Dobry den viete mi niekto poradit? zacnem pracovat na jednej odbornej skole, mam VS vzdelanie II. stupna na Technickej univerzite, ucitelstvo profesinych a odbornych predmetov, kedze tato skola nie je technicka takze ma beru ako nekvalifikovanu s tym ze si doplnim kvalifikaciu, ale vsade sa pise ze musim splnat podmienku 5 rokov praxe, aby som mohla robit kvalifikacne skusky, ja som ale minuly rok koncila skolu, popri nej som bola zamestnana len 1 rok , potom som nastupila na matersku a rodicovsku dovolenku, predtym to boli len brigady, rata sa aj to do tej praxe?alebo ako inak si mam dolnit tu kvalifikaciu?dakujem
a brigady sa myslim do toho nerataju ... pocita sa len odborna prax
ahoj ked ta neberú ako kvalifikovanú a chceš si doplniť štúdium tak tým nemyslia kvalifikačnú skúšku a na tú treba naozaj 5rokov praxe na to musíš mať doplnkové vysokoškolské štúdium, kde si soplniš vzdelanie a sa staneš kvalifikovanou v odbore teda v predmete ktorý učíš ak chceš viac napíš mi IP čo máš skončené aký odbor a čo učíš vsvetlím 😉
Presne ako píše zuzanockamt. Ku kvalifikačnej /atestačnej/ skúške musíš mať 5 rokov priamej praxe. A doplnenie kvalifikácie je štúdium nejakého iného predmetu. 😉
Pre admina: v tejto teme sa riesie kvalifikacia - odbornost, nie pedagogika - sposobilost pracovat s detmi alebo mladezou...
lucia ... ty si to asi mylis s I.kvalifikacnou skuskou, lebo na tu ti treba 5 rokov praxe ... doplnenie kvalifikacie je nieco ine ... zacnes napr. studovat nejaky predmet ... zalezi od toho, co budes na danej skole ucit