Ženy ktoré mate pracu z domu, ako ste ju našli prosím vás a čo robíte? Ja sa snazim nájsť si pracu z domu ale nic iné ako tie kadejake hluposti ako farmasi, LR, sieťový marketing a neviem čo všetko nie je. Kde zohnať takú pracu? Napríklad nejaké vybavovanie mailov, zákaznícka podpora atd.
A to “nejaké vybavovanie mailov” si niekedy robila v normálnej práci?
Skús najprv napísať, čo si vyštudovala, akú máš prax?
prace, ako spominas, si nevyzaduju nejake extra skusenosti, alebo specificke vzdelanie. take vacsinou zacinaju v kancelarii, aspon v obdobi, kedy sa clovek zauca a potom moze ostat na HO. Svagrina robi zakaznicku podporu a tiez to mala takto. Sesterka robi v AT&T a tie len "riesi maily" ale zacinala v office a teraz to maju tak, ze par dni v office a par dni z domu, cize to nemaju fully remote
Ja mám lektorku angličtiny. Pracuje len online a z domu 😉
Mnohe korporaty funguju na home office. Niektore na uplnom, niektore na ciastocnom.
Hladaj pracu pod pojmom "remote job/work" Ide o 100% home office.
Obaja s manzelom pracujeme z domu. Ja teda chodim 1x do tyzdna alebo 1x za dva tyzdne do prace, lebo mam na starosti aj nejaku administrativu, ktora musi byt v mesiaci urobena aj fyzicky v kancli. Manzel pracuje v IT, ja v oblasti bankovnictva/prava. Obaja sme zacinali normalne v office a ked sme sa osvedcili, potom sme mohli vyuzivat HO naplno. Obaja sme u svojich zamestnavatelov zamestnani uz dlhsiu dobu
Pokial chces robit len nejaky monkey job cisto z domu, tak na tieto miesta je dost plnka a je tazke sa na takuto poziciu dostat. Je totiz vela ludi, ktori nemaju takmer ziadne skusenosti, ale chceli by pracovat z domu. Za seba mozem povedat, ze z pozicie zamestnavatela je velmi tazke najst na jednoduchu administrativu niekoho spolahliveho, pretoze moja skusenost je, bohuzial, taka, ze ti ludia na pracu dost prdia. Viackrat som mala pod sebou cloveka, ktory pre mna pracoval na HO a pomahal mi s jednoduchou administrativou (zadavanie udajov do tabuliek, odpisovanie na maily a pod) a vysledok bol taky, ze radsej som si to mohla urobit sama. Mnohi ludia si asi myslia, ze praca z domu znamena nepracovat, sem tam nieco poklikat a vybavene
Som prekladatelka, vystudovane mam prekladatelstvo-tlmocnictvo. Mam zivnost ale zaroven aj robim full time ako zamestnanec, v tej spolocnosti som zacinala v kancli, ale kvoli zlozitemu vyvinu udalosti v priebehu rokov mi umoznili aj vdaka korone pracovat uz len z domu. 😊
Spravovať niekomu sociálne siete napríklad? Nejakému internetovému obchodu a pod.
Manzel lektor anglictiny len online.ja plny uvazok ako psychologicka distancne poradenstvo.ale tiez sme boli ako vyssie spominali niekolko rokov pre svoje organizacie a firmy v kancli,az po cca troch rokoch home office
A aké máš pracovné skúsenosti, jazykové znalosti? Lebo táto otázka je tu denne a reálne 9 z 10 žien, ktoré sa na to pýtajú nemajú žiadne predpoklady na takúto prácu. Väčšina žien pracujúcich na 100% HO tak pracuje vo firme, kde predtým dlhšie pracovali normálne v kancelárii. Potom sú joby, kde vieš hneď robiť HO, ale tie už predpokladajú nejaké zručnosti, ktoré nespomínaš, takže radiť ťažko.
@diewcatqoo Môžem sa ťa opýtať na Tvoje prácu? Funguješ z domu, lebo sa popritom staráš o deti, mamu,... alebo fakt normálna práca, že 8 hodín pracuješ(bez odbiehania k sporáku, práčke, dieťaťu,...)?
@vulka fungujeme obaja normalne na full time 8 hodin. Mame teda viac menej flexibilnu pracovnu dobu, ale 8 hodin je standard, niekedy aj viac. Zamestnavatel vie, ze si svoju pracu urobime na 100% a je mu v podstate jedno, ci to budeme robit z office alebo z domu. Pokial je praca urobena, je to win-win situacia pre oboch - on usetri na energiach, my usetrime na cestovnom a hlavne je to pre nas obrovska uspora casu, pretoze do office dochadzam vyse hodiny.
@melanta
A ešte si to tie ženy predstavujú, že sadnú k počítaču, čosi 15 minút poklikajú a je hotovo, idú si k deťom. Mne robí z domu muž už šiesty rok. Vysoko špecializovaný IT odbor, pred HO pracoval klasicky v office roky, ale to je full time job 8 hodín 100% sústredenie. Mne tiež hrozí práca z domu, ale zase, je to 100% sústredená práca, žiadne odbiehanie nikam, keďže je to lektorovanie slovenského jazyka pre cudzincov. Tam sa nedá odbiehať. Len tu je potrebné vzdelanie … ťažko radiť autorke, keď o sebe neuvádza nič, len chce robiť z domu 🤷♀️.
@yoxinka to máš pravdu, s tým sa často stretávam, že mnoho ľudí si myslí, že home office je super, pretože si môžeš aj doma porobiť, opraviť, navariť, o dieťa sa postarať. Ale väčšina práce, aspoň tá, s ktorou prichádzam do kontaktu ja je tá, že človek má pevné termíny, napríklad na cally, videocally, tam to nemôže človek posunúť, lebo dieťa mu ešte nespí, nemôže mu dieťa pobehovať za chrbtom. Proste HO je vo väčšine prípadov to isté, ako sedieť v kancelárii, čiže okrem práce nerobí človek nič. A potom sú ľudia sklamaní, hlavne ženy, keď im poviem, že nie, ak majú doma malé dieťa, nevedia si čas a hlavne čas na termíny a cally/videocally prispôsobiť sebe a počas callov/videocallov o dieťati nemôže druhá strana ani chyrovať.
Inak teda, mne keby prisiel niekto na pohovor a povedal by mi, ze si hlada pracu z domu preto, lebo sa doma stara o deti, rodicov alebo podobne, tak ho po predoslych skusenostiach neprijmem.
Na zaciatku som sa snazila vyjst v ustrety matkam, lebo aj ja mam dieta a viem, ake to je byt doma. Mala som 3 mamicky, vsetky ma svatosvate presviedcali, ze budu stihat, ze o dieta sa im niekto stara, dieta chodi do skolky, manzel je doma etc... a vzdy bol potom problem, napr. dieta je chore - nestiham, neprisiel mi nikto na strazenie - dnes nemozem. Ja to dokazem pochopit, viem, ze s dietatom sa nie vzdy da, ale vsetky to zneuzivali. Mam pocit, ze vacsina matiek vyuziva to, ze maju dieta a tym padom maju super vyhovorku na vsetko. Toto ja nedokazem tolerovat dlhodobo.
Ak raz mam zaujem o pracu z domu, realnu pracu z domu, tak sa musim prisposobit poziadavkam zamestnavatela. Zamestnavatel mi moze v niektorych veciach vyjst v ustrety, ale netreba to zneuzivat. Praca z domova, pokial sa nejedna o nejake klikacky alebo rucne prace, nie je o tom, ze chvilu poklikam, do toho si porobim nieco svoje. Je to normalne akoby bol clovek v praci, akurat to, ze moze sediet doma v pyzame.
@diewcatqoo presne tak. okrem toho, ze nemusim nikam cestovat , nemusim sa malovat ako do kanclu 😂a viem si flexibilne odrobit 8 hodin pocas 24 hodin (je jedno kedy, aj ked oficialne to nemoze byt nocna praca lebo je za priplatok, ale neoficialne budis aj to), je to normalny full-time ako inde.
Ja by som prácu z domu pri deťoch ani nechcela. Bolo mi to umožnené len pri chorobe dieťaťa, že teda nemusím čerpať očr/dovolenku ale môžem robiť z domu. No neurobila som ani polovicu práce cez deň, musela som po večeroch doháňať. Stále mami napiť, najesť, hento-tamto. Možno pri starších deťoch....ale pri mojom 3, teraz už 4 ročnom určite nie
@nikdenikto
To sa s deťmi nedá. Ja o práci z domu uvažujem až po tom, čo mi posledné dieťa chodí do škôlky a ja viem, že mám doma pokoj. Niektoré ženy možno majú super deti, ktoré sa samé hrajú alebo čo a ony môžu pokojne 5hodín pracovať, ja som také nemala ani jedno. A teda, mne by sa do noci robiť nechcelo kvôli tomu, že som sa celý deň motala s dieťaťom.
Súhlasím. Praca z domu je práca, treba sa sústrediť a choré dieťa vtedy u mňa pozeralo rozprávku, alebo syna bral manzel🙂. Núdzové riesenie. Do reálnej práce pôjdem preto až vtedy, keď bude dcérka v škôlke, počas MD robím z domu poradenstvo online, ale vtedy je dcérka s mojou mamou. Ak nemám stráženie, ruším to. Nevedela by som sa sústredit.
@vulka mna si sa nepytala, ale tiez mam pracu z domu a robim ju 8 hodin a k pracke, susicke, myske, sporaku kludne odbehnem. Jasne, ze ak je toho viac, potom aj viac pri tom pc popoludni potiahnem. Tiez som zacinala full time office, po skusobnej dobe 1x tyzdenne z domu ( v pripade potreby viac). V case korony nas poslali domov vsetkych a teraz sme tak, ze robime 2x tyzdenne z kanclu, 3x z domu - lebo vraj sme zdivoceli doma, a treba nam trocha rezimu.
Ale ak niekto kasle, sopli, nemame chodit, ak niekto z rodiny kasle, sopli, ak sme boli na party, kde niekto nahle ochorel….. nemame chodit. Tak to v kancli vyzera tak, ze z 15 sme tam vzdy tak 4-5. ked minule sefka prisla a bolo nas tam 11, tak zahlasila, ze takyto dav ludi nezazila uz davno…..
@persephina Mňa to zaujímalo len preto, lebo mnohé pri hľadaní práce píšu, že majú doma dieťa a chcú preto robiť z domu. Tak reku, čo je to za robota, keď popritom stíhajú aj starostlivosť o dieťa.
A vybavovanie mailov ci zakaznicka podpora ti nepridu tak trosku marketing? 🙂 ako nerypem, len v istom zmysle je marketing vsetko kde si v kontakte ci uz mailovom alebo telefonickom s ludmi na sieti( teda vacsinou zakaznikmi/ alebo obch.partnermi) len cez take vybavovacky nemas moznost sa dostat karierne dalej. Nemam skusenost z tych kozmetickych firiem, ale netreba vsetky asi hadzat do 1 " skaredeho" vreca, ci?
@radkaradix ake jazyky mas vystudovane ?v Ba si studovala?
Zacala som "normalnou" pracou, home office bol benefit a neskor som vdaka dobrym vysledkom mohla ostat na HO fulltime.