Rada ohľadom práce

dominiik
13. dec 2022

Dobrý deň.
Už dlhší čas rozmýšľam nad zmenou práce, napr.vycestovaním za prácou do zahraničia, samozrejme kvôli financiám. Mojou predstavou je nájsť si nejakú prácu z ktorej by som reálne vedel aj odložiť a časom si zabezpečiť aj vlastné bývanie. Mám strojárske vyučenie odbor špecializovaný na cnc.
Dôvod prečo žiadam takto od vás radu je ten že v zahraničí som už pracoval no bola to taká práca že veľa krát nám bolo na SK povedané že čo ideme robiť a v Nemecku sme robili niečo úplne iné a hlavne to nebolo vôbec stabilné a obávam sa aj toho že by som nebol vôbec vyplatený keďže je to úplne bežná vec u nás na SK.
Touto cestou by som vás chcel poprosiť o radu na nejakú serióznu overenú firmu príp. ak váš nejaký známy, či rodinný príslušník pracuje v nejakom takomto strojárskom zameraní kde tá práca je stabilná či už je to SK alebo zahraničie.
Vopred ďakujem za každú radu prípade informáciu s ktorou sa so mnou môžete podeliť či už odpoveďou na tento príspevok alebo súkromne.

melanta
13. dec 2022

obávam sa aj toho že by som nebol vôbec vyplatený keďže je to úplne bežná vec u nás na SK - toto teda vôbec nie je bežná vec na Slovensku. Hľadaj prácu v normálnej firme a s týmto problémom sa nestretneš. Podľa profilu si z Levíc. Najbližšie máš napríklad Matador Automotive Vráble, v Nitre máš Land Rover a okolo neho niekoľko fabrík vyrábajúcich komponenty do LR. V Trnave máš Pegueot a okolo niekoľko menších firiem, potom Boge Ellastmetal a ZF Slovakia (v oboch firmách sa doslova uplatníš s tvojim vzdelaním). A v BA je Volkswagen a niekoľko fabrík vyrábajúcich komponenty pre VW.