nejde ani s VS a ze miesta sú obsadené skôr než je inzerát.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lemra
15. nov 2021

@fidka79 nemám sociálku a som samoplatca. Denne posielam žiadosti a väčšina ani neodpovie.

lemra
15. nov 2021

@fidka79 a ak napíšeš, ze máš vš za upratovačku, predavačkau... ani ta ne zoberú. Potom už iba klamať musíš a vymýšľať čo si 5 rokov robila. Tak ak máš dáky nápad poraď.

ivanka12311
15. nov 2021

@dadulamamula ak pracovala brigadovala nedostane ho.Sestra dostala výpoveď pred skoro rokom a nemá naň nárok

beatabilla
9. feb 2023

@mogaa dobrý deň mám zrobeni kurz opatrovateľka a chcem robit6v bj nemocnici nemáte nanich kontak.dakujem