Ahojte, neviem ci sa tu najde o takomto case nejaka mamina uctovnicka alebo sikovna mamina ktorá do toho vidi 😝 Potrebujem surne teraz prihlasit dohodara (je vedeny na UP) a bude mat pravidelny prijem. Vyplnujem akurat elektronicky Registracny list FO a mam chybu v 9. bode a to "datum vzniku pravneho vztahu". Co to je za datum? neviem to nikde najst na nete 😠 Chlapec je od zajtra na prevadzke a ja uz som zufala ☹
@janka213 Dala som na "datum vzniku pravneho vztahu" zajtrajsi cize 2.12.2013 a na "datum vzniku poistenia" mam dat aky? dala som 1.1.2013 a je to chyba lebo mi vypisuje "Dátum vzniku právneho vzťahu nesmie byť vyšší ako dátum vzniku poistenia, môže byť len rovný alebo menší." ☹
Aby som upresnila ide o datum vzniku dohody o pracOvnej Cinnosti, alebo aku dohodu ma.
@janka213 mám dať aj na "datum vzniku postenia" 2.12.2013 ?
@janka213 dohoda o vykonani prace (dohodar je na UP) a bude mat pravidelny prijem
@silvinuska oba datumy daj rovnake - 2.12. 2013 resp. Datum od kedy ho zamestnavas ako ma uvedene v dohode
@janka213 ĎAKUJEM KRÁSNE veľmi si mi pomohla 😉 Mám to odoslané 😀 ďakujem ešte raz 😉
@silvinuska nie je zac. Len mozno pre doplnenie vysvetlim, ze ked sme mali dohodara napr od 8/2012, tak pri prihlasovani do SP v r. 2013 sa uvadzal datum vzniku prac. vztahu 8/2012 (vtedy vznikol prac pomer - dohoda) ale datum vzniku poistenia sa uviedol 1.1.2013 (vtedy vznikla povinnost registracie dohodarov v SP)
@janka213 No už mám z toho guláš 😀 Odoslala som to, zajtra tam brnknem, dali mi číslo v piatok na jednu pani odtiaľ tááák opýtam sa či je to ok ale dúfam že áno. Ak nie, tak nech to opraví ja už nemám na to nervy 😀 😀 😀
Ináč to čo si napísala presne tak som to všetko našla na nete. Preto som dala dátum vzniku najprv 1.1.2013 ale nepustilo ma to 😒
@silvinuska ale ako som pisala, tyka sa to len dohodarov, kt. Si zamestnavala uz v r. 2012 co nie je tvoj pripad, takze nemas dovod tam davat datum 1.1.2013
jasne vyčítala som to na nete, že presne 1.1.2013 sa dáva dohod. kt. boli v r. 2012 už. Už chápem prečo mi to zamietlo s tým dátumom heh 😀
@silvinuska ak nastupuje zajtra, ma tam byt zajtrajsi datum, lebo zajtra je datum vzniku pravneho vztahu.