Rada ohľadom práce v zahraničí

14. mar 2023

Dobrý deň, už istý čas ma láka práca v zahraničí a chcela by som sa vás (najmä tých, ktorým sa to podarilo) spýtať, ako si tam nájdem prácu. Mám 25 rokov, 4 roky robím vo výrobe a mám len výučný list. Počas tých štyroch rokov som sa naučila angličtinu, čiže ju ovládam. Kam by som chcela ísť? Známy mi poradil Holandsko, čo podľa mňa nie je zlý nápad. Spomínal aj Švédsko, Švajčiarsko. Čo by som ale chcela robiť je ťažšia otázka, no rozhodne nie čašníčku, to viem isto. Napr. niečo, v čom viem využiť ang. jazyk (na začiatok), miestny by som sa naučila. Som bezdetná, bez záväzkov. Vedeli by ste mi poradiť, možno aj z vlasných skúseností?

drzaopica
14. mar 2023

Gastro chyžná, pomocnica do kuchyne do AT, CH do Alp

emjee
14. mar 2023

Zamerala by som sa na oblast, v ktorej mas vyucny list a / alebo pracovne skusenosti. V zahranici nikto necaka na cloveka, ktory nic nevie alebo nema co ponuknut.
Naucila som sa anglictinu znamena co? Aspon B2? Mas aj nejaky certifikat o tom? A co si predstavujes pod pojmom vyuzit anglictinu? Lebo len vediet jazyk nestaci, potrebujes odborne poznat oblast, v ktorej tym jazykom chces hovorit. + Aspon základy jazyka tej krajiny kam pojdes. Lebo to mas ako na Slovensku - v praci ti mozno budu rozumiet po anglicky, ale ked si budes chciet kupit zemiaky na trhu, tak ...
Mas startovny kapital na prestahovanie sa a zaciatok v cudzej krajine? Tzn. okrem ineho letenku / listok tam a spat, najom na niekolko mesiacov + zabezpeku (v takom Nemecku su napr. najmy nezariadene, dokonca aj kuchynu si tam musis vlastnu kupit), peniaze kym si najdes pracu a kym ti nabehne prva vyplata.