Ahojte, pri práci v kancelárii preferujete samostatný priestor alebo open space? Ake su výhody a nevyhody z Vašho osobneho postrehu? Nosíte teraz v kancelárii respirátory, keď je Vás viac?
Ja som dlho pracovala v open office a neznášam to, bolo nás tam do dvadsať ludi
Open space podľa mňa jednoznačne znižuje sústredenie a efektivitu. Takže ja som skôr zástanca menších kancelárií, v ktorej sedia 2-3 ľudia. Na druhej strane, najviac je všetko aj tak o ľuďoch, ako si sadnú a ako vedia byť voči sebe ústretoví.
Pracovala som v open space a bolo to dobré, len my sme museli spolu spolupracovať na jednom projekte, takže význam to malo
Pracovala som max 5 ludi v jednom office alebo som mala aj sama office. A z pohladu sustredenia a vykonu urcite preferujem byt sama. Popravde uz tych 5 ludi bolo na mna moc. Hlavne ked sme aj 3 naraz telefonovali. Pre mna by bol open space nevhodny na sustredenie. Mala by som mozno aj tendenciu sa viac vykecavat s kolagami o mimopracovnych veciach.
urcite sama
Nic horsie ako open space uz nie je.Clovek potrebuje na pracu klud a ten v open space nie je ani nahodou. Furt na teba vsetci pozeraju,alebo ti chodia za chrbtom,telefonuju,prekrikuju sa🙈Jeden chce klimu,druhy ju vypne,lebo sedi v prievane...boze,nikdy viac🙏
Vyskúšala som oba varianty a jednoznačne preferujem samostatnú kanceláriu. Závisí však od typu práce, ak ide o riešenie spoločného projektu, zrejme je ten spolocný priestor na niečo dobrý. A konkrétne negatíva open space? Každý má rád inú teplotu, osvetlenie, inú hudbu (prípadne žiadnu), niekomu vadia pachy jedla, vôňa parfumu, mliaskanie, srkanie čaju, chrúmanie jablka, vyškrabovanie jogurtu z kelímka...
Neviem si predstaviť jedinú výhodu open spacu. Otrasný výmysel.
@jaroe robila som na pozicii kde sme mali velmi vela roznych procesov a tie sa este aj priebezne menili - k niektorym zmenam nam prisli maily, niektore bolo treba svojpomocne sledovat v roznych komunitach.... z tohoto hladiska bol openspace super, clovek sa naucil veci ktore by si inac musel nastudovat sam alebo by si ani nevsimol ze uz sa maju robit inac. Inac na sustredenie pri praci je to samozrejme zabijak.
zalezi na povahe a druhu prace, mne open space ale ani spolocne kancelarie nevyhovuju, rozptyluje ma to, neviem sa sustredit ked mam pracovat (uctovnictvo robim) a niekto mi tam pobehuje, ak nas je viac, tak robim iba take drobne veci, priebezne a zase dozvie a nauci sa clovek ine sposoby prace/novinky atd. Najvacsiu pracu si nechavam na vecer, ked som v office sama alebo na vikendy :D proste najlepsie sa mi pracuje ked som dobreze nie v celej budove sama :D
Možno otázka mohla byť smerovana odo mňa konkrétnejšie. Skôr ma zaujíma kancelaria pre seba samu alebo kde sú povedzme 3 ľudia v miestnosti.
Za mna sama. Ja napr mam pustené rádio, veľa telefonujem. Niekto zas vyžaduje úplne ticho, niekto neustále potrebuje rozprávať, ….
Proste sama je vždy lepšie. Mame v kancli gauč a kresla. Takze ak mam niekto dvere otvorené, sedia tam vždy nejakí kolegovia či kolegyne
Tak či sama alebo s niekým, musíš vedieť ty, podľa svojej povahy a typu práce. Ja som pracovala aj v open space, aj v kancli s 3-4 ďalšími kolegami, aj dve sme boli. Za mňa bolo ok všetko okrem open space. Ale veľmi záleží, aký je kolektív, či si tí ľudia sedia, sú navzájom ohľaduplní atď.
Neznášam open space, našťastie u nás v práci sú kancelárie