Riaditeľ chce zamlčať, že má zamestnancov pozitívnych na Covid-19

29. sep 2020

Ahojte, v jednej institucii je viacero zamestnancov, z toho dvaja su covid pozitívni. Boli na testoch, kam ich odporucila obvodna lekarka. Ja som sa ako klient dozvedela, ze riaditel institucie to chce “ututlat” a neriesit, pritom dalsi zamestnanci mali rovnake priznaky ako tí, čo su pozitívni. Dalsi na testoch neboli. Riaditel nechce, aby isli, aby sa to niekto dozvedel. Mna ako klienta to vytocilo, ze to chce ututlat, co ak som sa za tu chvilu co som tam bola nakazila aj ja? 😔 Je mozne nejako to nahlasit? Ak ano ako? Kde? Komu? Dakujem za rady.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
29. sep 2020

Na RUVZ treba nahlasit. Kontakty by mali dohladavat,ale k tebe ako klientovi sa asi nestihnu dostat. Uz nestihaju dohladavat.

hipuska
29. sep 2020

A čo chce ututlať? Veď zamestnanec sa môže sám rozhodnúť objednať na testy. Nikde nie je príkaz zatvoriť fabriku. Alebo ju dať do karantény. A ty čo chces nahlásiť? Nahlásiť môžeš niekoho,kto má nariadenu karanténu a nedodržiava ju.

autor
29. sep 2020

@hipuska ututlat chce to, ze sa medzi zamestnancami rozsiril v podniku covid a nadriadeny na u riti riesit to, aby mu nahodou neusli peniaze🙄 Pritom sa tam denne premelie minimalne 100 klientov.

autor
29. sep 2020

@hipuska a nadriadeny sa vyhrazal zamestnancom, aby to niekde nepovedali, zakazal im ist na testy, akoze mozu ist, ale podmienil to ze ak pojdu a budu pozitivni dalsi a kvoli nim sa zatvori na cas podnik, tak vyhrozil kratenim odmien alebo vyhadzovom..

simca06022011
29. sep 2020

Chapem, jemu ide o to, aby sa nezatvorila prevadzka. Nemusis to ty riesit, ale ak chces mozes cez RUVZ. Oni ale budu preverovat zamestnavatela a ludi co boli v kontakte... a urcite nie medzi poslednymi pridu narad kolegovia. AK ich zavolaju na testy, nema to ako ututlat, pretoze myslim, ze tam bude asi aj povinnost ist na tie testy. Inak mu tu firmu aj tak hygiena zavrie, minimlane na nejake obdobie karanteny. A vyhrazat sa moze kolko chce...

meluela
29. sep 2020

@simca06022011 on debil mohol aj tych dvoch pozivnych vydierat aby nenahlasili priame kontakty a tym padom neposlu na testy dalsich kolegov. je to totalne chrapunstvo.
autorke prispevku - urcite to nahlas, ved potencialne ohrozuje tisice dalsich ludi

meluela
29. sep 2020

@simca06022011 zial, pracoviska kde sa vyskytne covid sa nezatvaraju ani sa automaticky netestuju cele kolektivy, iba ti, co boli nahlaseni ako priame kontakty (viac nez 15 min kontakt na menej nez 2m)

meluela
29. sep 2020

@hipuska nemozes sa len tak objednat, na testy ta nezoberu ... teda mozes ako samoplatca za 70e a este si zobrat na tento spas dovolenku ak ti este nejaka ostala, nemas narok na nic (pokial nemas priznaky a ak mas je to na tvojom obvodnom ak sa mu dovolas a ak ta odporuci na testy)

marca12
29. sep 2020

To je chrapac hnusna. Okamzite nahlas RUVZ sme ohrozeni vsetci vdaka takymto debilom a verim,ze to nie je jediny pripad. Kazdemu ide len o zisky.

simca06022011
29. sep 2020

@meluela tak v interiéry, na pracovisku... Isteže nespĺňajú podmienky. Bohužiaľ aj tieto kontroly a testy sú také divne... Rovnako ako podozrivé pripady, napr deti zo školy ostanu doma, ale zvyšok domácnosti ďalej chodí do práce, inej školy atď. A čuduj sa svete ani sa vždy netestuju. 😁
Ale myslíš ze keby mu ostala polka zamestnancov doma pozitívna, dalsia v karantene (samozrejme zvelicujem) ... Tak čo bude s prevadzkou? Bude sám robit. My presne z tohto dôvodu na firme fungujeme takmer bezkontaktným spôsobom od marca.
Ja to ze sa ludia takto imunizuju neodsudzujem, ale mali by byť aspon ku klientom ohladuplni.

hipuska
29. sep 2020

@meluela ja viem. Myslela som to tak, že keď uvedies, že máš poz.spolupr., príznaky, tak ta odporučia buď na domáce pozorovanie alebo pošlu na test

autor
29. sep 2020

@simca06022011 aby som uviedla na pravu mieru, je to velka firma, ktora ma vo vacsich mestach prevadzky - po celom slovensku. Len v tomto meste su tie prevadzky styri. Myslim, ze by firmu ako taku nezlozilo to, Keby bola ta jedna s 8 zamestnancami zatvorena.

meluela
29. sep 2020

@simca06022011 no, tak mame tu akosik na celom svete dost pruser .. bude aj horsie nez jedna zatvorena prevadzka. Okrem toho, ked nedodrzuje zakon a snazi sa to ututlat, vydiera zamestnancov - okrem ohrozenia verejneho zdravia skodi aj sebe ked sa mu to rozsiri na celu firmu. Keby nebol debil, mohol to zastavit v zaciatkoch a minimalizovat skody.

autor
29. sep 2020

@meluela presne si to pomenovala. Ale debilovi nevysvetlis ze je debil, lebo je debil. Ach pomoc, nech sa uz radsej nerozmnozuje hentaky typ cloveka 🙏🏻

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinkerbell
29. sep 2020

Určite to nahlás, veď sa môžu nakaziť klienti, ktorí majú doma niekoho s rakovinou alebo inou vážnou chorobou. Toto nie je malá uzatvorená firmička, keď tam chodia klienti každý deň.

himedzi
30. sep 2020

Daj pokoj ľuďom a vyser sa na kovid