Referent verejného obstaravania

xnatalkax
18. apr 2023

Pracujte tu niekto ako referent verejneho obstaravania? Ja som tuto pracu nikdy nerobila, ci sa da rychlo zaucit a ci to nie je velmi narocne? Dakujem

andreakotesova
18. apr 2023

@xnatalkax musis ovládať zakon o VO. Kazda institucia ma iny plán VO, robime vsetky druhy verejnych súťaží od ZNH po nadlimity, vynimky zo zakona. Pouzivame platformu EKS a EVO. Mozno budes mat na starosti len nejake lahsie sutaze cez EKS, casom je to rutina. Vestnikove sutaze su uz o niecom inom. Musis zverejnovat napr. suhrnne spravy stvrtrocne/polrocne na UVO, musis byt sucinny s nadriadenymi organmi. Eurofondove zákazky okrem zakona o VO musis pozerat aj v Jednotnej prirucke, su narocnejsie aj na agendu. Niekedy sa od nas ocakavaju zazraky. Tolko v skratke 😅

lelelienka
18. apr 2023

U nas je to snad pozicia, ktora sa meni najcastejsie. Odchadzaju odtial zdeptani ludia, pretoze su zomleti medzi poziadavkami organizacie (kolegov) a zakonom, castokrat s celkom nezmyselnymi postupmi. Ludia ich beru ako tych co nas buzeruju a vsetko dlho trva…ja ked tam obcas chodievam vybavovat, nechcela by som to robit.

andreakotesova
18. apr 2023

@lelelienka nas casom 1500 zamestnancov (potencialnych ziadatelov) zacalo milovať 🙂 Mňa moja praca baví.

mamina7070
18. apr 2023

ake mas vzdelanie a doterajsiu prax?

martinkatinka
18. apr 2023

Robila som to 3 mesiace, pre verejnu instituciu.

xnatalkax
autor
18. apr 2023

@mamina7070 mam maturitu, a prax fakturantka, ekonomka,

lelelienka
18. apr 2023

@andreakotesova tak to je super😉 U nas uz len vysvetlit kolegom z VO co a preco potrebujeme (myslim odborne technicke vybavenie) je umenie a oni potom nechapu ze to sa nemoze objednat hocico najlacnejsie, no je to proste boj a ako vravim, mnohi ho uz vzdali. Obdivujem tych, ktori vydrzia.

hradnapani
18. apr 2023

@lelelienka presne!

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreakotesova
18. apr 2023

@lelelienka s nami by si bola spokojná 😁
@xnatalkax u nas je podmienka na prijatie 2. stupen VŠ.

mamina7070
18. apr 2023

a kam sa chces hlasit do zamestnania ? lebo je rozdiel ci robia ina s EKS alebo par podlimitiek do mesiaca a rozdiel obstaravat statisicove projekty
treba mat vybornu znalost zakonov atd

andreakotesova
18. apr 2023

@lelelienka z nášho oddelenia sa chodí rovno do dôchodku 😅

andreakotesova
18. apr 2023

@mamina7070 tak taka stavebná 5-milionova podlimitka dá tiež zabrať... 🙃

xnatalkax
autor
18. apr 2023

@mamina7070 no povedali ze pojdem na skolenie

andreakotesova
18. apr 2023

@xnatalkax po školení mi napíš svoje pocity... pre aku instituciu ides robit VO?

mamina7070
18. apr 2023

@xnatalkax tak ale zo skolenia sa nestanes samostatne schopnou obstaravat
ak tam nemas niekoho skuseneho pri sebe tak to nie je dobre

xnatalkax
autor
18. apr 2023

@mamina7070 na tom oddeleni este robia dalsi traja takze to sama nebudem robit, pri nich sa budem ucit

xnatalkax
autor
18. apr 2023

@andreakotesova jedna stavebna firma

andreakotesova
18. apr 2023

@xnatalkax jaaaj, tak to budeš na tej druhej strane barikády 😁 Zaujemca/uchádzač

xnatalkax
autor
18. apr 2023

@andreakotesova to je dobre ci zle? 😅

andreakotesova
18. apr 2023

@xnatalkax hlavne jednoduchšie 😀 budeš dávať ponuky, ale tiez by si sa mala orientovat v zákone o VO.

xnatalkax
autor
18. apr 2023

@andreakotesova fu dobre lebo som sa uz zlakla. Jasne nastudujem si to

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucyk1992
20. máj 2023

@xnatalkax ahoj 😉 aj si bola na tom školení? Pracuješ tam?

xnatalkax
autor
20. máj 2023

@lucyk1992 ahoj, nie nevybrali ma

lucyk1992
20. máj 2023

@xnatalkax aha, škoda. Chcela som sa popýtať pár vecí 😉

kika572
10. aug 2024

Ahojte, čaká ma pohovor na pozíciu verejného obstarávateľa.. vedeli by ste mi niektorá dať info čo by som mala určite vedieť? Ďakujem 😊

andreakotesova
10. aug 2024

@kika572 ja som musela najskôr robiť ústny pohovor zo zákona o VO pred komisiou, následne potom som postúpila do 2.kola a tam som mala praktickú skúšku + ešte otázky ohľadom VO, zákona, prípadové studie a pod.

mamina7070
10. aug 2024

@kika572 zakon o VO a otazky na urcenie sposobu obstarania a ine otazky podla toho o aku organizaciu ide a ake obstarka robia

kika572
10. aug 2024

@andreakotesova a tá praktická skúška čo obnášala?