Pracujte tu niekto ako referent verejneho obstaravania? Ja som tuto pracu nikdy nerobila, ci sa da rychlo zaucit a ci to nie je velmi narocne? Dakujem
U nas je to snad pozicia, ktora sa meni najcastejsie. Odchadzaju odtial zdeptani ludia, pretoze su zomleti medzi poziadavkami organizacie (kolegov) a zakonom, castokrat s celkom nezmyselnymi postupmi. Ludia ich beru ako tych co nas buzeruju a vsetko dlho trva…ja ked tam obcas chodievam vybavovat, nechcela by som to robit.
@lelelienka nas casom 1500 zamestnancov (potencialnych ziadatelov) zacalo milovať 🙂 Mňa moja praca baví.
ake mas vzdelanie a doterajsiu prax?
Robila som to 3 mesiace, pre verejnu instituciu.
@mamina7070 mam maturitu, a prax fakturantka, ekonomka,
@andreakotesova tak to je super😉 U nas uz len vysvetlit kolegom z VO co a preco potrebujeme (myslim odborne technicke vybavenie) je umenie a oni potom nechapu ze to sa nemoze objednat hocico najlacnejsie, no je to proste boj a ako vravim, mnohi ho uz vzdali. Obdivujem tych, ktori vydrzia.
@lelelienka presne!
@lelelienka s nami by si bola spokojná 😁
@xnatalkax u nas je podmienka na prijatie 2. stupen VŠ.
a kam sa chces hlasit do zamestnania ? lebo je rozdiel ci robia ina s EKS alebo par podlimitiek do mesiaca a rozdiel obstaravat statisicove projekty
treba mat vybornu znalost zakonov atd
@lelelienka z nášho oddelenia sa chodí rovno do dôchodku 😅
@mamina7070 tak taka stavebná 5-milionova podlimitka dá tiež zabrať... 🙃
@mamina7070 no povedali ze pojdem na skolenie
@xnatalkax po školení mi napíš svoje pocity... pre aku instituciu ides robit VO?
@xnatalkax tak ale zo skolenia sa nestanes samostatne schopnou obstaravat
ak tam nemas niekoho skuseneho pri sebe tak to nie je dobre
@mamina7070 na tom oddeleni este robia dalsi traja takze to sama nebudem robit, pri nich sa budem ucit
@andreakotesova jedna stavebna firma
@xnatalkax jaaaj, tak to budeš na tej druhej strane barikády 😁 Zaujemca/uchádzač
@andreakotesova to je dobre ci zle? 😅
@xnatalkax hlavne jednoduchšie 😀 budeš dávať ponuky, ale tiez by si sa mala orientovat v zákone o VO.
@andreakotesova fu dobre lebo som sa uz zlakla. Jasne nastudujem si to
Ahojte, čaká ma pohovor na pozíciu verejného obstarávateľa.. vedeli by ste mi niektorá dať info čo by som mala určite vedieť? Ďakujem 😊
@kika572 ja som musela najskôr robiť ústny pohovor zo zákona o VO pred komisiou, následne potom som postúpila do 2.kola a tam som mala praktickú skúšku + ešte otázky ohľadom VO, zákona, prípadové studie a pod.
@kika572 zakon o VO a otazky na urcenie sposobu obstarania a ine otazky podla toho o aku organizaciu ide a ake obstarka robia
@andreakotesova a tá praktická skúška čo obnášala?
@xnatalkax musis ovládať zakon o VO. Kazda institucia ma iny plán VO, robime vsetky druhy verejnych súťaží od ZNH po nadlimity, vynimky zo zakona. Pouzivame platformu EKS a EVO. Mozno budes mat na starosti len nejake lahsie sutaze cez EKS, casom je to rutina. Vestnikove sutaze su uz o niecom inom. Musis zverejnovat napr. suhrnne spravy stvrtrocne/polrocne na UVO, musis byt sucinny s nadriadenymi organmi. Eurofondove zákazky okrem zakona o VO musis pozerat aj v Jednotnej prirucke, su narocnejsie aj na agendu. Niekedy sa od nas ocakavaju zazraky. Tolko v skratke 😅