Keď si tak čítam komentáre od @melanta, veľakrát si poviem, že veľmi dobre radí ženám, že sa vyzná a rozmýšľam ako by som to ja vedela zaradiť do života a zlepšovať sa ako zamestnanec.
Preto mi napadlo, či by sa vám páčilo, čítať nejaký "blog" alebo rady od nej k pracovnému životu... A ak áno, tak Melanta, či si nad niečím takým neuvažovala, takýmto spôsobom pomáhať ľudu modrého koníka 🙂
Lebo podľa mňa je na MK veľmi málo ľudí, ktorí nemusia pracovať ani celú pracovnú oblasť v živote nemusia riešiť. Naopak veľa žien si hľadá prácu po materskej, popri deťoch, alebo sú nespokojné so svojou momentálnou prácou. A za mňa môžem povedať, že by ma takéto čítanie veľmi bavilo.
Odhodlala som sa túto tému nezaložiť ako anonym, aby to nebolo predmetom hlúpych komentárov a úvah, tak dúfam, že sa tu tie hlúpe komentáre ajtak neobjavia 😂😂
Síce je hodne nepravdepodobné, že sa ešte budem uchádzať o zamestnanie, ale poznajuc svojské pravidla modrého konika neviem, či tento status nepovedie k zmazaniu užívateľky. 🥴 Baby, ktoré tu naozaj dobre a odborne radili boli pohotovo "odídene", lebo modrý kôň (ewittam, maminuska, ivkazba a spúšťa ďalších)
@buberova fíha, nečakala som príspevok týkajúci sa mňa alebo aj mňa. 😉 Tak dik. 😀 Úprimne, nad blogom som premýšľala pár rokov dozadu, ale potom som od toho upustila. Ja som roky riadila ľudí od nekvalifikovaných pozícií až po manažment. Nie je to jednoduché, to vie každý, kto robí s ľuďmi. Ale už niekoľko rokov sa venujem len strednému a vrcholovému manažmentu (headhunting na tieto pozície) a teda poviem, že to, čo tu niekedy čítam, tak ma to utvrdzuje v tom, prečo sa venujem len týmto pozíciám. Stretávam sa tu totiž s ľuďmi, ktorí si pýtajú rady a aj sú za ne vďační. Aktuálne napríklad píšem IP s dvomi dámami, s jednou jej úplne prekopeme CV. Rada poradím zadarmo, ak môžem. Ale je tu veľa, ozaj veľa žien, ktorí si pýtajú rady, ale ak rada nie je podľa ich predstáv, alebo ak dostanú kritiku, ktorá by im pomohla ak by s tou informáciou niečo urobili, tak hneď útočia. Sem tam ma napadne, že mohla by som sa popri headhuntingu venovať aj niečomu len tak, zadarmo, či už blog, poradňa. Ale presne takýto ľudia mi v tom bránia. Chceš pomôcť a nakoniec si za zlú. A to nenarážam iba na seba, veľa krát som tu videla niekoho napísať dobrú radu a bol zhejtovaný. Mám totiž pocit, že je stále viac a viac ľudí, ktorí nechcú počuť pravdu a sú precitlivelí, ak sa s nimi nejedná v rukavičkách.
@vroni to je pravda.. okrem ivkaizba nepoznám nikoho z tých, ktoré si napísala, ale ju si pamätám, že vedela poradiť, aj zo zákona, aj kadejaké výnimky.. a myslím, že tu raz bola situácia, keď tu v právnej poradni ten "poradca" zle poradil a ona založila diskusiu, aby to dala na pravú mieru.. takže ozaj palec hore takýmto babám... Akože nebudem klamať, niekedy ma iritoval ten spôsob, že viem to, lebo som 30 rokov riaditeľka a mám pod sebou 200 ľudí a som super 😂😂😂 ale to je len môj problém a obsah a hodnota tej rady bola ozaj na vysokej úrovni.
@melanta to isto hej, často sú tu diskusie, kde vlastne žiadna rada a názor nie je dobrý, len ten, ktorý autorka chce počuť 😂
Tak ak by si náhodou niekedy zmenila názor, a svoje zážitky, a to ako si komu pomohla, čo robiť a nerobiť, chcela dať na "papier" tak daj vedieť, ja to budem ako prvá čítať a sledovať 😊
Presne ivkazba mi tu veľmi chýba. Ale dievčatá, ktoré radíte a ste sklamané až znechutené z reakcií...myslite na to, že tieto diskusie nie sú len pre zadávateľky, číta ich veľa žien, ktoré vôbec neprispievajú. Takže možno jedna mamička ofrfle radu, ktorú dostala na svoju otázku. Ale pomôže to kope ďalších, ktoré si to prečítajú neskôr.
Tiez sa mi melantine prispevky pacia a rada si citam jej rady☺️
@melanta môžem sa spýtať ? ja som asi presne nepochopila čo robíte... pomáhate ľuďom hľadať prácu, vylepšovať svoj CV alebo radíte aj ženám, ktoré chcú začať podnikať a pomáhate im nakopnúť sa? (neviem teraz ako by som to správne napísala) no proste začať nejako, lebo začiatky sú najťažšie
@sasitimi17 robím headhuntera. Klasické personálne agentúry vyhodia von pracovnú ponuku a potom si vyberajú zo životopisov, ktoré im prídu. Headhunting je akoby opak, zamestnávateľ chce zamestnca s presnými požiadavkami. Pracovná ponuka sa vôbec nezverejňuje a ja hľadám svojimi cestami konkrétneho kandidáta, ktorého oslovím s pracovnou ponukou. Bez toho, že by si on aktívne hľadal prácu. Ale občas aj niekomu v rámci voľného času poradím so CV či s kariérnym poradenstvom.
melantu síce nesledujem ale fakt je tu kopec šikovných báb, škoda že kôň neumožňuje nejaký spôsob zárobku (napr od čítanosti konkrétneho príspevku) pretože nie každá má možnosť a chuť radiť bezplatne... takto by si mohli privyrobiť a ešte by to tu aj trocha pozdvihli úroveň 👍 lebo teda nie každá poradňa tu úroveň má 🙊 niektoré sú fakt otrasné a takto by samotní admini videli či sa nejaká "noname" autorka neuchyti citannostou viac než "odbornícky"🙈