Ahojte vospolok..Seriozne rozmýšlam nad online shopom, kde by si ludia mohli sami kupovať produkty (nechcem klasickú web stránku, prezentačnú). Máte prosím Vás niekto skúsenosti , či existujú rôzne typy online shopov, lebo na nete som videla, že sa to vie pohybovať aj pekne v pár tisicoch alebo "len" mesačne cca od 20 do cca 150 €. Ja som v tomto laik, a teda neviem prečo je tam taký rozdiel, či sú to dva typy ako vytvoriť online shopy a teda som pri tej prvej vlastníkom (kde zaplatim niekolko tisic) a pri tej druhej, mám vlastnú web stránku v prenájme? Fakt sa v tom nevyznám a ak by ste mali niekoho, kto je naozaj šikovný na vytvorenie online shopu, budem vďačná za vaše postrehy a kontakty.
Predávam už na Etsy (litografie, olejomalby (umenie), nie moje, ale známych umelcov) ale nechcem sa spoliehať len na jednu web stránku, kde nie som bossom ja, to je vždy zradné, preto chceme vlastnú web stránku.
Mozno ti napise niekto uplne od fachu... ale tak laicky... eshop (ale aj obyc stranku) musis neustale drzat pri zivote (bezpecnost, aktualizacie apod). Pri eshope navyse potrebujes vyriesit platobnu branu a tak. A to stojinpeniaze. Ak chces namieru obchod, tak zaplatis jednorazovo viac (urcite aj tisice) plus nejaka udrzba. Alebo existjuu kadejake predrobene "formularoidne" produkty, kde si vyklikas vizual a to je urcite lacnejsie... len je otazka, ako velmi profi by to vyzeralo... asi zalezi, aky mas (ocakavas) obrat / predaj. Ci sa ti naozaj neoplati radsej pouzivat zauzivane "bazarove" stranky na styl aukro...
@zic
ďakujem za odpoveď. Práveže Aurko, Bazoš, Etsy, aj Ebay používam, ale to sú stránky, kde (aspon Ebay a Etsy, sa platia dosť velké provizie z predaja, plus za to, že tam mám inzeráty, takisto aj na Aukro, od určiteho počtu sa platí, navyše sú tie stránky nestabilné, teda a hoci tam máme každý uvedené pravidla obchodu, aj tak Etsy kašle na to a robia si svoju politiku, navyše v posledné dni Etsy ukázalo, že ak majú technický problém, tak trpime všetci predajcovia a dokážu nás mať v hrsti a môžeme sa aj na hlavu postaviť) Práve preto chcem web stránku, aby to samozrejme nepôsobilo lacno, ale ani aby to zase stálo vela..Ked tak rozmýšlam , to čo si Etsy berie provizie a ine platby, to sa mi oplati mať svoj web.
@erav eshop si môžeš urobiť aj sa, ak máš zručnosti. Ak nie, je kopec ľudí, ktorí ti ho urobia. Ale zaplatíš za eshop a potom aj mesačne za jeho vedenie, ak to nevieš sama. Otázne vidím niečo iné - máš také meno, že si ľudia budú pri kúpe toho, čo predávaš, hľadať priamo teba? Pretože na vyššie spomínaných stránkach ľudia hľadajú dielo a tak si nájdu teba. Ak chceš predávať cez eshop, musia ísť hľadať cielene teba. Skôr by som sa možno zamerala na sociálne siete. Pozri si napríklad tieto profily, či by si vedela robiť takúto prezentáciu a či na to máš financie, ak by si to musela dať robiť niekomu. Lebo toto nikto nebude robiť za 100 eur, ak to sama nevieš. A ani platená propagácia nebude stáť 100 eur, kým budeš mať dostatočný počet sledovateľov.
https://www.instagram.com/koprivnanskyart?igsh=...
https://www.instagram.com/simonadobosova.art?ig...
https://www.instagram.com/manukjan.art?igsh=MWY...
Vytvorit si eshop nemusi stat tisice, je kopec stranok ktore aj vyzeraju pekne a ponukaju nejake sablonove riesenia. Otazka je skor to, ze mas stranku, fajn, a teraz co. Ty tam potrebujes priniest svojich zakaznikov, takze potrebujes reklamu. Potrebujes aj socialne siete atd atd. Otazka je. Oplati sa ti to? Je tvoj obor vyhladavany? Vies si platit reklamu? Ak budes mat svoj web, cize nie prenajaty, platis mesacne cca 20 eur za hosting, mozno 30? Teraz ani neviem. Vsetko ostatne sa mozes naucit sama a potrebujes cloveka len v pripade nejakych vacsich zmien. Dnes su uz tie systemy tak dobre (napriklad wordpress), ze sa lahucko da pridavat a menit produkty, fotky atd. Ale stale je to o tom, ze strankou to nekonci, len zacina
Ak si chces spravit sama stranku mozes spravit cez WIX, Shopify… tam si lahko nastavis platby etc. urcite su aj slovenske platformy su, ci ako to nazvat. Cez godaddy kupis domenu com alebo kupis niekde slovensku a spojis so strankou a spravujes si sama.
A asi budes potrebovat niekoho, kto ti bude robit reklamy cez fb, ig, google… alebo nejako budes musiet dostat ludi na tu stranku, mozno aj influenceri? Instaranajky je mozno dobry profil na sledovanie ohladom marketingu
Dakujem všetkým za nápady , ja som pôvodne ani neplánovala robiť online shop, ale tým, že vidim, čo dokážu robiť stránky, kde predávam, ako vás majú v hrsti, tak to je ten dôvod. Ano to viem, že budem musieť si platiť reklamy google, aby som vyskakovala aspon na prvých stránkach vo vyhladávaniach. Preto pokial by to stálo, pomocou šablony cca 50 až 60 € mesačne, to by sa dalo. Kedže fungujem napr. na Etsy, vedela by som tam dať link na svoju web stránku (bola by ešte za lepšie ceny) kedže by som nemusla dávať vysoké provizie platforme.
A co chces predavat?