Pracujem v malej firme v malej dedine kde každý každého pozná a myslia si že každého aj poznajú. Som jediným zamestnancom tejto firmy, pracujem tu piaty rok, práca sa mi páči,benefitom je že cez obed môžem skočiť domov. Problém nastal aj teraz, rodičia mojej šéfky sa rozvádzajú. Poznám ich od mala, ale len tak ako ostatné tetky aj ujkov odtiaľto. V dedine kde jej každý každému bratranec, kmotor, či svat sa tí dvaja snažia postaviť každého na svoju stranu očierniť toho druhého, všetko špinavé prádlo za spoločných štyridsať rokov života. Šéfka sa snaží držať odstup od celej situácie. Oni majú svoju firmu, sme s nimi v obchodnom vzťahu. Preto šéfka všetku komunikáciu necháva na mňa, tie telefonáty sú nekonečné. Potom nestíham svoju prácu.
Dúfam že sa po rozvode sa to zlepší, nerada by som menila prácu.
Tiez by som co sa da prehodila na mail a telefonovala co najmenej, ked sa vykecavaju o boh vie com...aj ked myslim, ze to nepotrva dlho a vztahy sa nejako utrasu...
@pribinak elektrická komunikácia bol môj prvý pokus, dostane jeden z nich mail a hneď volajú, snažia sa ma presvedčiť na svoju stranu
Čo tak chvíľu Nedvihat mobil s tým že ich poprosis aby ti svoju požiadavku napísali na mail
Nepríjemná situácia
povedz kazdemu jednemu co vola - ja vas mam uprimne obidvoch rada ale toto je vasa sukromna vec, ja mam veeeela prace musm este stihnut toho vela a hlavne nepridrzaj nikomu vypomsti sa ti to
@pribinak tak príde na rad pevná linka, messager, osobná návšteva
@majkabambulik dnes mi plakala cez pevnú, nemala som srdce ten hovor ukončit
Nerozumiem čo také hovoria do telefónu ty nie si terapeut. Posunula by som ich komunikáciu šéfke, a skúsila jej slušne vysvetliť ako sa cítiš.
@januska12323 keby tí žena ktorú poznáš máte dobré vzťahy povedala že sa jej muž vyhrážal samovraždou v prípade že sa odsťahuje, len by si vypla phone?
ist za sefovou a povedat jej pravdu? povedz jej zepracu si vazis a mas rada a snad ju aj vykonavas ako mas a rozvod rodicov ta mrzi,ale mas problem s komunikaciou kedze ta do toho zatazuju ci by bolo mozne aby sa s nimi porozpravala .. nech si to poriesia doma ako rodina
ja som zazila nieco podobne ked sa sef rozvadzal, kydal na manzelku a kydal, tak som ho odbijala krasnou vetou- Pan Boh vsetko vidi, ak Vam to a aj to aj ono urobila, Pan Boh ju bude sudit- kto som ja, aby som sudila a odsudila niekoho?, no a ked som to opakovala ako papagaj tak isiel dalej do dalsej kancelarie. Nemohla som mu povedat, ze ty sviniar, ty si co myslis, ze si ty svatec ty hajzel jeden? No je to na nervy, trva to cele mesiace a ako pises, prepieraju sa naozaj nechutne intimnosti o ktore nikto zvycajne v praci nestoji.... Uprimne ta lutujem, lebo si tam sama. Jedine vyhovaraj sa na naval prace na to ti nic nemozu argumentovat.
@syslik81 škúšala som, bezúspešne.
@majkabambulik pekné napísané,ďakujem
Nie, robila by som ďalej svoje občas povedala aha, hmm a podobne a keď skončí išla za šéfkou, je to jej rodina aj tvoja nadriadena. A tebe toto uľavovanie citov znemožňuje vykonávať prácu. Musí to poriešiť ona alebo ti povedať ako máš ako pracovník reagovať.
tak potom uz len byt zial chladna a menit temu hned ako zacnu sukromie vytahovat . povedz nech sa nehnevaju ale to simusia vyriesit osobne a aty zial nestihas takze by si poprosila k veci aby sa vyjadrili .. taktne ich zastavit hned v zaciatkoch ..casom ta nebudu mat radi a uz s tebou nebudu riesit
@januska12323 tak to radšej dať výpoveď ako povedať tú vetu postaršej panej /pánovi čo mi šéfka povedala aby som povedala jej matke či otcovi.
Pokým prídem domov z roboty už by o tom vedela celá dedina.
Hmm. Šéfka si uvedomuje, že ti to môže vnútorne ubližovať a narúšať tvoje psychické zdravie? Veď ty nie si terapeut, ani bútľavá vŕba jej rodičov... Povedala by som jej "nehnevaj sa, ale nemôžem už viac dvíhať telefóny tvojich rodičov. Psychicky ma to veľmi deptá, chodím domov smutná a nešťastná, stále musím o tom rozmýšľať, čo mi hovoria... Večer nemôžem spať, stále nad tým rozmýšľam, analyzujem, rozoberám, občas mám pocit, že sa z toho zbláznim. Neviem sa sústrediť na prácu, neviem sa sústrediť doma, stále sa podvedome snažím to nejak vyriešiť za tvojich rodičov. Neviem to v pohode spracovať, keď mi niekto rozpráva o samovražde, vyhrážkach, plače mi do telefónu,... Po robote nemám náladu na manžela, nemám náladu sa tešiť zo života, stále rozmýšlam nad tým, že čo keď sa náhodou aj my jedného dňa rozvedieme, ako to budem znášať, ako sa budem správať, či aj ja budem taká nešťastná a zúfalá... Nechcem rozmýšľať nad vlastným rozvodom, ale neviem to zastaviť. Prosím ťa, nenechaj ma dvíhať tie hovory. Ak to bude ešte chvíľu pokračovať, budem musieť pre vlastné dobro odísť. Ale mám túto prácu veľmi rada, nechcem odísť. Nechcem si vsak ani doma nechtiac rozbiť manželstvo kvôli rozvodu tvojich rodičov." Kľudne si tam doplň svoje pocity a emócie. Ja viem, že by som to brala takto nejak. A ver mi - žiadna práca za to nestojí, aby si si ju v hlave ťahala domov, do svojho súkromného života.
No ak ťa viac zaujíma čo povedia v dedine ako tvoje vlastné psychické zdravie tak ti neviem poradiť.
@mikadooo až tak si to k srdcu neberiem....podľa nej všetky tie veci sú nafúknuté polopravdy.
Pri jej vrtošivej povahe by mi pravdepodobne povedala ,, nech sa páči, dvere sú otvorené, zajtra môže na tvoje miesto nastúpiť niekto iný,,.
@januska12323 žiješ/ žila si v maličkej dedine? Je to iné ako v meste. Taká nevera tu na dedine je Sodoma Gomora , stalo sa že to ľudia nevydržali a šli bývať do mesta. Ja to ich rodinný problém tak srdcu neberiem, zrdžiava ma pri práci. Staré klebetivé tetky chlapi v krčme čo vedia vždy a všetko najlepšie a ich konšpiračné teórie.
To treba zažiť.😏
povedz či môžu zavolať neskôr, musíš niečo súrne vybaviť
Asi by som sa vždy “rozrevala” do telefónu, ze ako ta to velmi mrzí a zranuje ked počuješ cim si prechádzajú, ospravedlnila sa a zavesila. A mozno este zakazdym išla za šéfkou a “na kolenách s plačom” ju prosila aby si ich vypočula a podporila. Nech aj ona vie ako tažko to psychicky znasas. Co tu ine vymyslis? A len cakat kym sa rozvedu. Popravde neviem ci to skončí, môj strýko aj 20 rokov po rozvode dokázal hodiny kydať na svoju bývalú manželku, a to uz bola par rokov po smrti. Vsetci utekali ked ho videli.
Robis si to sama. Hras sa na terapeuta . Mala by si byt professional a aj tej starsej pani vediet povedat ze ti to je luto ale v pracovnej dobe nemas cas na jej osobne problemy. A ked ti keca o tom ako sa jej muz vyhraza sebevrazdou odporucit jej linku dovery, ak je to taka mini dedina tak zas tak lahko ta sefka nenahradi. A Keby aj tak najdes job inde . Ta jej mama Asi tak vyplakava kde sa da Uz to nikto nechce ani pocuvat a ty jedina si myslis ze “ Musis. “ nemusis . Alebo si poziadaj o zvysenie platu za extra vykecavanie sa s rodicmi sefky. Ty vies len tu na vsetko povedat nie kde si anonymns. Treba vediet povedat nie aj v realite:
Keby sa muz vyhrazal samovrazdou … Zazila som, ex priatel po 7 rokoch. Boli sme mladsi. Ja som v tej dobe bola odcestovana a volal mi s takou capinou - ze sa obesi. Ja som o 10 minit nastupovala do novej prace prvy krat.
Povedala som mi, nech si laskavo zavola sanitku, ze ten bordel po nom nemienim upratovat. Zavolala som jeho todine, nech ho poriesia- mala si vidiet aky bol vytoceny. Ze ci si to dovolijem stresovat jeho rodinu 😁 Po samovrazde uz ani chyru sni slychu.
Ta zena nie je zodpovedna za jeho rozhodnutie, ziadne! Aj tak zo nezmeni. Ti ludia len skusaju, psychoteror aby zmanypulovali toho druheho.
A osobne navstevy?? Fakt by som zvazila odstahovanie sa. Ty uch problem nevyriesis a tahat do svojich s…k celu dedinu je na hlavu, ako aj ich jednanie. Je to unavne uz sko kamoska, nie to este zamestnankyna!
To co som napisala vyznieva mozno tvrdo a bezcitne, Ale! Po mnohych roznych zivotnych skusenostuach (psychoteror, manipulacia) sa radim jednou mudrou radou 😉 Nech tych druhych hlava boli, nie mna. Kazdy si ma svoje problemy ruesit sam. Ty nie si matka Tereza ani butlava vrba. Hlad na seba, maj sa rada a nedovol nikomu aby ti sposoboval akykolvek diskonfort. Je tvoje pravo byt stastna a neriesit druhych problemy. Oni len preduvaju svoju zodpivednost na teba. Stopni to, povedz im, ze i ked ti je luto co sa im deje, ze nie si schopna v takych podmienkach vykonavat svoju pracu a venovat sa aj svojmu zivotu. Aj za cenu, ze budes pracu menit.
No, precitala som komentare aj tvoje. Vidim, ze cela ich rodina je psycho. Sefka ma “ gule” iba v robote. Keby ich mala aj pred rodicmi, zrosila by ich ako cinske hracky a neposuvala psychotelefonaty tebe. Zrejme to tiez nezvlada tak super ako to hra, tak si s teba okrem zamestnankine urobila este aj blba terapeuta pre rodiny bordel vo vztahoch. No tlieskam. Uprimne ti poviem, ze by som v takej prdavej dedine bud nebyvala alebo 90% obyvalelstva poslala vies kam. Ale mne su nazory druhych co si kto mysli a ako by to malo byt atd od 13 rokov uplne ukradnute. Casom som to posunula dokonca na urcitych clenov rodiny, poxy vysvetlovaniach. Mam v pazi, a aby mna srsla este aj nejaka sefka ci jej rodicia? No to isto.
Ale toto je na teba nie na šéfku. Šéfka ti povedala čo máš robiť. Ak sú to vsi obchodní partneri, áno môžeš s nimi komunikovať ako zamestnanec. Toto je o tebe a neprofesionalnom správaní lebo "mala dedina '
Napísala by som mail všetkým trom, že budeš riešiť iba mailovú komunikáciu ohľadne práce. Žiadne watsapy, telefonáty a osobne navstevy. Nie si terapeut ani butlava vŕba. Si zamestnanec a v práci máš pracovať. Je mi jasné že to nespravíš, lebo sa pred šéfkou a celou dedinou chceš hrať na dokonalú. Asi by som si začala hľadať normálnu robotu, kde sa pracuje a nevykecava o osobných problémoch.
Nedá sa miesto telefonovania viac písať maily?