Zdravim vas vsetky mamicky co zijete v zahranici,najlepsie v rakusku,pripadne v Nemecku 🙂 Chcela by som viac info o zivote tam,nakolko rozmyslam ze tam vycestujem za pracou ale kedze mam 3r dcerku(ktoru chcem vziat so sebou) tak zistujem ci je nejaka sanca ze by ma niekto pre zaciatok zamestnal ako opatrovatelku dietatka,plus by som mohla u tej rodiny byvat,co myslite,je to realne?chcem to ako docasne riesenie kym sa tam nezabehnem a nenajdem svoje byvanie a dokym by si tam dcerka trochu nezvykla,dakujem za vsetky informacie 😉
Ahoj, ja by som takto chcela vycestovať do talianska, nemám zatiaľ dieta, ale hlavne si aj niečo zarobiť a vidieť ako sa žije inde. Au pair sa normálne staráš o dieta veľmi málo času, ked už chodí do školky, ja si myslím že by to bolo možné, samozrejme to záleží na dohode medzi tebou a rodinou. Aký jazyk ovládaš ? Inak za tú au pair platia naozaj málinko, neviem ako by ste to prežili v inej krajine, kedže vo väčšine je vyššia životná úroveň a všetko drahšie. Ale všetko sa dá verím tomu 🙂
@vevsz ahoj,tak s jazykmi nemam problem,ovladam anglicky,polsky a zacinam sa ucit aj nemecky takze by som mohla teoreticky ist do hocijakej rodiny,len trochu tu anglinu oprasim a je to🙂viem ze ked mam dietatko,bude to horsie najst si nieco ale uz to musim nejak vymysliet..sama som zivitelka a z tychto platov co mame v BB kraji si to neviem predstavit 😒 konecne som sa odhodlala tak to musi vyjst a taktiez to robim aj pre seba,uz stacili 3roky co som doma,chcem pre dcerku a pre seba lepsie zivot,aby jej nic nechybalo
To ti verím, rozhodla si sa správne 🙂 V taliansku je dobré bývať v skupinách a robiť trebárs prácu upratovačky a možno aj chodiť na zbery ovocia alebo zeleniny, vela ľudí ma aj záujem pre ich detičky mať učiteľku anglického jazyka, asi niečo základné 🙂 Nevyzerá to zle tam čo sa týka práce, ale asi všade je lepšie ako tu 🙂 Tu aj ked chceš pracovať nemáš kde... Ty si sama s dietatkom ? Ako to zvládaš ?
@kamilka1986 Kamaratka to tak spravila, robí v upratovacej čate, dcérku dala do školky a býva na podnájme ešte s nejakými kočkami, ak by si chela dám ti na nu číslo a popýtaj sa jej na praktické veci, ona je v Rakúsku
@koralovka to by bolo fajn a nevies ako si jej dcerka zvykla na cudzie prostredie?toho sa bojim,ze keby ju supnem do skolky kde nevie rec,aj ked sa deti ucia rychlejsie ako my,no neviem ci by to zvladla..kazdopadne by bolo fajn keby som tam byvala este s dalsimi babami zo svk
@vevsz zvladam to tak ze mi rodicia sem tam pomozu ale uz mam toho plne zuby,chcem sa postavit na vlastne nohy a byt financne nezavisla..na jednej strane som rada ze som sa vratila porodit malu na svk koli tym preslavenym odoberaniam v UK ale chyba mi to tam..vzdy som tam mala dost penazi,nie ako tu 😒
@kamilka1986 Najlepšie by bolo keby si jej zavolala alebo napísla na facebook, malá si zvykla, išla tam tiež ako 3 ročná, keby si išla niekde poblíž nej, mala by si tam trocha zázemie, je ich tam viac, možno sa zamestnáš tam kde ona 😉
@kamilka1986 To hej..aj prídavky na dieťa sú tam o inom 😉
@koralovka a oni su kde?
@kamilka1986 Viedeň
@koralovka super,tak to ani daleko nie je od Ba,nooo vidim to realne,uz len aby to vyslo a myslis ze ta baba by mi pomohla nieco najst?vies aj plat aky tam maju?a najma to kolko stoji skolka?
@kamilka1986 Skolka je tam draha 450 eur, zarabaju tak 1200-1600 ako kto, ale dostaneš prídavky na malú cca 160
@kamilka1986 to je super ponuka, určite to vyskúšaj, Viedeň nie je daleko 🙂 Rakúsko je aj veľmi dobré čo sa týka výhod pre deti 🙂
@koralovka musim si to vsetko zistit a premysliet,kolko by ma stalo ubytovanie,strava a skolka dokopy..aby nam aj nieco ostalo na zivot,ale myslim ze stale lepsie nez tu nemat ani na to najzakladnejsie
@vevsz ked sa bojim najviac toho aby to mala zvladla..ked si predstavim ze bude medzi tolkymi detmi ktorim nebude nic rozumiet,tak mi nie je vsetko jedno ☹
@kamilka1986 Deti sú v pohode🙂Je tam veľa cudzincov a je malá rýchlo si zvykne aj sa naučí, horšie by bolo keby bola školáčka a bum
@kamilka1986 neboj sa, vieš že existuje aj jazyk ktorý nepotrebuje žiadne slová, ona je maličká a nebolo tak dávno že ešte nevedela rozprávať vôbec... všetko Ti ukazovala a rozumeli ste si, určite si poradí, len neprenášaj strach na ňu... Ale chod do toho, viem poznám ten pocit a ten strach ale je to práve ten moment kedy ideš do niečoho nového a môže byť asi iba lepšie... Držím Ti palčeky
@kamilka1986 o malu sa neboj, zvykne si velmi rychlo. Mne syn isiel 3 rocny do spanielskej skolky, teda katalanskej, predtym nepocul ani slovo (my s mm sme slovaci). Novy kolektív, novy ludia, nova skusenost, vsetko nove, plakal to ano,ako 99% deti tu na sk, zvykne si rovnako,ako by si zvykla aj v slovenskej skolke. S mojim synom sa dorozumievali rukami,nohami, ale dorozumeli sa,rychlo im zacal rozumiet,aj tak sa stale dookola pytal to iste - kedy pride mama 🙂
Ahojte ja by som tiez sla do Rakuska a sice po nemecky sa dorozumiem ( viem pasivne nie aktivne 😅 ) ale aj tak by som sla najradsej nejake slovenske deticky opatrovat. Tiez by bolo fajn zit u tej rodiny ale tak toto sa asi nenajde tak lahko. Pozeram mnoho ponuky na nete tak dufam ze nejaka ma ohuri 😀 Ale jednoznacne drzim palce, je to s dietatom tazsie. Ja keby ze som bola na tvojom mieste, tiez sa bojim ako to vezme dieta no ale citala som mnoho zeny tu na MK a pisu ze v pohode si zvykli 🙂
ahojte baby ..potrebujem pomoc.padla som na uplne dno..priatel ma nechal,kvoli tomu ,ze som z takej rodiny akej som..rodicov si nevyberame ...byvam u matky ,ktora je alkoholicka..nemozem tam zostat s malou..potrebujem sa postavit na vlastne nohy...potrebujem prosim vas od niektorej z vas alebo tie ktore ziju v rakusku najst pracu pre mna...najlepsie ako opatrovatelka dochodcov...z nemcinny mam zaklady,ale nieje je problem sa dostat rychlo do toho..pracovala som vo svajciarsku 4 roky ,bolo to pred 8rokmy..som zufala.chcem zacat od znova..ale nemam nikoho ,kto by mi pomohol...prosim ozvite sami ..detstvo som mala hrozne,vztah nevysiel,kvoli mojej matke...chcem aby moja dcerka mala to,co som ja nikdy ako dieta nemala ..ak sa tu nejaka dobra dusa najde prosim vas ozvite sa mi..dakujem
ahojte, hľadám si prácu vo Viedni alebo blízkom okolí (opatrovanie detí, upratovanie, práca v sklade....). Nemčinu neovládal ale učím sa. Ak by ste niektorá o niečom vedela, dajte mi vedieť. Ďakujem
Ahojte, mám takú prosbu chcela by som sa spýtať čo sa vás vlastne na tom pohovore po telefóne pýtali po nemecky moja nemčina nieje boh vie aká ale učím sa tam mám sa báť či nie? 🙂 ďakujem za odpovede
Cestujete, študujete alebo pracujete v zahraničí? Tak určite poznáte tú situáciu, keď sa vrátite domov a vidíte svoj účet za telefón. Už žiaden roaming v Európe! Zrušme nezmyselné poplatky za telefónne služby v zahraničí od decembra 2015. Podporte našu petíciu proti roamingu v Európe a zdieľajte: http://www.change.org/zero-roaming #zeroroaming. Nenechajme telefónne spoločnosti, aby rozhodovali za nás. Sledujte nás na twitteri: @zeroroaming2015 a na facebooku: Zero Roaming 🙂
mozu sa ozvat mamicky aj z inych statov,napr UK,Svajciarsko,Cesko atd