Chcela by som vedieť či som vadna alebo normálna. Pracujem v tejto práci už 5 rokov, kolektív je veľký viac menej, vychádzame dobre. Avšak neustále sú tu nejaké pracovné akcie, výlety, večierky a neviem čo všetko. Úprimne, ja do práce chodím kvôli peniazom. Nič iné ma nezaujíma, chcem si odpracovať svoju zmenu a vypadnúť domov a robiť to čo baví mňa. Respektíve stretávať sa s ľuďmi ktorí majú podobné záujmy a zmýšľanie.
Všetci sa tu samozrejme neustále pýtajú, prečo nikam nechodim. Všetko je dobrovoľné a aj tak majú tendenciu neustále to riešiť a to tam robím už celkom dlho respektíve mohli by pochopiť že keď som už päť rokov nikde s nimi nebola tak ani nepôjdem. Som v poriadku alebo som divná že tam nechodím? Ako to máte vy?
Asi by som sa snazil najst "sweet spot"... trosku niekam isiel vramci budovania vztahov (ci sa nam to paci alebo nie, aj ked to pre teba nie je dolezite, moze byt pre nich, aby ste "lepsie spolu spolupracovali"... ale zase urcite nie viac ako 2-3x za rok (dajme tomu "letny event" a "vianocny event"... mozno este raz "na pivo"... Ale ano, samozrejme mas pravo nikam nechodit...
Z X akcii by som si isto nieco vybrala kde sa zucastim, taki ludi praca,padla caute nemam o vas absolutny zaujem to maju v pravivnom zivote tazsie. Ja kopec veci vyriesim po kamaratskej nie oficialnej linke.
Dobre to X akcii som asi prehnala. Je akcia pred letom, dve sú pred Vianocami a budúci rok sa ide na výlet na druhú stranu Slovenska. Naozaj ísť nechcem. A veľmi ma riešia že prečo ja nikam nechodím. Asi som jediná to tak vypadá. Sú to fajn ľudia ale s nikým si tam nemám úplne co povedať. Mam svoje špecifické záľuby ktorým sa venujem a dosť že v práci zabijam den tak som rada keď mam voľný čas na seba a svoju rodinu hlavne. Ale rodiny tu má každý a nechápe to
Nie si povinna nikam chodit.
Pre mna osobne su dobre vztahy na pracovisku dolezite, mam svojich kolegov rada a vzdy vieme najst nejaku spolocnu temu a tak chodim rada a to my tych akcii make naozaj vela 🙂 jednu dokonca aj s rodinami, rodinny vikend v horach. Ale nie kazdy to tak ma, povinne to nie je.
ako vravim, nie si "zla" ani "divna", len je to silno neprakticke 🙂 🙂...
Autorka, nechces porozmyslat nad zmenou prace? Travis v nej podstatnu cast zivota, dost na to, aby si tam len ,,zabijala cas" a chodila pre peniaze 😐
@autorka Si v poriadku 😄 Len ludia maju tendenciu to riesit z roznych dovodov. Pre mna je najlepsie budovanie pracovnych vztahov pri rieseni pracovnych uloh, pracovnych tem, za mna top. A ked si s niekym niekto sadne, tak sa da rozvijat priatelstvo "pri kave", ci mimo prace. Vsetko ostatne mi pride uz len hladanie prilezitosti na nieco ... az je to niekedy trapne..
Mne sa vacsinou tiez na viac-spolocenske akcie spravidla nechce (nie som spolocensky typ), ale napokon, ked sa "odhodlam", to byva nielen v pohode, ale v mnohych pripadoch az fajn. Dobrym prikladom su stretavky zo skol.
Cize tiez "hlasujem" za to, ze obcas niekam (kde sa ti to bude zdat akceptovatelne) zajst.
Nerieš. Ani ja nechodím na akcie, jedna stačia. A otvorene som povedala, že ani nebudem v štýle: novodobé drísty o vzťahoch nech si strčia. Pretože ak vidím ako sa k sebe správajú "poza" chrbát a potom sa idú rozplývať blahom je mi zle Ak sa ku mne niekto nevie správať v práci... nepotrebujem s ním tráviť môj voľný čas.
Co to znamena, ze same akcie? Ako casto?
My mavame 1-2x do roka velky firemnu, 1 skoliaci prespavaci teambuilding a cca 3x do roka stretko po praci.
Co mi nepride nejak hrozne. Chodievam, ked sa mi da, mam svojoch kolegov rada, mnohi su moji kamarati a rada s nimi pokecam aj viac ako len cez obcasne pauzy.
Ale viem, ze otcovi taketo akcie vadili, on to robil tak, ze vzdy siel na chvilku, na daku hodinku a potom odisiel prec.
Ja to mam ako ty :D pravych kamosov mam mimo prace a ked uz mam energiu ist von mimo prace, tak urcite radsej pojdem s nimi ako by som videla kolegov, to by som si pripadala, ze furt pracujem 😅
nie si divná ani ty, ale ani oni 🤷 nesnaž sa z toho spraviť ja vs. oni
Ísť raz za čas na nejakú akciu, tak z teba neubudne, ani ti z nosa nikto neodhrzyne
Si uvedom že dobre vzťahy treba pestovať. Či nielen zo vzťahu brat, ale aj dávať.
Nikto nehovorí aby si bola na každej akcii a išla domov posledná, ale komplet odignovat všetko tak tým aj dávaš na javo svoj postoj ako ich máš u prdele
Som rovnaka, na akcie chodim aby som “nebola za divnu”, ale nema to nic s kolegami, ja som proste introvert, rada som doma a venujem sa svojmu. dost vela sa s kolegami porozpravame cez pracu, ked sme ns kave ci na obede. Nerozumiem preco ta hned sudia, akoby to bolo povinne, akoby sme mali s ludmi zle vztahy ked po 8 hodinach chceme travit cas s vlastnou rodinou. S kolegami mam dobre vztahy, ale nechodim na vsetky akcie.
Z úvodného príspevku som mala dojem, že skoro každý víkend sa niekam chodí, a pritom je to iba pár akcií za rok. Nepreháňaš trochu ? Aj u nás boli a budú rôzne akcie, na rozdiel od ostatných čo si prídu na hotové, z titulu mojej pracovnej pozície si aj tie víkendy odmakám. Poväčšine nemám čas si ani len sadnúť a v kľude sa najesť, prejdem niekoľko km, hoci akcia je relativne malej ploche. Prideš do hotového, máš sa iba odreagovať, budovať si vzťah s kolektívom a ty fňukáš za tri akciu za 365 dní? Degraduješ tým prácu kolegov čo akcie organizujú, aj svojho zamestnávateľa.
za mna po dalsim tvojom prispevku si myslim ze ano si divna ak si za pat rokov nesla ani na jednu aktivitu sa cudujem
ze ta este vobec niekam volaju
samozrejme ze je to nepovinne ale takto budes prva na odstrel ak sa budu znizovat stavy
to ze mas asocialne spravanie je tvoj problem otazkou je ci sa takto chovas len v praci alebo aj v. exnom zivote mas kamaratov ? stretavate s a s inymi rodinami atd atd ?
Ja neviem no, 2krat do roka ist niekam na 2h mimo prace je take obmedzujuce?
Kolektiv je dolezity, treba si vazit, ze mas fajn kolegov. Nikto nehovori, ze musite byt kamarati na zivot a na smrt.
za mňa je v tvojom príspevku najdivnejšie, že máš prácu, v ktorej "zabíjaš deň" - zjavne ťa teda nebaví, v podstate to tam len odtrpíš a čakáš, kedy "padne". Nedokázala by som takto žiť, prečo si nenájdeš prácu, ktorá by ťa bavila? A tým, že nikam s kolegami nechodíš, si sama zhoršuješ atmosféru v práci, kolegovia to berú tak, že nimi v podstate pohŕdaš, nie sú ti dosť dobrí na to, aby si s nimi 2-3-krát do roka strávila pár hodín svojho voľného času. Vyčleňuješ sa sama z kolektívu, ktorý podľa tvojich vlastných slov nie je zlý. Podľa mňa si divná
10 rokov som pracovala vo firme a nikdy som na žiadnej akcii nebola 😬 aj napriek tomu vzťahy s kolegami a kolegyňami som mala úplne suprové 😉 ale to bolo v zahraničí a tam nikto nikoho neriešil 😀 nie ako na Slovensku...
Za mna tieto firemne akcie tiez ee.nastastie mam pracu kde som len ja a sefka takze som tohto usetrena 😁 ale ked som hladala pracu a bolo tam firemne akcie ako benefity ,tak som ani neposlala zivotopis.kto si co o mne mysli, mi je uprimne jedno
Každý to ma inak a treba to rešpektovať. Ja som chodila rada a kolegyna vobec. Bola mila, pracovitá ale masy ľudí nemusela. Nakoniec chvíľu u mba bývala, super baba. Treba rešpektovať každého nastavenie a potreby.
@zic
nie je to nepraktické. Je to o nerešpektuje zo strany kolegov. Ako malé deti. Dávno mali pochopiť, že ona to ma inak, hotovo.
To je ako sk národný šport v pití alkoholu. Často povieš, nie nedam si. Ale tých milion ďalších pokusov, ale jasne ze si dáš a bla bla...
Resoekt a akceptovanie druhého, to by veľa vyriešilo.
za 17 rokov som bola na jednej akcii,bolo to len naše oddelenie,čiže ľudia,s ktorými som dlho pracovala.okrem toho býval vianočný večierok,kde sa zúčastňovali zamestnanci so všetkých oddelení a potom v lete veľká akcia aj s deťmi,kde boli zamestnanci z celého Slovenska.Tohoto som sa nikdy nezúčastňovala....veľa cudzích ľudí neznášam a na tom vianočnom sa väčšina ožrala.....
Chápem tvoj postoj. Ako fakt nemáš žiadnu povinnosť. Ale pre pokoj a zavretie úst si môžeš vybrať jednu akciu, na ktorej sa zúčastníš...Daj tú pre teba najmenej "bolestivú". A aj vlk je sýty a aj ovca celá...
Tiež nechodím na takéto akcie, u nás sú len 2x do roka. Práca ma baví, s kolegami vychádzam, ale nemám potrebu s nimi tráviť čas aj mimo pracoviska ako to tu už niekto naznačil ohľadne "budovania vzťahov". Nepríde mi, že by autorka bola v právi nejaký outsider. Mňa tiež vždy presviedčajú hoc odpoveď poznajú😄 a nepríde mi že by sme v práci mali o to horšie vzťahy, alebo ma niekto vyčleňoval, ako to tu už niekto spomínal že autorka bude "prvá na odstrel" - prečo by mala akože byť? Hádam záleží či si prácu plní zodpovedne, nie na tom koľko času strávi kvákaním s kolegami v kuchynke.
autorka - nie si vôbec divná. ja robím síce v školstve, ale keby som tam nerobila (čo som aj chvíľu prednedávnom nerobila), nešla by som nikam. a bohužiaľ, niektoré baby to tu správne vystihli, na SK máme takú divnú mentalitu, že ten, kto nechodí, toho považujú za divného. vôbec nerešpektujú jeho rozhodnutie. smutné. tiež som bola chvíľu v súkromnej sfére, kde mali akciu zhruba raz za 3-4 týždne. bolo tam dosť mladých ľudí a šli sa zbesnieť za tým. nešlo im do hlavy, že ja o to nemám záujem. nechápali to. ich problém... netreba si to všímať.
a ešte jeden postreh, ktosi tu napísal, však vyber si jednu a choď na ňu, nech im zavrieš ústa (alebo tak nejak). ja ti odporúčam nezúčastniť sa ani jedinej, ak ťa to nenapĺňa. lebo zúčastníš sa raz a budú ťa volať stále a poukazovať na to, "však minule si bola"....
Ja tiez nechodim, mam velmi citlivy sluch a hlucnemu prostrediu sa vyhybam, stresuje ma to. Bezne nosim so sebou stuple do usi. Aj na spolocnych obedoch v kantine musim odcitavat kolegom z pier kvoli hluku, velmi ma to vycerpava, takato komunikacia. Okrem toho mam velmi slabu spolocensku baterku, po hodine a pol konverzacie sa mi vybije a nedokazem dalej konverzovat. Z nasho timu viacero ludi na akcie nechodi takze aspon nie som jedina.
Ked som bola mladsia, donutila som sa chodit ale uz sa mi nechce. Hlavne od korony.
Ja mam fajn kolegov takze som s nimi rada aj mimo pracovnej doby. Nie su to vyslovene moji kamarati, ale je to prijemna spolocnost na aktivity, na ktore by som sa inak nedostala alebo nemala s kym ist. Ale ked ty to tak nemas, tak nechod. Nemas povinnost nikomu nic vysvetlovat, ved maximalne povedz, ze uz mas iny program alebo ze ta take aktivity nebavia alebo ze chces po praci byt uz sama so sebou a oddychovat. Pozyvaju ta asi preto, ze pozyvaju vsetkych, nic viac by som za tym nevidela. Tiez organizujem v praci nejake veci a pozvani su vzdy vsetci, nerobim rozdiely.