Pracovala som v práci, kde nefungoval žiaden systém. Bol tam neskutočný chaos, neporiadok, špina,... Šéfka bola totálne neschopná riadiť to tam. Nefungovalo tam absolútne nič. Bola neobjektívna a vôbec ju nezaujímali iní zamestnanci, mala tam len svoje 2-3 kamarátky s ktorými preberala všetko, rozhodovali o všetkom. My ostatné sme museli ako to už chodí, držať hubu a krok.
Tie jej kamarátky tak robili intrigy, ohovárali a poškodzovali mena niektorých kolegýň.
Ja tam už nepracujem, ale od známej ktorá tam ešte robí (hypoteky- poznáte to, nie každý má možnosť hneď zmeniť prácu) počúvam, že je to stále rovnaké.
Mám na to už kašľať, alebo to riešiť vyššie?
@pribinak a akým štýlom som to mala dat vedieť? Napísať mail? A ako sa to vlastne píše - chcela by som poskytnúť moju negativnu skúsenosť? Alebo ako?
@pribinak mne nejde o pomstu, mne ide o to, že je to nemysliteľné aby sa v takej inštitúcií diali také veci. V niektorých prípadoch išlo o ohrozovanie zdravia deti.
Preco by si to mala riesit, ak sa ta to uz netyka? Mas malo inych starosti?
Dohodnúť si osobne stretnutie a povedať, mam radu tuto prácu, veľmi má baví, vidím v nej zmysel a poslanie, ale nie som stotoznena s tým ako je oddelenie/odbor/sekcia manažovana
Myslím že pani ktorá je tam šéf, nemá dostatočne kompetencie, seje sa tam toto a toto a ja to považujem za ohrozenie a to je aj dôvod prečo dochádzam
Nechcem žalovať, ani donášač, ale trápi má to, lebo ….
Ďakujem že ste si má vypočuli
Môžeš sa poradiť tu https://www.ip.gov.sk/chcem-sa-poradit/
Minule tu jedna písala, že v škole kde robí poobede popíjajú alkohol, volajú ju aby si dala s nimi a deti sú tam v družinách. Tak zvažovala odchod.
@maranco áno to si pamätám. Niečo podobné sa deje aj tam
@pribinak ďakujem
Takto, ak chces spravit dobry skutok aj pre inych ludi, vies dat verejnu recenziu na portal kariera sk. Tam to vies napisat anonymne, samozrejme musis sa zaregistrovat, ako aj tu na mk. Vies opisat negativa a pozitiva firmy. Takto si potencialni zaujemcovia o pracu alebo aj ktokolvek vedia zistit co to o firme. Je to uplne transparentne a ferove, nakolko HR si zistuju info na zamestnancov na socialnych sietach, tak preco by si uchadzac alebo aj zamestnanec nemohol povedat svoj nazor resp skusenost, ktora moze niekomu velmi pomoct a dotvorit si obraz o zamestnavatelovi.
Nemyslim si,ze je na mieste sa do toho montovat, ked tam uz nepracujes. Mali by sa ozvat dane zamestnankyne.
Pri odchode z prace si nevypisovala dotaznik? Tam sa mozes vyjadrit
Mala si to riešiť predtym, teraz už nie je čo, nepracujes tam....
Ak sa jedna o skolu alebo skolku tak nevahaj a pis na zriadovatela. Asi sa nebavime o nejakom korporate kde by to bolo uz zbytocne, ked spominas ohrozenie deti.
Som toho názoru, že podnety týkajúce sa znedbavania starostlivosti o deti je nutné riešiť!
Pokiaľ ide o školské či zdravotnícke zariadenie, napíš podnet na zriaďovatelia - starostu či riaditeľa nemocnice. V týchto tretích sektoroch nie je štandard výstupný rozhovor s odchádzajúcim zamestnancom 🙁
Ak to necháš plávať, môžeš mať výčitky svedomia, že si nič neurobila. Napíš im mail či doporučený list, v ktorom zhrnies svoje postrehy a požiadas o preverenie skutočností. Každý kompetentný by sa prípadom mal zaoberať 👍
Odišla si, tak už nie. Pri odchode si mala vyššie nadriadenému možno dať spätnú väzbu na tvoju šéfku, ale takto už nevidím zmysel