Dobrý večer. Začala som chodiť na konzervatórium (klavír) popri materskej dovolenke, tá mi však ochvíľu skončí a chcela by som začať pracovať ako učiteľka na Základnej umeleckej škole. Vedel by mi niekto povedať, či ma už môžu prijať do práce, aj keď si ešte len dopĺňam vzdelanie? Aké sú teraz podmienky? Dávnejšie platilo, že ľudia začali učiť a popri práci si robili školu,vraj to teraz už neplatí. Alebo sú nejaké výnimky? Bývam vo veľkom meste, je tu viacero ZUŠ, ktoré hľadajú učiteľa. Bohužiaľ VŠ nemám. Ďakujem za každú odpoveď. (anonymne preto, lebo ma tu známi poznajú ale úplne v inej práci, a asi by to bol pre nich šok, že chcem byť učiteľkou a ešte na zuš, no ja idem za svojím snom a zatiaľ si to chcem nechať pre seba)
Teda maturitu z hry na klavíri. Absolutórium DiS art si môžeš dorobiť popri praci, ak to zamestnávateľ dovolí.
Ja ti držím palce, choď do toho je to pekná práca, a klaviristov je málo. Môžu ťa teoreticky zobrať aj na menej hodín ale ako nekvalifikovanu. Len že z toho sa nedá vyžiť ako keď si na plný úväzok.
Áno, môžeš učiť. Aj sestra učila ešte keď nemala skončené konzervatórium, akurát bola ako nekvalifikovaná.
@lauriinkaa kedysi to tak bolo, no čítala som na nejakom fóre, že v najnovšom zákone je uvedené, že môže učiť len človek, ktorý už má ukončené vzdelanie alebo je v poslednom ročníku konzervatória. Ale viem určite, že niektorí spolužiaci z konzervatória už učia a sme ešte len v 3.ročníku.
Najlepsie ti odpovedia priamo na konkretnych skolach.treba zavolat spytat sa.
Ono jedno je zakon,ale ked potrebuju s nemaju...zalezi i od vedenia Zusky.
@lauriinkaa akurát, že mi povedali, že nie na každú zuš ich chceli vziať a že keby prišla kontrola tak musia odísť. Niektorí učia od 1.ročníka a vôbec sa nestrachujú. Tak neviem teraz, ako je to naozaj, prečo niekde môžu študenti učiť a niekde nie.
Neviem, kedy vyšiel ten najnovší zákon, ale sestra tak učila v 2022. Každopádne držím prsty 😊
Najnovšie je fakt, že musíš mať ukončené plné vzdelanie čiže 6rokov Konzervatória.
Musíš mať aspoň maturitu.