Šli by ste pracovať na smeny, keď ste samoživiteľka a máte jedno 12 ročné dieťa? Čiže by muselo byť samé v noci alebo poobede podľa mojich smien...
Ešte dodám že robota by bola 20 minút peši od bytu
Nie, ešte aspoň na rok-dva by som si hľadala inú robotu.
Nie, stále je to dieťa
Určite nie
Bude mať o mesiac 13 rokov...
Podľa vyspelosti dieťaťa. Musíš sama zhodnotít aké schopne je tvoje dieťa
Podla mna je jedno aké veľké je dieťa, co ak v noci dostane teplotu? Vedelo by si podat lieky samo? To dost pochybujem, cize za mna urcite nie
Moja kolegyňa takto pracovala, mala 13r dcéru a 3r syna. Avšak neďaleko bývali jej rodičia. Síce jej moc nepomáhali, ale nikdy nevieš
Bude často sama doma a je vo veku, keď samota môže viesť k nesprávnej partii a zničí si život. Jedno aké je dieťa zodpvoedné, puberta je silná páka.
Áno, pracovala som tak a pracujem. Veď nebudeš stále len v robote, keď je to na smeny.
@mondolina máš jedno dieťa? Od koľkých rokov bolo samé aj na noc? Cez deň v pohode, dcéra je rada sama, ona to miluje byť sama doma...
ja nie... by som sa bala nonstop... ani moja dcera sa neboji byt sama doma hocikedy....a to som bola samozivitelka, ale zohnala by som niekoho napr susedu na dochodku abo koho nejaku matku dalsiu vo vchode ...no proste niekoho kto bude dozor keby nieco
Ja by som to zobrala. Moje deti sú doma samé od skorého veku , nie síce v noci , ale cez deň keď sú choré a ja musím preč tak áno . Majú doma telefón a kontrolujem ich . Veď zrejme nezostane na nejakej samote v lese sama , ale uprostred ľudí , susedov a v najhoršom by si bežala domov.
ano ,moja byvala bezne doma sama v tajom veku mavala som dve prace
Moja má 11r a občas býva sama u otca do cca 22.00-23.00 , celú noc sama nebola, cez deň býva bežné sama doma keď som v práci. Babysitterku už nechce . Vždy dostane zoznam čo má spraviť, ráno keď sa zobudí zavolá. Potom okolo obedu tiež alebo zavolam ja.
Ty si poznáš dieťa najlepšie. Aj to či by to zvládlo alebo nie.
My sme tak boli so sestrou uz v skoršom veku. Otec pracoval na smeny. Mama stále rano. Dostali sme kľúč na šnúrke na krk a ked sme prišli zo školy, boli sme pár hodin samé kým neprisla mama. Mama nám volavala či je všetko ok.
Nie len nocne, ale prides aj o nejake vikendy, kedy nebudes moct travit den s dcerou.
Ale praca na smeny moze mat pre teba ako samozivitelku aj v tom vyhody, ze kopu veci vies urobit v tie volne dni lebo nemas s kym tie veci delit ( urady, servisy a pod), velky nakup pratanie ze ked pride dcera zo skoly vies sa jej plne venovat a nie si vyflusnuta.
Porozpravaj sa s dcerou ako partacky a urobte to rozhodnutie spolu ☺️
Určite nie. Niečo podobné chcem riešiť, ale už vopred viem, že by to dobre nedopadlo. Tiež som samoživiteľka s 12 ročným dieťaťom. Moje dieťa by bolo schopné keby som napríklad chodila do práce na krátky dlhý týždeň (obchod) prísť domov o 21,45 a ja 22 hod. Na moje dieťa sa nedá spoľahnúť a hlavne čo sa týka školy - tú ma úplne na háku. Aby sa učila a písala domáce úlohy, tak musím pri nej stáť a kontrolovať ju ako strážny pes, inak by zo školy nosila 4,5 😫
A čo taká sociálka? Nevieš aká sviňa tá môže nahlásiť, že dieťa býva celé dni samo doma dokonca aj cez noc, tej by som sa bála asi najviac. Dnešnej dobe sú strašné zlí ľudia a hlavne tí od ktorých by si to najmenej čakala.
Robila som tak...nemala som na vyber...robila som denne a nočné 12ky...ale do 21 s nim bola moja mama, potom išla domov a do rána bol sam...musel sa aj zobudiť a vychytal do skoly, lebo ja som prišla až keď odchadzal...tiez mal vtedy 12 rokov
Nie, na noc by som v takom veku dieťa samé nenechávala . Dieťa si poznám, nemá problém byť samé doma , už od tretej triedy na ZS sa budú a odchádza sama do školy, lebo ja som už v tom čase v práci ,ale v noci by som ju samú nenechala určite.
Ty si poznáš svoje dieťa, teda ako je vyspelé rozumovo na svoj vek....dáva pozor komu otvorí dvere keď niekto zazvoní/zaklope? vieš že nebude ponocovať, prípadne si nezavolá kamarátky domov a že sama bude doma? nebude sa báť sama v noci v byte? ak je samostatná a na svoj zodpovedná a ty môžeš mať pri sebe telefón aby si ju vedela skontrolovať tak ok....dohodnúť si pravidlá , ak sa čokolvek stane nech volá a ty prídeš domov....samozrejme bezpečnostné dvere a retiazka na dverách.....
jedno dieťa, tak od 11-12 r. ja pracujem v meste, takže keby niečo do 10 min. som doma.
@mondolina no ja tiež tak...
@mogaa joj to ona by si nikoho nevodila, keby dačo, brat býva neďaleko...
@dadka1997 prečo by si 13-ročná nemala vedieť dať lieky? Teraz bez urážky, fakt touto otázkou nemyslím nič zlé, len premýšľam prečo by to nezvládla.
@neznamaznama 13 ročne dieta sa zobudi v noci s teplotou a ma si vediet samo podat lieky ? Ved je to iba dieta
Nie, ešte keby boli dve, že jej nebude dlho, ale podľa mňa to je skoro.Za chvílu sa bude chcieť túlať bude chodiť s kamarátkami.Leto,víkend, sviatky budeš v práci...máš inu možnosť, alebo je zaujímavý plat?sú deti, ktoré ten dohľad potrebujú učiť sa, porozprávať.
@dadka1997 tvoj "strach" beriem a rešpektujem. Ale aj tak. V tomto veku už dieťa musí vedieť, kde sú základné lieky a myslím, že by si ich aj malo vedieť dať samé. Určite tie základné od teploty a bolesti. Asi sa nerobil výskum, ale po mojich skúsenostiach šanca, že sa dieťa v tomto veku samé zrazu zobudí na vysoké horúčky, kedy si nevie dať lieky samé je asi veľmi malá. Samozrejme, nevylučujem to, ale nevylučujem ani to, že ho zrazí auto. Ale ako som písala, chápem a rešpektujem tvoj "strach", len ma zaujalo, že podľa teba si 13-ročné dieťa nevie dať lieky samé. Ale áno, je fakt, že každé dieťa je iné. To že to vie moje dieťa neznamená, že to zvládne aj susedove. Ale stále si myslím, že by to dokázať malo. (To neznamená, že sa oň nepostaram a tie lieky mu nedám. Dávam ich aj môjmu 18 ročnému synovi).
Áno, ja som tak robila a dcéra musela byť sama a v pohode sme to dali.
Nie