Dobrý deň, chcela by som sa opýtať ohľadom stredných škôl. Chcela by som sa spýtať o odboroch kaderník, kozmetik, cukrár, a obchodná akadémia. Je tu niekto kto to vyštudoval a robí v tom danom odbore? Ak áno baví vás táto práca? Napĺňa vás? Máte napríklad vlastný kozmetický salón, kaderníctvo alebo cukráreň? Alebo robite v kancelárii? Vopred ďakujem za vaše skúsenosti. 🙂
@mia112211 ja mam obchodnu a teda poviem ti, keby druhý krát mi to prišlo, rozhodla by som sa inak! Mozno 3/4 triedy vôbec nerobí to co sme študovali, a baby ktoré prechádzali ledva preledva z ročníka do ročníka majú dobré miesta a vieš prečo?? Lebo mama robí na sociálke, krstná robí v banke, frajer ma firmu, chápeš?? Proste tieto miesta sa obsadzujú po známosti 🤷♀️ aspoň teda co sa deje okolo mňa, potom ešte možnosť ist na VŠ a študovať ďalej, väčšinou ale išli externe, aby mali titul, par išlo na pravo!
Ja by som šla za cukrárku, predsa len torty, koláče pôjdu stále, sviatky narodeniny oslavy, mňa teda pečenie mega baví a chcela by som vedieť niektoré finty cukrárske 😂 záleží co baví teba a čím by si sa uzivila, pripadne ako to vyzerá v tvojom okolí s dopytom a ponukou 🤷♀️
@mia112211 som síce staršia, no ja som v r 1993 zmaturovala ako zdravotná sestra, potom som robila úplne niečo diametrálne odlišné do roku 2016, medzitým som si spravila 2 VŠ a od r 2017 robím zdravotnú sestru a RHB . A bavi ma to. Nikdy nevieš kam tvoje kroky povedú.
presne tak 🙂 a zase ako ono je mozno fajn, ze clovek ma nieco vystudovane ale podla mna je aj tak najlepsie len to ci potom ta praca cloveka aj bavi a naplna 🙂
@cocolino234 ďakujem veľmi pekne 😅Áno cukrár kaderník je niečo úplne iné ale myslela som niečo s čím sa dá vlastne podnikať 😅ale ďakujem za odpoveď 😁
@rebeka7501 ďakujem veľmi pekne 😅
V blízkom okolí mám 2 kozmetičky také, že mladé baby do 30... Jedna to študovala na SOŠ, pár rokov po škole pracovala v salóne a teraz predáva kozmetiku... Druhá má gymnázium a ekonomickú VŠ, ale viac ju lákala kozmetika, tak si dorobila všetky potrebné kurzy (líčenie, starostlivosť o pleť, špeciálne prístroje atď) a má vlastný kozmetický salón... Takže tu hrá rolu veľmi veľa faktorov.. V prvom rade zápal pre vec a ochota sa vzdelávať celý život, ale samozrejme, že aj možnosti zabezpečiť vstupný kapitál (nerozbieha sa to ľahko) a aj trochu šťastia
Ja mám obchod podnikanie a okrem predavačky som nerobila nič. Vlastne, začala som na výrobnej linke vo výrobe čokolády 😄
A potom už len predavačka, vedúca predajne, predavačka, vedúca predajne...predavačka až materská doteraz 🤣🤣
Ja obchodná akadémia a nikdy som nič, čo by malo niečo s tým spoločne, nerobila
Ja OA a pracovala som vždy v odbore
@lucia147852 ďakujem 😁
ja vlastne mam este predchodcu OA (SES) a ak neratam nejake brigady chvilu po skonceni skoly kym som si nasla prvu pracu tak tiez pracujem stale v odbore. a poslednych 8 rokov mam zivnost a mam vlastnych klientov, ktorym robim ucto.
chodila som na OA, sice potom aj na VS - ale uplne ineho zamerania, a pracu mam uplne ineho zamerania - ani ekonomicky smer, ani VS odbor (jazyk vyuzivam ale to je tak vsetko)
Vezmi si kaderničku - sedíš tam pol hodinu a menej ako 25 eur nezaplatíš aj keby si mala kratke vlasy. Moja byvala kadernička diar napraskany terminmi mohla 15 ludi denne tak si to vypočitaj 15x30=450 eur zarobi denne a ked budeš mat klientelu, čo sa bude vracať, máš vystaráno
Za 2 dni zarobíš, čo niekto za mesiac, odrataj prenajom miestnosti, odvody a čisty zisk....?
A nemusíš robiť len pre niekoho? Naša znama sa 3 mlade baby dali dokopy a otvorili si salón v centre mesta za Priorom
A cukrari ani nehovorim, tortu za menej ako 35 nekupiš a na mňa vyskakuju na fcb furt nejake reklamy na koláče a pečivo, to su tiež mlade baby
Čo sa administrativy tyka, tam maš milion inzeratov, len sa uč anglicky, programy, vodičak a maš vystarano tiež..teraz už chcu veľa krat 2 jazyky a VŠ, ale sekretarku možeš aj so strednou robiť, ale tie jazyky sa uč
Cukrarku nepoznam, ale čitala som raz članok ako jedna slovenska cukrarka išla robiť do Viedne a robi pre najstrašiu cukrarensku rakusku vyrobu a peču torty pre šlachtu, 2 metrovu tortu tam ukazali, tak tomu sa hovori slušna kariera hehe...takže uč sa ja nemčinu pre istotu
K odborom cukrár, kaderník alebo kozmetička sa priamo neviem vyjadriť. Ako sa uplatnia po skončení školy vo vyštudovanom odbore. Za seba však môžem povedať, mám dopravnú školu. Vo svojom odbore pracujem od skončenia školy už viac ako 20 rokov a stále ma to baví.
@karolinakr ďakujem 😁
@karolinakr nemčinu sa učím 😅