Dobrý deň mamičky, potrebovala by som poradiť ohľadom rekreačného poukazu, je tu nejaká mzdárka? Ďakujem veľmi pekne.
Jedna sa o to, že v rámci pobytoveho balíka sme mali aj vstup na lanovku aj do aquaparku. V akvaparku sme sa sa normálne stravovali, a pridali sme bločky za stravu na preplatenie k faktúre, ale zamestnávateľ to nechce uznať. Je to naozaj tak? Ďakujem.
Nie, len blok + dolozenie výpisu z IB .
Nepreplatia ti. Rekreačný poukaz sa vzťahuje len na to, čo je na faktúre.
nemôžeš pozbierať všetky bločky za stravu. strava sa preplatí len tam kde ste ubytovaní.
A vstup na lanovku , ktorú sme si kúpili v Jasnej?
@lucia456 Ani to, nesúvisí to s ubytovaním a stravovacími službami, ktoré poskytuje ubytovanie.
@lucia456 napriklad v Tatralandii my sme ich poziadali, aby nam vsetok konzum dali na fakturu. Cize sme to mali cele ako balicek, aj so vstupmi aj so stravou. Stravu v restike sme urcite mali na fakture a stravu v aquaparku si popravde nepamatam, ale platili sme ju tymi ich hodinkami, takze by to malo byt tiez, no ruku uz do ohna za to nedam. Ale strava v restike urcite isla na fakturu.
Baby ale ak vstup na lanovku aj do aquaparku mali v pobytovom balíku a sú teda na faktúre, nevidím dôvod prečo by mali byť vyňaté.
Iné je strava v aquaparku. To je akoby ste si kúpili len ubytko a stravovali sa v restikach mimo ubytovania Vtedy to nemáte na faktúre a nepreplatia.
@vikusjk My sme boli v Grande v Jasnej a mali sme v rámci pobytu aj obojsmernú lanovku na Chopok a keďže to bol ako bezplatný benefit v rámci pobytu, na faktúre to ani nebolo zmienené. Boli sme v 9/2022, tak neviem či sa odvtedy niečo zmenilo a už to tam uvádzajú.
Áno, bolo to v rámci TMR, ale až v druhý a tretí deň pobytu. V piatok sme si sami uhradili lanovky, ja som bola v tom, že sa to môže dať v rámci pobytu preplatiť, lebo niekde som čítala, že aj doprava na pobyt, vstupy do aquaparku sa dajú preplatiť.
@lucia456 Nie je to pravda. Ak ti dáva niečo hotel ako bezplatný benefit (vstup na lanovku), nemáš za to prečo platiť, to znamená, že si ani nemáš dať čo preplatiť. Ak ideš po vlastnej linke a kúpiš si sama vstup na lanovku, na to sa rekreačný poukaz neuplatňuje.
@lucia456 preplatia ti len to, co si mala na fakture
@lucia456 dajú ale musíš to mat vrámci balíka, ktorý ti hotel ponúka. Teda ak vrámci balíka máš skipass, vstup do wellness hoci v susednom zariadení vrámci jednej siete hotelov,atď. Proste všetko čo ti hotel predá a nafakturuje on priamo. Tak to aspoň chápem ja. Všetko čo máš v pobytovom balíku môžeš. Čo máš mimo v inom zariadení, to už nie
Takže základná otázka znie, čo máš na faktúre z hotela?
Len pobyt a stravu v hoteli
Doprava a strava mozno tak ak si kupis niekde nejaky "zajazd", kde v jednom baliku (cene) bude vsetko. Napriklad my v Sturove sme mali vramci ubytka zaroven vstup na kupalisko (kedze ubytko bolo na kupalisku), tak samozrejme nam preplatia vsetko do vysky tych 275 eur ci ako, vratane vstupu... ak by sme tam mali plnu penziu, tak aj to... Ale nesmeli by sme to dokupovat zvlast (napriklad jedlo na kupalisku si tam samozrejme dat nemozme)...
@lucia456 preplatia ti len to, čo máš na faktúre. Také sú pravidlá.
len to co je na fakture urcite nie blocky bokom zo stravovania
v praci maju pravdu
Ďakujem všetkým za odpoveď.
@lucia456 a mate to jedlo na fakture? Ci len blocky ste pridali? Nam to dali vsetko na fakturu