Robota, zdravie a stres

29. nov 2021

Pracujem na narocnej pozicii, v kancelarii. V miestnosti 3x3 metre sme traja. V kancelarii vedla detto. Vsetci robia za pc, doma nie su. Doteraz mi to az tak nevadilo, ale dostala som narocnu ulohu a tam sa neviem sustredit, na tu pracu potrebujem vyslovene klud. Nehovoriac o tom ze na obed sa neda nikam absolutne ist, ani sadnut mimo kancel, minule som jedla salat na wc. Neznasam jest za pc ako chudak. Som aj zaockovana, aj ked ma principialne stve, ze v praci pracuju ludia, ktori kaslu a soplia. Homeoffice, ako mi bolo povedane pri nastupe, mozny nie je. Pricom praca z domu mozna je, na rovnakej pozicii kolega h.o. ma 2x do tyzdna. Ma aj lepsie vysledky, len je na tej pozicii dlhsie. Dalej, od nastupu mi nastupili zdr problemy zo stresu, beriem lieky. Praca je vsak velmi dobre platena a navyse, vzali sme nedavno s priatelom drahe byvanie, takze peniaze treba. Cakam, ze sa mi polepsi, snazim si stres nepripustat, ale je to tazke. Navyse ta praca samotna ma dost vycerpava, je to tazke a je toho vela, baba, co ma zaucala, odisla prave pre to…. Neviem co robit, zacala som hladat aj ine prace, ale som uz velmi unavena z toho kolotocu a hlavne z ludskej blbosti nedat cloveka na homeoffice, pricom sme tam ako sardinky, robit sa tam neda a vsetci chori v robote…. Dali by ste vypoved alebo ako by ste si to zariadili, aby bola ovca cela a vlk syty?

luci310
29. nov 2021

Zaujalo ma, že si jedla šalát na wc, lebo neznášaš jesť za PC ako chudák :D

hederamonstera
29. nov 2021

To musi byt hrozna firma, ked s vami takto jedna…nejako mi to nesedi, ze za dobre peniaze a v takejto firme, no neviem
Ja by som sla za mojim priamym nadriadenym, ked by ma ignoroval, sla by som na HR (ak ho teda mate), ak nie, tak za vyssim nadriadenym…ale ak by ma to psychicky vycerpavalo, zmenila by som pracu. Jest na zachode ?? Nebudem radsej komentovat…na to nie su ziadne peniaze dobre

marci77
29. nov 2021

sluchatka na usi nepomahaju?
zial na Slovensku stale mame takych manazerov, ze chcu pracovnikov vidiet na pracovisku, lebo maju dojem, ze ked su doma, tak to flakaju
ale velkost manazera by som vnimala v tom, keby sa vedel odosobnit a zobral to tak, ze ak je robota spravena, tak nerobi problemy
v USA, hocikde inde na svete uz nato prisli, ze ludia vedia byt niekedy aj viac efektivni doma ako v praci, kde ich stale niekto vyrusuje

podla mna ideal bol, napr. 2dni z tyzdna robit z domu, 3 dni robit z pracoviska ....mne to tak najviac vyhovovalo .....ale zase moj zamestnavatel to tak mal nastavene este aj v dobe, ked korona nebola

luccija
29. nov 2021

Keď berieš lieky a máš stres hľadala by som novú prácu nestojí to za to.Chvilu sa dá vydržať...ale nie dlhodobo

tenerifka
29. nov 2021

Hladala by som inu pracu, ale vypoved by som urcite nedavala, az ked budes mat istotu, ze ta nova je lepsia a je aj ista, nielen na 2 mesiace

lsimo
29. nov 2021

Otázka je čo je pre teba viac, či práca alebo zdravie, lebo zdravie máš len jedno, ale prácu si vieš nájsť aj inú.
Toto len tak lepšie tam nebude.

autor
29. nov 2021

@luci310 dobry postreh, haha no ano neznasam to ked chrumem a druhi to pocuju alebo ked jem a pride sefka a daco chce, vidi ze jem a rozprava na mna a jej sliny mi prskaju do taniera, takze asi tak

autor
29. nov 2021

@marci77 sluchatka pouzivam snad od prveho dna a ano nepomahaju, proste je tam zauzivane byt v office ale niekto ma vynimku a ja neviem preco. Ale ok. Ale ze chodia nachcipani a prskaju, kaslu, tak ja neviem, nic moc teda. Stve ma to.

autor
29. nov 2021

@hederamonstera presne to mne napadlo, ze to budem tak riesit. Ale, je tam zauzivane ze homeoff nie je mozny, na pohovore mi to povedali a ja som suhlasila no, bola zo chyba. Ono ten h.o. nie je 1 problem lebo sa toho nakopilo viac,

7lenka11
29. nov 2021

Stres v robote znamená nové a dlhodobé zdravotné problémy. Na tvojom mieste by som sa skúsila porozprávať s HR oddelením a nastaviť si prácu tak, ako to tebe vyhovuje. Pokiaľ to nepôjde, radšej by som dala výpoveď a hľadala niečo nové. Podľa mňa kombinácia zlé prostredie+frustrácia+nával práce je neudržateľný stav... A ako tu už bolo napísané, zdravie máš len jedno. Keď kvôli práci skončíš na PNke, nebude robota, ani peniaze.

autor
29. nov 2021

Dakujem za odpovede, zvazim rady aj ked si myslim ze ma s tym poslu do kelu. Keby to bolo take mozne, vsetci to tam sedia by robili z domu aspon pol na pol, ale realita je tala ze niekto ma iste vyhody bohvie preco…