Žienky v pondelok ma čaká prvý deň v prvej práci po VŠ ako učiteľka materskej školy. Teóriu ovládam ale prax som nemala, tak sa dosť bojím. Ako to prebieha? Čo ak si s deťmi nenájdeme k sebe cestu?
@autorka zvládli to iné pani učiteľky zvládneš to aj ty. Bud milá, usmievavá predstav sa deťom. Oni si nájdu cestu k tebe. Tomu môžeš veriť. Všetci sme raz začínali....
Ked budes mat tie deticky uprimne rada a budes sa o ne zaujimat, vsetko vzdy zvladnes , drzim palce.
Držíme Ti palce! 🥰
Univerzalne pravidlo, ktore plati vsade vo svete. Ak si ty kludna, budu aj deti. 🙂 Drz sa.
Aku cestu si chceš hľadať? Si profesionál. Tu idú sympatie a nesympatie bokom! To ze si ta nemusia obľúbit všetky deti je fakt, ale ty ich musíš mat rada všetky rovnako! Minimálne im to nedat najavo, ak to tak nebude. Takže cestu si musíš nájsť ku každému dieťaťu. Individualita deti musí byť pre teba samozrejmosť. Držím prsty!
A prajem pevné nervy a veľa trpezlivosti 😉😘(...na rodičov 😆!)
Drzim palce a pevne nervy. S takymi detickami je este radost robit. Nech mas z prace dobry pocit. A prajem ti hlavne dobrych rodicov!!😁
Celkom by ma zaujímalo, kde sa na VŠ študuje učiteľstvo MŠ a nie je tam prax..... Veď aj na strednej škole je povinná 🤨
@ruzoveokuliare tak v prvom rade tie študentky neprichádzajú na prax prvý deň, kedy sú detičky, zvlášť tie malinké, uplakané, ubolené, bez maminky… a prax s učiteľkou za chrbtom, v podstate bez zodpovednosti je iná, ako keď si tam sama, s toľkými deťmi…
@autorka, neboj. Tak ako si v strese ty, sú aj deti, aj ich rodičia… príde to samé, neboj. Čím viac deti budú cítiť, že ti môžu dôverovať, tým skôr budeš mamou náhradníčku… veľa si spievate…hrajte sa… prvý deň ani dni nových jadrových fyzikov nevychováš, ale iste položíš základy krásneho priateľstva deti/ucitelka…držím palce! Je super, že už teraz na to myslíš…
@palicka raz keď autorka píše, že prax nemala, tak to pre mňa znamená, že žiadna prax nebola... A to ani s učiteľkou za chrbtom. Z toho vychádza moja otázka.
@ruzoveokuliare u nás v škôlke som opakovane videla takú "prax".. študentka proste len sedela za stolom a pozerala sa, ako prebiehajú aktivity a povinnosti s deťmi ..reálne pri deťoch ani nebola...možno má autorka rovnakú skúsenosť
Autorka zmenila pôvodný text. Zrejme si uvedomila ze to co idú urobiť je protizakonne a robia poriadny pruser.
Je to veľmi smutné ze sú platy v MŠ tak podhodnotene, že ti bude robit o chvíľu naozaj hocikto z ulice
To ze nemá prax je v poriadku, každý raz musí začať (počas štúdia prax určite mali, ale tam neostáva učiteľka sama s detmi) ale to ze bude rovno ako samostatný zamestnanec, to považujem za pruser.
@suzitok to sú náčuvy
Si nemala prax pocas skoly? Rovnake ako na praxi.
@simona20201309 text som nezmenila, niečo si tu pletieš
@simona20201309 nebudem ako samostatný zamestnanec, budem mať adaptáciu s druhou pani učiteľkou
A nie, prax sme na škole nemali
Prepac tak potom tu bola ešte jedna podobná tema
Nehovor ze ste nemali prax v skole.... kde si študovala?
Po odpovedi, že prax si nemala, by som rada vedela, o akú školu ide.
Každá pedagogická škola má predpísaný určitý rozsah praxe už na SŠ pedagogickej, tak som v tom, že na VŠ to je rovnaké... Alebo nie? Ak sa mýlim, budem rada, že sa naučím niečo nové.
V Komárne S. J.
Ako nemala. Neverím, že pokiaľ si študovala učiteľstvo, si bez praxe… ani jeden rok? Pokiaľ si teraz maturovali, ok, prvý druhý ročník covid. Ale minulý rok minimálne ste prax museli mat
Tak never, neviem čo mám nato povedať
Zvlastne,ziadna prax,hlavne ze budes casom ucit deti..ako rodic by som bola nadsena
Aká škola, takí absolventi... Bez urazky
Stačí si prečítať o tej škole nejaké info a hneď je jasné akú má úroveň...
Nevadí hlavne, že vy ste dokonalé
Neboj sa....všetko zvládneš....všetko postupne.nikto múdry z neba nepadol.....ak máš rada deti....postupne sa spoznate
myslím že je tu aj skupina uč. v Mš... popozeraj, prečítaj - isto sa niečo dozvieš.