Rozdiel medzi hlavným a trvalým pracovným pomerom

12. máj 2021

Ahojte, viete mi prosím vysvetliť rozdiel medzi hlavným pracovným pomerom a trvalým pracovným pomerom?

nafka0483
12. máj 2021

Povacsine je to to iste. Mozes mat pokojne 2 (aj viac kolko len chces) trvalych pracovnych pomerov - cize nie docasnych, obcasnych brigad. A z nich mozes mat napr. 1 hlavny - cize na fulltime, alebo proste na najvacsi uvazok a ten druhy je tym padom vedlajsi.

Ak mas len jeden jediny, tak je jedno ci ho nazves trvaly, ci hlavny.

autor
12. máj 2021

@nafka0483 takže v podstate môžem mať 2 zamestnania na TPP a z toho jedno TPP bude HPP? V podstate ak ma zaujíma, či je práca, ktorú ponúkajú 'seriozna' (žiadna brigada alebo pracovanie len občas) ale podľa normálneho pracovného času a za dohodnutú mzdu tak sa mám zaujímať o to či je to TPP?

nafka0483
12. máj 2021

Ano, mozes mat aj 10 TPP... ak pise ze s ajedna o TPP, tak vacsinou je to normalna zmluva, napriklad na rok na dobu urcitu s moznostou predlzenia na dobu neurcitu. Alebo rovno na dobu neurcitu.
Ak pise HPP, tak tym vacsinou myslia, ze ide o plny uvazok, nie len nejaky ciastocny skrateny uvazok.

Je podla mna jedno ktory vyraz pouziju, lebo vela ludi to berie ze to je jedno a to iste.

autor
12. máj 2021

Super ďakujem 😊 lebo si chcem nájsť serióznu pracu ale nie na dohodu alebo brigáda alebo tak😊

bory195
12. máj 2021

Legislatívne zákonník práce pozná práce vykonávané na základe pracovnej zmluvy a na základe dohôd, v tom je základný rozdiel, akonáhle uzatvoríš pracovnú zmluvu, môže to byť napr. tzv. skrátený úväzok, plný úväzok, na dobu určitú, na dobu neurčitú a rôzne varianty, všetko ostatne zamestnávanie je práca mimo pracovný pomer, a sú to všetky brigády a dohody a pod

lubik87
12. máj 2021

Snáď sa ti podarí nájsť prácu na tpp lebo teraz poväčšine dávajú najprv dohodu a až potom na dobu určitú