Dobrý deň.
Už dlhší čas rozmýšľam nad zmenou práce, napr.vycestovaním za prácou do zahraničia, samozrejme kvôli financiám. Mojou predstavou je nájsť si nejakú prácu z ktorej by som reálne vedel aj odložiť a časom si zabezpečiť aj vlastné bývanie. Mám strojárske vyučenie odbor špecializovaný na cnc.
Dôvod prečo žiadam takto od vás radu je ten že v zahraničí som už pracoval no bola to taká práca že veľa krát nám bolo na SK povedané že čo ideme robiť a v Nemecku sme robili niečo úplne iné a hlavne to nebolo vôbec stabilné a obávam sa aj toho že by som nebol vôbec vyplatený keďže je to úplne bežná vec u nás na SK.
Touto cestou by som vás chcel poprosiť o radu na nejakú serióznu overenú firmu príp. ak váš nejaký známy, či rodinný príslušník pracuje v nejakom takomto strojárskom zameraní kde tá práca je stabilná či už je to SK alebo zahraničie.
Vopred ďakujem za každú radu prípade informáciu s ktorou sa so mnou môžete podeliť či už odpoveďou na tento príspevok alebo súkromne.
obávam sa aj toho že by som nebol vôbec vyplatený keďže je to úplne bežná vec u nás na SK - toto teda vôbec nie je bežná vec na Slovensku. Hľadaj prácu v normálnej firme a s týmto problémom sa nestretneš. Podľa profilu si z Levíc. Najbližšie máš napríklad Matador Automotive Vráble, v Nitre máš Land Rover a okolo neho niekoľko fabrík vyrábajúcich komponenty do LR. V Trnave máš Pegueot a okolo niekoľko menších firiem, potom Boge Ellastmetal a ZF Slovakia (v oboch firmách sa doslova uplatníš s tvojim vzdelaním). A v BA je Volkswagen a niekoľko fabrík vyrábajúcich komponenty pre VW.